Ζημιά 4 δισ. ευρώ στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η σεζόν να λάβει πρόωρο τέλος λόγω κορονοϊού και οι μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες θα μετρήσουν απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία είναι οι πέντε χώρες με τα σημαντικότερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα και αυτό είναι καλό γιατί υπάρχουν τρελά έσοδα, είναι και κακό όμως γιατί μπορεί να υπάρξουν και τρελές απώλειες.

Με τα πρωταθλήματα να έχουν διακοπεί προσωρινά λόγω κορονοϊού και με το σενάριο της πρόωρης λήξης της σεζόν να ακούγεται όλο και περισσότερο, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι ζημιά που θα υποστεί το καθένα από αυτά τα πρωταθλήματα, σύμφωνα με την ανάλυση του KPMG Football Benchmark.

Η Premier League, η οποία είναι το πιο ακριβό πρωτάθλημα, κινδυνεύει να χάσει από 1,15 ως 1,25 δισ. ευρώ, με το 64% αυτών των χρημάτων να είναι από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η La Liga απειλείται με απώλειες ύψους 950 εκατ. ευρώ, κυρίως από εισιτήρια και τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η Bundesiga, η οποία έχει sold out βασικά όλα τα παιχνίδια της, κινδυνεύει να χάσει 750 εκατ. ευρώ, με το 1/3 του ποσού να αφορά χορηγικές συμφωνίες.

Η Serie A είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο απώλειας 550-650 εκατ. ευρώ, κυρίως από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ τέλος η Ligue 1 της Γαλλίας υπολογίζει ότι θα χάσει 300-400 εκατ. ευρώ.

Με λίγα λόγια, τα πέντε κορυφαία ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα κινδυνεύουν με απώλειες που θα φτάνουν, στο χειρότερο σενάριο, στα 4 δισ. ευρώ.

Πηγή: newsbeast.gr