Αποκαλυπτικός ο Σπύρος Δήμου στο patragoal.gr: «Όσο υπάρχει γνησιότητα στις μεταξύ μας σχέσεις θα βοηθάω την ομάδα»

Οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες στην Ελλάδα και ο Σπύρος Δήμου πήρε μια γενναία απόφαση. Ο 39χρονος επιχειρηματίας, μπήκε μπροστάρης, για την συμμετοχή του Διαγόρα Βραχνεΐκων στην Γ’ Εθνική. 

Είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Westenergy που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας πετρελαιοειδών, λιπαντικών, εκμετάλλευσης πρατηρίων υγρών καυσίμων και πρατηρίων υγραερίου Autogas από το 2010. 

Ο Σπύρος Δήμου μίλησε αποκλειστικά στο www.patragoal.gr και τον Αποστόλη Νικολόπουλο για την απόφασή του να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, το πλάνα του για τον Διαγόρα, αλλά και για την πρόταση που θα πρόεκυπτε από την Παναχαϊκή Συμμαχία.

Πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τα διοικητικά του Διαγόρα Βραχνεΐκων;

Ήταν κάτι πολύ απρόσμενο. Ήταν ένα ραντεβού που έκλεισαν ο Χρήστος Λούβαρης, με τον Περικλή Παπαδόπουλο και τον Γιάννη Παναγόπουλο. Έψαχναν να με βρουν τρεις, τέσσερις ημέρες και  η πρόταση, έγινε τελείως ξαφνικά.  Τους είπα, να μου δώσουν δύο ημέρες να τους απαντήσω. Οι άνθρωποι ήταν απογοητευμένοι, γιατί ήθελαν η ομάδα τους να δηλώσει συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική. Μου ζήτησαν ένα ποσό και τους είπα προχωράμε. Θα σας βοηθήσω εγώ. Τους κάλεσα στο γραφείο και τους είπα ναι. Ήταν άξαφνο, αλλά ήμουν σε καλή διάθεση.

Ποιο είναι το πλάνο και οι στόχοι της ομάδας την φετινή χρονιά;

Να τελειώσουμε με αξιοπρέπεια την χρονιά. Θα πάρουμε πολλές εμπειρίες από το πρωτάθλημα αυτό, που δεν την είχε ποτέ ο Διαγόρας. Το καλό είναι ότι υπάρχει κόσμος πίσω στην ομάδα με μακροχρόνια εμπειρία στην ομάδα, ο Χρήστος Λούβαρης και όλο το επιτελείο. Εγώ δεν γνωρίζω πολλά από ποδόσφαιρο, αλλά είδα ότι οι άνθρωποι του Διαγόρα αγαπάνε την ομάδα τους πολύ. Δεν υπάρχει θέμα ίντριγκας, όπως συμβαίνει σε πολλές ομάδες, υπάρχει μια γνησιότητα. Όσο είναι γνήσια τα πράγματα απέναντί μου και το βλέπω εγώ, τόσο πιο πολύ θα μπορέσω να βοηθήσω και του χρόνου έχει ο θεός. Βήμα, βήμα και του χρόνου εδώ είμαστε.

Oμάδες όπως ο Διαγόρας Βραχνεΐκων έχουν ταβάνι θεωρείς;

Ταβάνι δεν υπάρχει για καμία ομάδα. Αν χρειαστεί κάποιο ποσό για να παραμείνουμε κατηγορία θα το διαθέσουμε. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη.  Είναι κομβική η φετινή χρονιά. Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια με τα εισιτήρια διαρκείας, κάθε ένας αναλαμβάνει και ένα κομμάτι. Είναι καλύτερο και το πιο σωστό αυτό. 

Υπήρχαν άνθρωποι που σε παρότρυναν να μην ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

Όλοι. Φίλοι μου στην Αθήνα με παρότρυναν να μην ασχοληθώ. Και εγώ ποτέ δεν είχα στο μυαλό μου, ότι θα ασχοληθώ ενεργά με το ποδόσφαιρο. Δεν το θεώρησα, όμως ότι πάω να χάσω. Επειδή είμαι πολύ συγκεκριμένος και συγκεντρωμένος και με τις δουλειές μου, δεν κάνω ποτέ παρορμητικές κινήσεις. Θα πρέπει να το σκεφτώ πολύ καλά για να κάνω κάτι. Είναι κάτι που μπόρεσα να το κάνω εύκολα. Έχω βάλει ένα στόχο, δεν θα διακινδυνέψω την δουλειά μου με το ποδόσφαιρο σε καμία περίπτωση. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Η δουλειά μου είναι δουλειά μου και το ποδόσφαιρο, είναι ποδόσφαιρο. Θα πάω μέχρι εκεί που μπορώ να πάω. Δεν θα κάνω κάτι, για να κάνω ζημιά. Αυτό με παρότρυναν, φίλοι μου επιχειρηματίες στην Αθήνα που έμπλεξαν με άλλες ομάδες μεγαλύτερου μεγέθους. Έχασαν λεφτά στο τέλος.

Με τις ακαδημίες της ομάδας, έχετε κάποιο πλάνο;

Είναι μεγάλο το επιτελείο του Διαγόρα και ας φαίνεται μικρή η ομάδα. Είναι οι προπονητές, είναι ο κύριος Γιάννης Κοζιώρης που ασχολείται και αγαπάει πολύ την ακαδημία. Υπάρχει οργάνωση, κάθε χρόνο όλο και περισσότερα παιδάκια κάνουν εγγραφή στις ακαδημίες του Διαγόρα. Μια ομάδα πρέπει να κοιτάζει το μέλλον της αν θέλει να έχει παρών.

20180022 10211927507334788 101159324 o

Τι μπάτζετ θα φτάσει ο σύλλογος, έχετε κάποιες δράσεις στο μυαλό σας;

Το μπάτζετ είναι άγνωστο. Εμείς είμαστε στα πλαίσια να κάνουμε αυτό που μπορούμε για την κατηγορία. Μέχρι ώρας πάμε καλά. Μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε έναν παίκτη για να βοηθηθεί η ομάδα. Θα τον πάρουμε, δεν θα πούμε όχι. Δεν θα λυπηθούμε 10.000-20.000 ευρώ, ώστε να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομάδα.

Τι φιλοσοφία θα ακολουθήσει το σωματείο;

Εμείς θέλουμε τους γονείς και τα παιδιά να έρχονται στο γήπεδο, να απολαμβάνουν τους αγώνες μας. Εδώ και κάποια χρόνια που ο γιος μου είναι στην ακαδημία και τον φέρνω για προπόνηση, έχω κάνει συζητήσεις με γονείς και μου αρέσει αυτό το παρείστικο κλίμα. Εμένα μου αρέσει πολύ αυτή φιλοσοφία με την οικογένεια στο γήπεδο.

Σας είχε γίνει πρόταση από άλλη ομάδα;

Eπίσημη πρόταση, όπως έγινε με τον Διαγόρα όχι. Έχω βοηθήσει σωματεία με χορηγίες, αλλά για να μπω μπροστάρης δεν είχα δεχθεί, ποτέ κρούση. Το απέφευγα, γιατί πραγματικά δεν ήθελα. Φέτος, έγινε πολύ γρήγορα, αλλά δεν μετανιώνω και ούτε θα μετανιώσω. Εγώ καθαρά ασχολήθηκα για την διασκέδασή μου, ούτε για να πάρω λεφτά. Για τον κόσμο και την περιοχή το έκανα.

Παρακολουθείτε την Παναχαϊκή; Θα συμμετείχατε στην Παναχαϊκή Συμμαχία;

Δεν την έχω παρακολουθήσει. Απ΄ αυτά τα λίγα που ξέρω, είναι κορυφαίο για την πόλη να συγκεντρώνονται γνωστοί επιχειρηματίες από την περιοχή και να γίνεται αυτή η ωραία προσπάθεια.  Η Παναχαϊκή έχει προορισμούς και μπορεί να φτάσει ψηλά. Είχε γίνει μια πρόταση  «οφ δι ρέκορντ», από φίλο που ήταν ήδη στην Παναχαϊκή και τον Οκτώβρη θα γινόταν η επίσημη πρόταση. Αν δεν ήταν ο Διαγόρας, ίσως να έβαζα ένα ποσό.