Οι σκέψεις για τα πρωταθλήματα της νέας σεζόν

Στην Α’ Κατηγορία οι 24 ομάδες θα χωριστούν σε δύο Ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια (Αιγιάλεια και Δυτική Αχαΐα).

Ένα σενάριο για τα πλέι-οφ είναι να αγωνιστούν μεταξύ τους οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη 6άδα κάθε Ομίλου. Οι ομάδες που θα έχουν ήδη αγωνιστεί μεταξύ τους στην κανονική περίοδο δεν θα αγωνιστούν ξανά στα πλέι-οφ, αλλά θα μεταφέρουν τα αποτελέσματα από τα μεταξύ τους παιχνίδια που έχουν ήδη δώσει. Το ίδιο θα γίνει στα πλέι-άουτ, όπου θα αγωνιστούν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-12.

Άλλο σενάριο είναι να δώσουν αγώνες πλέι-οφ σε πρώτη φάση οι ομάδες της πρώτης 6άδας ανά Ομιλο (μονές συναντήσεις) και στην συνέχεια να γίνει φάιναλ-φορ με διπλές συναντήσεις ανάμεσα στις πρώτες δύο από κάθε πλέι-οφ. Κάτι παρόμοιο μπορεί να ισχύσει και στα πλέι-αουτ.

Πιθανό σενάριο για τον υποβιβασμό από την Α’ Κατηγορία είναι τρεις ομάδες από κάθε Ομιλο (συνολικά 6). Σε περίπτωση που υποβιβαστούν ομάδες της Αχαΐας από την Γ’ Εθνική, θα υποβιβαστούν ακόμα ο αντίστοιχος αριθμός ομάδων.

Η Β’ Κατηγορία θα διεξαχθεί με τρεις Ομίλους των 14 ομάδων. Και εδώ ο διαχωρισμός θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια. Από την Β’ Κατηγορία θα ανέβουν δύο ομάδες από κάθε Όμιλο. Απευθείας άνοδο για τον πρώτο από κάθε Ομιλο και μια ακόμα από κάθε Ομιλο, που θα βγει από αγώνες πλέι-οφ (θέσεις 2-5). Αντίστοιχο σύστημα πιθανότατα θα ισχύσει και στον υποβιβασμό, με αγώνες πλέι-άουτ.

Τέλος, όσες ομάδες περισσέψουν θα αγωνιστούν στην Γ’ Κατηγορία, λογικά σε δύο Ομίλους, όπως και το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε.