Βασίλης Μπαλατής: «Η απειρία μας στοίχισε βαθμούς»

Ο Βασίλης Μπαλατής είναι από τους πιο νεαρούς προπονητές στο ερασιτεχνικό της Αχαΐας. Τον περασμένο Οκτώβρη βρέθηκε στη Ζάκυνθο παρακολουθώντας την σχολή UEFA C΄, αναλαμβάνοντας παράλληλα την τεχνική ηγεσία του Άνω Καστριτσίου  που αγωνίζεται στον 3ο όμιλο της Β΄ Κατηγορίας.

Το Άνω Καστρίτσι βρίσκεται στην 9η θέση με 26 βαθμούς και θα παλέψει για την παραμονή του στην κατηγορία μέσω των πλέι άουτ. Την προσεχή Κυριακή θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την A.E. Αιγείρας/Ακράτας.

Ο Βασίλης Μπαλατής μίλησε στο www.patragoal.gr για την πορεία της ομάδας του:

«Φέτος η ομάδα του Άνω Καστριτσίου αποφάσισε να μου δώσει το βάπτισμα του πυρός στην προπονητική, με στόχο να έρθουν όσα περισσότερα παιδιά από το χωριό, κοντά στην ομάδα. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη και έχουμε φθάσει σε σημείο να κάνουμε δύο  προπονήσεις και να έχουμε  κατά μέσο όρο 18-20 παιδιά σε κάθε προπόνηση, πράγμα που σπανίζει σε ομάδες Β΄ Κατηγορίας.

Προσπαθούμε μέσα από την δουλειά που κάνουμε, να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Μπορεί να μην καταφέραμε να σωθούμε απευθείας, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε και θα μείνουμε στην κατηγορία», δήλωσε αρχικά ο νεαρός τεχνικός.

Και συμπλήρωσε: «Η πορεία της ομάδας μου, πιστεύω ότι ήταν για παραπάνω θέση, γιατί παίζαμε κατά διαστήματα, πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά ως νέα ομάδα δεν είχαμε την κατάλληλη εμπειρία να κρατάμε αποτελέσματα. Αυτό μας έχει στοιχίσει πολλούς βαθμούς, αλλά πιστεύω στο τέλος μέσα από το ωραίο ποδόσφαιρο που παίζουμε, θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς

tzivginidis