“Άλωσε” το Σαραβάλι ο Αστέρας Τσουκαλεϊκων

Αχαϊός Σαραβαλίου-Αστέρας Τσουκαλεϊκων 0-2 (2’ Ν. Τογαντζής, 90’ Τζώλλας)

Διαιτητής : Γ. Παπαδόπουλος (Ανδριανός-Σωτηρόπουλος)

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Αστέρας Τσουκαλεϊκων μέσα στο Σαραβάλι επί του Αχαϊού, φτάνοντας και αυτός τους 8 βαθμούς, όπου βρίσκεται και η ομάδα του Σοφοκλή Παναγόπουλου.

Ο Αστέρας παρουσιάστηκε πιο αποτελεσματικός από τους γηπεδούχους, οι οποίοι έδειξαν διάθεση να φτάσουν σε κάποιο τέρμα αλλά είχαν ξεκάθαρα κακές αποφάσεις στην τελική προσπάθεια σε σύγκριση με τους νικητές.

Μόλις στο 2’ λεπτό της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλέυτηκαν το λάθος της άμυνας του Αχαϊού, με τον Σολωμό να πασάρει στον Ν. Τογαντζή, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον πολύπειρο τερματοφύλακα του Αχαϊού Κώστα Αγοράκη και τον πλάσαρε για το 0-1 (ξαναφόρεσε γάντια και κάθησε κάτω από τα δοκάρια, λόγω απουσίας του Ζενέλ Λέσι και τραυματισμού του Θάνου Μπαμπέκου)

Ο Αχαϊός απάντησε στον 10’ λεπτό με το σούτ του Α.Κ. Σωτηρόπουλου να κοντράρει τελευταία στιγμή σε αμυνόμενο και να φεύγει κόρνερ, ενώ στο 18’ λεπτό ο Αστέρας έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Παναγιωτόπουλο, ο οποίος δεν μπόρεσε σε τετ α τετ να νικήσει τον Αγοράκη που έδιωξε σωτήρια.

Στο 25’ λεπτό το καλό σουτ του Παναγιωτόπουλου, μπλόκαρε ο Αγοράκης, ενώ στο 35’ λεπτό ο Πρίφτης έχασε καλή ευκαιρία με κεφαλιά να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 40’ λεπτό το καλό σουτ του Α.Κ. Σωτηρόπουλου, έδιωξε δύσκολα με τις γροθιές σε κόρνερ ο Χρυσοβιτσάνος, στην τελευταία καλή στιγμή για το α’ μέρος.

Στο β’ μέρος ο Αχαϊός προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά τα έκανε «μούσκεμα» στην τελική προσπάθεια.

Στο 65’ λεπτό και μετά από «σύγχυση» στην άμυνα του Αστέρα, ο Δημόπουλος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τους αμυνόμενους να διώχνουν πάνω από την γραμμή.

Στο 75’ λεπτό το καλό σουτ του Γκλαβά «έγλυψε» το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χρυσοβιτσάνου, ενώ παρά την πίεση των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι ήταν απειλητικοί στις αντεπιθέσεις και σε μια από αυτές στο 90’ λεπτό, ο Τζώλλας βρέθηκε τετ α τετ απέναντι από τον Αγοράκη και με ένα «ξερό» σούτ έστειλε για 2η φορά την μπάλα στα δίχτυα του Αχαϊού για το τελικό 0-2.

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ (Σ. Παναγόπουλος): Αγοράκης, Ηλ. Σωτηρόπουλος (59’ Χαϊκάλης), Νικολόπουλος, Δημόπουλος, Ανδριέλος (59’ Γκλαβάς), Α. Σωτηρόπουλος, Σακελλαρίου, Α. Σωτηρόπουλος, Πρίφτης (83’ Θεοδωρόπουλος), Μπαζάρογλου, Παντελής (69’ Σουβαλιώτης).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΪΚΩΝ (Σ. Αθανασόπουλος): Χρυσοβιτσάνος, Μητρόπουλος (85’ Τζώλλας), Θωμάς, Κολαϊτης, Β. Τογαντζής, Καραχάλιος, Σολωμός, Παπαγιαννόπουλος, Παναγιωτόπουλος (90’ Παππάς), Σπηλιωτόπουλος (61’ Κοτσίνης), Ν. Τογαντζής (73’ Τζάφα).