diem aris

ΑΠΟ Αρόης: «Σεβαστείτε την ιστορία μας»

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες που θέλει τον ΑΠΟ Αρόης να τοποθετείται στον όμιλο της Αιγιάλειας. Όλα αυτά φυσικά είναι θεωρητικά προς το παρών, αφού επίσημα η ΕΠΣ δεν έχει ανακοινώσει τον καταρτισμό των ομίλων.

Από τον νομικό εκπρόσωπο του συλλόγου Γεώργιο Καμποσιώρα και τον πρόεδρο της ομάδας Λεωνίδα Γεροντίδη, λάβαμε την παρακάτω εξώδικη πρόσκληση-δήλωση προς την ΕΠΣ Αχαΐας και την αναδημοσιεύουμε.

Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της ομάδας, Λεωνίδα Γεροντίδη μας δήλωσε: «Σκέφτομαι να τα παρατήσω από το ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ στενοχωρημένος και πικραμένος».

Δείτε αναλυτικά:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ KAI ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ

Του Αθλητικού Σωματείου που εδρεύει στην Πάτρα (Αρόη) με την επωνυμία «Α.Π.Ο. ΑΡΟΗΣ» νόμιμα εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρό του

ΠΡΟΣ

Την εδρεύουσα στην Πάτρα οδός Βούρβαχη «ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ (Ε.Π.Σ.Α.)» νομίμως εκπροσωπούμενη

__________

Όπως ενημερωθήκαμε και εν όψει της καταρτίσεως των τριών (3) ομίλων της Β΄ Κατηγορίας του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος που διοργανώνει η Ένωσή σας όπου πρόκειται να συμμετάσχουμε, τις τελευταίες ημέρες διακινείται η πληροφορία τόσο στα ανταγωνιστικά αθλητικά σωματεία όσο και στα ποδοσφαιρικά «στέκια» των Πατρών ότι μεθοδεύεται όλως περιέργως η τοποθέτηση του σωματείου μας στον τρίτο όμιλο της ανωτέρω κατηγορίας στον οποίο όπως είναι γνωστό τοποθετούνται ανέκαθεν αθλητικά σωματεία που εδρεύουν στις περιοχές του Αιγίου, του Αγίου Βασιλείου, του Καστριτσίου και του Ρίου.

Επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι κανένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης σας δεν έχει σχέση με αυτές τις διαδόσεις όπως δεν έχει σχέση και με τυχόν πιέσεις που όπως «ακούγεται» έχουν ασκηθεί ή θα ασκηθούν, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συμφέροντα άλλων σωματείων, στα έμπειρα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλήματος τα οποία είναι επιφορτισμένα με τον καταρτισμό των ομίλων της Β’ Κατηγορίας και στα οποία μέλη έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και σεβασμό. Άλλωστε θα ήταν παράδοξο εάν συνέβαινε κάτι από τα παραπάνω και όλως αντιφατικό με τον αγώνα που δώσατε πρόσφατα, ως Ένωση, στην Ε.Π.Ο. για τον άδικο καταρτισμό των ομίλων της Γ Εθνικής Κατηγορίας, γεγονός για το οποίο αισθανόμαστε την ανάγκη να σας συγχαρούμε.

Επειδή σε κάθε περίπτωση απαιτούμε να εφαρμοσθούν αυστηρά οι διατάξεις του άρθρου 18 της προκήρυξης ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ 2018-2019, που αφορούν την Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, σύμφωνα με τις οποίες μετά την δήλωση συμμετοχής των σωματείων ο καταρτισμός των 3 ομίλων (14 ομάδες ο καθένας) θα γίνει από την ΕΠΣΑ με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια, με βάση την έδρα του καταστατικού του κάθε σωματείου. Αυτονόητο είναι ότι εν προκειμένω για τον καταρτισμό του τρίτου ομίλου της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας της Ένωσής σας ως γεωγραφικό κριτήριο αποτελεί αρχικά η χιλιομετρική απόσταση της έδρας του υποψηφίου σωματείου από την πόλη του Αιγίου και σε περίπτωση ίδιας χιλιομετρικής απόστασης, ο χρόνος μετάβασης του σωματείου αυτού από την έδρα του στην πόλη του Αιγίου. Προφανώς στον όμιλο αυτό θα τοποθετηθούν τα σωματεία που βρίσκονται πλησιέστερα ή μεταβαίνουν συντομότερα στην πόλη του Αιγίου.

Προς διευκόλυνση σας επισυνάπτουμε με την παρούσα και συγκοινοποιούμε γεωγραφικούς χάρτες εκτυπωμένους από την εγκυρότατη εφαρμογή «google map» από τους οποίους αποδεικνύεται ότι το σωματείο μας πρέπει να τοποθετηθεί στον δεύτερο όμιλο (περιοχή Πατρών) της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας της Ένωσής σας καθόσον σύμφωνα με τους ανωτέρω χάρτες η έδρα μας απέχει μεγαλύτερη απόσταση από την πόλη του Αιγίου από αυτήν που απέχουν οι έδρες άλλων σωματείων ή σε κάθε περίπτωση η μετάβασή μας στο Αίγιο από την έδρα μας απαιτεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που απαιτεί η μετάβαση άλλων σωματείων από την έδρα τους στην προαναφερόμενη πόλη.

Ήδη δια της παρούσης ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ όπως ενεργώντας σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της προκηρύξεως που οι ίδιοι θεσπίσατε, να μας τοποθετήσετε στον δεύτερο όμιλο (Πατρών) της Β ερασιτεχνικής κατηγορίας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Ένωσής σας. Σε κάθε αντίθετη περίπτωση σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα προσφύγουμε σε κάθε αρμόδια αρχή προκειμένου να προασπίσουμε τα συμφέροντα μας. Πρέπει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των αθλητών μας είναι εργαζόμενοι και μαθητές και στην αδόκητη περίπτωση που θα μας τοποθετήσετε παράνομα σε οποιονδήποτε άλλο όμιλο της Β ερασιτεχνικής κατηγορίας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Ένωσής σας, αυτοί θα επιβαρυνθούν με πολύωρες μετακινήσεις πράγμα που θα έχει επίπτωση για άλλους στην εργασία τους (απώλεια ημερομισθίων κλπ) και για άλλους στις μαθητικές τους επιδόσεις με συνέπεια να προσβληθεί το δικαίωμα της προσωπικότητας τους (άρθρο 57 ΑΚ)

Τέλος και επ’ ευκαιρία της παρούσης θα θέλαμε να ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ και στην ΕΝΩΣΗ σας αλλά και προς πάσα κατεύθυνση ότι από εδώ και στο εξής δεν πρόκειται να ανεχθούμε πλέον από ΚΑΝΕΝΑΝ όχι μόνο να επιχειρήσει αλλά να διανοηθεί να επιχειρήσει τις συμπεριφορές και αποφάσεις που βιώσαμε κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο και που τελικά αποτέλεσαν τον σημαντικότερο παράγοντα που μας στέρησε την άνοδο στην Α’ ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ. Οποιαδήποτε συμπεριφορά και από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, που βλάπτει τα συμφέροντα του σωματείου μας των αθλητών και των φιλάθλων μας θα απαντηθεί ΑΜΕΣΑ και με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ και θα στραφούμε όχι μόνο κατά του προσώπου που θα την επιχειρήσει αλλά και κατά των προσώπων που τον έχουν διορίσει και τον καλύπτουν. Δεν ζητάμε καμία εύνοια ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όμως το 50-50. Σε κάθε περίπτωση ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.

Αρμόδιος Δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα όπου απευθύνεται προς γνώση της και τις έννομες συνέπειες αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στο επιδοτήριό του συγκοινοποιώντας και γεωγραφικούς χάρτες εκτυπωμένους από την εγκυρότατη εφαρμογή «google map».

Πάτρα 10-9-2018

Για το Εξωδίκως Προσκαλών

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΠΟΣΙΩΡΑΣ