Στήριξη στις κυνοφιλικές δράσεις

Την στήριξη , εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στις μελλοντικές προγραμματισμένες κυνοφιλικές δράσεις του Κυνοφιλικού Ομίλου Αχαΐας, συζήτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και υποψήφιος Δήμαρχος Πάτρας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Σπηλιωτόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κυνοφιλικού Ομίλου Αχαΐας κ. Σπήλιος Καρμίρης με τον Αντιπρόεδρο κ. Ηλία Ζαρναβέλη.

Οι εκπρόσωποι του Ομίλου ανέπτυξαν τις δράσεις αλλά και τους σκοπούς της οργανωμένης κυνοφιλίας.

Στην Πάτρα στις 6 & 7 Απριλίου θα διεξαχθεί μετά από πολλά χρόνια Πανελλήνια Έκθεση Μορφολογίας που διοργανώνει ο Κυνοφιλικός Όμιλος Αχαΐας. Πρόκειται για μια κυνοφιλική – κυνοτεχνική εκδήλωση, που περιλαμβάνει την επιλογή και επιβράβευση των καλύτερων δειγμάτων κάθε φυλής σκύλου, με σκοπό την ανάπτυξη και προώθηση των εκτροφών στη σωστή κατεύθυνση.

Καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού της πόλης μας σε θέματα κυνοφιλικής παιδείας και κουλτούρας, με απώτερο σκοπό και στόχο αφενός την αντίστοιχη προσέγγιση των ήδη θεσμοθετημένων Ευρωπαϊκών δεδομένων, αφετέρου την ευθύνη που απορρέει για τον ιδιοκτήτη, από την κατοχή ενός ζώου . Επιπλέον, σκοπεύει στην προώθηση της υπεύθυνης και οργανωμένης κυνοφιλίας αλλά και στην ψυχαγωγία των συμμετεχόντων και θεατών.

Η Έκθεση αναμένεται να υποδεχτεί πέραν των 300 εκθετών ανά ημέρα, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, πλήθος επισκεπτών τόσο από τη πόλη μας όσο και από την ευρύτερη περιοχή , καθόσον η πόλη μας αποτελεί γεωγραφικό κόμβο βαρύνουσας σημασίας στην Δυτική Ελλάδα, καθώς και από το πολύ υψηλό επίπεδο , των παγκοσμίου φήμης κριτών που έχουν κληθεί να κρίνουν και τις δύο ημέρες.

Οι εκδηλώσεις θα ενισχύσουν και θα τονώσουν την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής μας, καθώς πολλοί από τους συμμετέχοντες θα συνδυάσουν την επίσκεψη τους με διακοπές στην πόλη μας, που σε συνδυασμό με την προβολή της Έκθεσης μέσω του διαδικτύου και των σχετικών portals, θα διαφημίσουν την πόλη μας τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και Διεθνώς. Μάλιστα οι διοργανωτές ευελπιστούν η Έκθεση αυτή στα επόμενα δύο χρόνια να καθιερωθεί και να εξελιχθεί σε Διεθνή, καθιστώντας τη πόλη μας πόλο έλξης και επίκεντρο διεθνών κυνοφιλικών – κυνοτεχνικών εξελίξεων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Επίσης, στη συζήτηση μεγάλο μέρος του προβληματισμού που αναπτύχθηκε, αφορούσε τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, για τα οποία ο Δήμος θα πρέπει να αναπτύξει συγκεκριμένες δομές και δράσεις.