Ισοπαλία….σαν ήττα και για τους δύο

Αχαϊός Σαραβαλίου-Αναγέννηση Πατρών 0-0

Διαιτητής : Καλύβας (Κουτσοχέρας-Σαλιάϊ)

Σε ένα παιχνίδι που έγινε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (βροχή και αέρας), Αχαϊός Σαραβαλίου και Αναγέννηση «κόλλησαν» στο 0-0, χάνοντας ουσιαστικά και οι δύο την ευκαιρία να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, στην οποία βρίσκονται και ισοβαθμούν στους 12 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, απώλεσαν τρείς τεράστιες ευκαιρίες να φτάσουν σε κάποιο τέρμα, με την τύχη να τους γυρίζει την πλάτη και τελικά να χάνουν ακόμα δύο εντός έδρας σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια τους για παραμονή στην κατηγορία.

Αντίθετα η Αναγέννηση περιορίστηκε περισσότερο σε αμυντικό ρόλο και κατάφερε να αποσπάσει τον πρώτο της βαθμό μετά από έξι συνεχόμενες ήττες, στην «πρώτη» του Φώτη Φοή στον πάγκο της ομάδας του Λαδόπουλου.

Μόλις στο 7’ λεπτό ο Αχαϊός έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκόρ, όταν από το ύψος του πέναλτι ο Παντελής έπιασε ένα πολύ δυνατό σούτ, αναγκάζοντας τον Σοφίλλα σε εξαιρετική επέμβαση σε κόρνερ.

Στο 17’ λεπτό ο Μπαζάρογλου εκτέλεσε φάουλ και με την βοήθεια του αέρα η μπάλα «έπιασε» εστία, αλλά ο Σοφίλλας κατάφερε να την διώξει με γροθιές σε κόρνερ.

Στο 18’ λεπτό οι γηπεδούχοι απώλεσαν ακόμα μια τεράστια ευκαιρία, όταν στο καταπληκτικό κόρνερ του Γκλάβά,  ο Παντελής «πετάχτηκε» και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Αναγέννησης.

Στο 30’ λεπτό το μακρινό σουτ του Μπαζάρογλου πέρασε πολλά μέτρα μακριά από την εστία του Σοφίλλα, ενώ στο 36’ λεπτό ο ίδιος ποδοσφαιριστής με μακρινό φάουλ και με την βοήθεια του αέρα, έστειλε την μπάλα στην δεξιά συμβολή των δοκαριών του Σοφίλλα, σε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία από πλευράς γηπεδούχων.

Στο 40’ λεπτό το σουτ του Παντελή λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σοφίλλα, ενώ στο 44’ λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία, όταν στην σέντρα από αριστερά του Παντελή, ο Μπαζάρογλου πάσαρε με κεφαλιά στον αμαρκάριστο Σακελλαρίου, ο οποίος δεν κατάφερε να πιάσει «γεμάτα» το σουτ, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στην αγκαλιά του Σοφίλλα και το ημίχρονο να τελειώσει στο 0-0.

Η πρώτη καλή στιγμή της Αναγέννησης καταγράφτηκε στο 62’ λεπτό, όταν από δεξιά ο Κακαφώνης έπιασε το δυνατό σουτ αλλά ο Λέσι ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Στο 67’ λεπτό ο Ηλίας Σωτηρόπουλος σέντραρε από τα δεξιά αλλά το σουτ του Γκλαβά πέρασε αρκετά μακριά από την εστία του Σοφίλλα.

Στο 76’ λεπτό η Αναγέννηση απείλησε σημαντικά για 2η φορά στο παιχνίδι, όταν ο Χουσελάς λίγα μέτρα κάτω από την σέντρα επιχείρησε το μακρινό φάουλ, με την μπάλα βοηθούμενη και με τον αέρα να δυσκολεύει τον Λέσι, ο οποίος έδιωξε την τελευταία στιγμή με τις γροθιές του σε κόρνερ.

Στο 81’ λεπτό ο Σακελλαρίου εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, αλλά ο Α.Κ. Σωτηηρόπουλος δεν κατάφερε με την κεφαλιά που επιχείρησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 82’ λεπτό η Αναγέννηση απάντησε με το σουτ του Τζελεπή από τα δεξιά να περνάει λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Λέσι.

Στο 84’ λεπτό ο Αχαϊός έχασε πολύ τεράστια ευκαιρία να πάρει το «τρίποντο», όταν ο Μπαζάρογλου έκανε την κούρσα από τα αριστερά, έδωσε πάρε-βάλε γκόλ στον Πρίφτη, ο οποίος δεν κατάφερε από πολύ πλεονεκτική θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σοφίλλα και να δώσει την νίκη στην ομάδα του.

Η τελευταία καλή στιγμή καταγράφεται στο 90’ λεπτό και στο σουτ του Γκλαβά το οποίο πέρασε άουτ.

Στο τέλος του αγώνα άναψαν τα αίματα μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, αλλά γρήγορα όλα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

Αρκετά καλή η διαιτησία του Γιάννη Καλύβα.

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ (Σ. Παναγόπουλος) : Λέσι, Νικολόπουλος, Η. Σωτηρόπουλος (80’ Νάνος), Τσαούσογλου (89’ Μπακλέσης), Παντελής (85’ Α.Ζ. Σωτηρόπουλος), Ανδριέλος, Σακελλαρίου, Α.Κ. Σωτηρόπουλος, Πρίφτης, Μπαζάρογλου, Γκλαβάς

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ (Φ. Φοής) : Σοφίλλας, Βαρθαλάμης (90’ Θωμάς), Παναγόπουλος, Ζαφειρόπουλος, Αδαμόπουλος, Χριστόπουλος, Χουσελάς, Τσίμπιτσης (75’ Τσίφας), Κακαφώνης, Τζελεπής, Γιάνναρος (64’ Τζίφας)