Άβυθος 2017: Καταγγελίες για το ντέρμπι με την Δόξα Νιφορεΐκων

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της Αβύθου 2017 για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τη Δόξα Νιφορεΐκων, η οποία έχει ως εξής:

«Με αφορμή τα τραγελαφικά γεγονότα που βιώσαμε στην αναμέτρηση του ανδρικού τμήματος του συλλόγου μας στις 17/02/19 απέναντι στην Δόξα Νιφορεϊκων για την 17η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας, η Διοίκηση του Συλλόγου μας θα ήθελε δημοσίως να εκφράσει την δυσαρέσκεια και κάποιους προβληματισμούς - ερωτήματα προς την Ε.Π.Σ. Αχαΐας και την Διοίκηση του Σωματείου των Νιφορεϊκων με σκοπό να μην επαναληφθούν αντίστοιχα περιστατικά.

Στην χθεσινή αναμέτρηση που έδωσε η ομάδα μας και ενώ μέχρι σήμερα συμμετείχαμε σε ένα πολύ ωραίο και συναρπαστικό πρωτάθλημα χωρίς έκτροπα, βιώσαμε τη χειρότερη φιλοξενία στα 24 χρόνια ύπαρξης του σωματείου μας.

Μερίδα «φιλάθλων» των γηπεδούχων είχε φροντίσει από νωρίς να δυναμιτίσει το κλίμα βρίζοντας αναίτια και χυδαία τον Πρώην Προέδρο του Συλλόγου μας και νυν Ταμία του Δ.Σ. της ΕΠΣ Αχαΐας κ. Χριστόπουλο Οδυσσέα ο οποίος καθόταν στην κερκίδα.

Παρόλα αυτά και καθώς το παιχνίδι κυλούσε ομαλά εντός αγωνιστικού χώρου ενώ στην κερκίδα μερίδα φιλάθλων της γηπεδούχου προσπαθούσαν συνεχώς να προκαλέσουν ποδοσφαιριστές βρίζοντας τους χυδαία τις οικογένειες τους, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε αυτά που επακολούθησαν.

Πιο συγκεκριμένα, ακριβώς μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Προέδρος του σωματείου των Νιφορεϊκων κ. Παπαδόπουλος εισήλθε εντός αγωνιστικού χώρου (καθώς η πόρτα του γηπέδου ήταν ορθάνοιχτη καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού) και κινήθηκε απειλητικά προς τους διαιτητές.

Εν συνεχεία επιτέθηκε φραστικά και κινήθηκε απειλητικά με πρόθεση να ασκήσει σωματική βία στον Προέδρο του Συλλόγου μας προκαλώντας μια γενικότερη σύρραξη καθώς εισήλθαν στον χώρο πάνω από 50 φίλαθλοι των γηπεδούχων οι οποίοι προπηλάκισαν και χτύπησαν τους ποδοσφαιριστές μας οι οποίοι παρέμειναν κλεισμένοι στα αποδυτήρια για 30 λεπτά μετά και τη λήξη του παιχνιδιού, καθώς λάμβαναν χώρα όλα αυτά τα κατάπτυστα γεγονότα ο «άρχων» της αναμέτρησης κ. Τσιρίνης με τους βοηθούς του είχαν κλειστεί στο δωματιάκι τους με αποτέλεσμα να μην καταγραφεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ σαν παρατήρηση στο φύλλο αγώνος λες και όλα είχαν κυλήσει ομαλά.

Μοναδικοί διασωθείς σε όλο αυτό τον αναχρονιστικό τραγέλαφο οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής, ο γενικός αρχηγός και 2-3 ακόμα άνθρωποι της Δόξας που απέτρεψαν τα χειρότερα.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω λοιπόν, θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής: 1) Κ. Παπαδόπουλε αγνοείται ΠΛΗΡΩΣ την έννοια της λέξης φιλοξενίας, είστε ηθικός και φυσικός αυτουργός όλων αυτών των γεγονότων. 2) Κ. Τσιρίνη και βοηθοί δεν αμείβεστε από το υστέρημα των παραγόντων για να μας το παίζετε «Πόντιοι Πιλάτοι» και να κρύβεστε μέσα στα αποδυτήρια την ώρα που απέξω ο κ. Παπαδόπουλος σας χτυπάει την πόρτα και σας βρίζει χυδαία.

Επίσης έχετε ευθύνη και υποχρέωση να ελέγξετε εάν οι πόρτες του γηπέδου είναι κλειστές και ποιοι βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου αναλάβετε τις ευθύνες σας με σθένος και σεβασμό προς όλες τις ομάδες.

Το ότι γράψατε στο φύλλο αγώνος καμία παρατήρηση ενώ ποδοσφαιριστές γρονθοκοπήθηκαν δείχνει και το ποιόν σας. 3) Σαν σωματείο θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε την καταγραφή όλων των παραπάνω στο φύλλο αγώνος (Υπενθυμίζουμε το δε δικασμένο με τον Αετό Ρίου) αλλά δεν το κάναμε από σεβασμό στους ποδοσφαιριστές των Νιφορεΐκων και ΜΟΝΟ καθώς οι αγώνες και τα πρωταθλήματα κερδίζονται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και όχι με τραμπουκισμούς ή τιμωρίες. 4) Συγχαρητήρια στον προπονητή και ΟΛΟΥΣ τους ποδοσφαιριστές της Δόξας για την ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ που έχουν εντός αγωνιστικού χώρου. Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε και το ίδιο και για τους διοικούντες. Η παραδοχή και οι συγνώμες των παιδιών της Δόξας νομίζουμε ότι τα λένε ΟΛΑ!! 5) Πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας για την αγωνιστική τους εικόνα και το ΗΘΟΣ που επέδειξαν απέναντι σε ένα ανήθικο κοινό. Έδειξαν σε όλους τι ''παιδιά'' είναι και τι πρεσβεύει το Σωματείο μας. Είμαστε περήφανοι που τους έχουμε στην ομάδα μας και τους στηρίζουμε ΧΑΣΟΥΝ - ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ. 6) Αναρωτιόμαστε αλήθεια, αν ήταν μια άλλη ομάδα στην θέση μας, με λογική και πρακτικές αντίστοιχες τι θα γινόταν; Δυστυχώς οι απολίτιστοι βρίσκουν και τα κάνουν εκεί που υπάρχουν πολιτισμένες συμπεριφορές όσο υπάρχει ατιμωρησία.

Κλείνοντας, ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ για ακόμη μια φορά ότι το τεχνικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές της Δόξας έδειξαν ότι άξια βρίσκονται στην 1η θέση της βαθμολογίας και ας μην το εκτιμούν απ' ότι φαίνεται αυτοί που αμαύρωσαν στο μεταξύ μας παιχνίδι την εικόνα τους.

Αφήνουμε πίσω μας απαρχαιωμένες συμπεριφορές που γυρίζουν το αχαϊκό ποδόσφαιρο πολλά βήματα πίσω και συνεχίζουμε με το ίδιο ΗΘΟΣ και ΑΡΧΕΣ ευτυχώς χωρίς να παρεκκλίνουμε της πορείας μας».