Είχε τα πάντα το ντέρμπι του Σαραβαλίου

Αχαϊός Σαραβαλίου-Δίας Σαραβαλίου 2-2 (21’ Κασπίρης, 60’ Α. Σωτηρόπουλος / 25’ Μπάδας, 40’ πεν. Βαλσαμής)

Αποβολή : 51’ Μπάδας

Διαιτητής : Χρονάς (Κουτσοχέρας-Γεωργακόπουλος)

Ματσάρα έγινε στο τοπικό ντέρμπι του Σαραβαλίου ανάμεσα στον Αχαϊό και τον Δία, με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 2-2.

Το παιχνίδι τα είχε όλα και ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό, χαρίζοντας συγκινήσεις στους πάρα πολλούς θεατές που πήγαν να το παρακολουθήσουν.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στον Δία με το καλό σουτ του Σωτηρόπουλου να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λέσι, ενώ στο 20’ λεπτό οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το εξαιρετικό φάουλ του Αντώνη Κασπίρη, που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κωστούλια.

Η χαρά τους όμως δεν κράτησε πολύ αφού σε μια φάση που βλέπουμε σπάνια στα γήπεδα, μετά από εκτελεση κόρνερ του Δία από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε το πίσω κάθετο δοκάρι του Λέσι, στην συνέχεια βρήκε το πρώτο δοκάρι και σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή, ο Μπάδας εκμεταλλέυτηκε την αδράνεια της αμυντικής γραμμής του Αχαϊού και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Μάλιστα πέντε λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου, ο Βαλσαμής με εύτοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Δία, με τον Κασπίρη να χάνει καλή ευκαιρία στο 44’ λεπτό, με σουτ έξω από την περιοχή που έδιωξε σωτήρια ο Κωστούλιας.

Στην επανάληψη η αποβολή του Μπάδα στο 51’ λεπτό με κόκκινη κάρτα, άλλαξε εντελώς την εικόνα του αγώνα, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ασφυχτικά την εστία των «πορτοκαλί».

Σε μια από αυτές τις φάσεις στο 60’ λεπτό, ο Κασπίρης εκτέλεσε φάουλ και ο Α. Σωτηρόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα για την ισοφάριση.

Ο Αχαϊός πίεσε για την ολική ανατροπή και είχε τρείς τεράστιες ευκαιρίες, αρχικά με τον Θεοδωρόπουλο να σουτάρει και η μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, στην συνέχεια με τον Πρίφτη που εντελώς μόνος του απέναντι από τον Κωστούλια έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι αλλά και στο τέλος του αγώνα και πάλι με τον Θεοδωρόπουλο, το σουτ του οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο του Δία.

Τελικό σκορ το 2-2, με τον Αχαϊό να παίρνει τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα και τον Δία να πετυχαίνει την 3η σερί ισοπαλία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πάγκο της ομάδας του Αχαϊού ως πρώτος προπονητής, κάθησε ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας Κώστας Αγοράκης, αφού ο Σοφοκλής Παναγόπουλος ήταν τιμωρημένος από το παιχνίδι με την Αχαϊκή.

ΑΧΑΪΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ : Λέσι, Νικολόπουλος, Γκλαβάς, Η. Σωτηρόπουλος (46’ Μανιάτης), Τσάκας (59’ Θεοδωρόπουλος Θ.), Α. Σωτηρόπουλος, Σακελλαρίου, Ανδριέλος, Πρίφτης (89’ Παντελής), Μπαζάρογλου, Κασπίρης

ΔΙΑΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ : Κωστούλιας, Στανής (81’ Αβραμόπουλος), Μαρκεζίνης, Παπανικολάου, Γασπαρινάτος, Μπάδας, Σωτηρόπουλος, Βαλσαμής, Π. Μαλτέζος (80’ Β. Μαλτέζος), Γκολφινόπουλος (55’ Ζησιμόπουλος), Μούζος (65’ Προσκεφαλάς)