Μια «συγγνώμη» στους ποδοσφαιριστές του Πανιώνιου/Αχιλλέα

Είναι πλέον επιβεβαιωμένο μέσα από τις συζητήσεις στα ποδοσφαιρικά στέκια ότι το φετινό σύστημα διεξαγωγής της Α’ Κατηγορίας δεν ικανοποίησε κανέναν και εν μέρει «απέτυχε».

Η ευθύνη φυσικά δεν βαραίνει μόνο την ΕΠΣ Αχαΐας που στην τελική θέλησε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, αλλά βαραίνει και τις ίδιες τις ομάδες που συμφώνησαν το καλοκαίρι για το εν λόγω σύστημα διεξαγωγής. Για να μην τα ρίχνουμε πάντα στην διοργανώτρια αρχή.

Όπως και να έχει πάντως, είτε με τα καλά του είτε με τα στραβά του, αυτό ήταν και πλέον μπαίνει στην β’ φάση του με τους αγώνες μπαράζ.

Αυτοί πάντως που δεν φταίνε σε τίποτα είναι οι 20 ποδοσφαιριστές του Πανιώνιου/Αχιλλέα, οι οποίοι επειδή αγωνιστικά έτυχε να ήταν οι χειρότεροι στον όμιλο τους, αναγκάζονται να πάνε «σπίτια» τους 2 μήνες πριν από το κανονικό. Να έχουν αγωνιστεί μόνο 22 παιχνίδια, ενώ τουλάχιστον θα έπρεπε να έχουν μίνιμουμ 30 αγώνες. Γιατί πάνω από όλα το νόημα είναι ο «ερασιτεχνικός αθλητισμός» και αυτή την στιγμή όποιος και να έχει την ευθύνη, τον στερούμε από 20 ποδοσφαιριστές μιας ομάδας με το δικό της γήπεδο και την δική της «ιστορία».

Μια «συγγνώμη» λοιπόν προς αυτούς από τους υπευθύνους και από τον ίδιο τον Τριταιϊκό, που φρόντισε με την «ανεύθυνη» πράξη του να δηλώσει συμμετοχή ενώ ήξερε ότι δεν θα κατέβει ποτέ, να στερήσει από αυτά τα παιδιά την δυνατότητα να παίξουν ποδόσφαιρο.

Μέσα σε όλα αυτά και σε μια δύσκολη εποχή στο ποδόσφαιρο της Αχαΐας, το οποίο περνάει την δική σου κρίση, χαιρετίζουμε τις προσπάθειες δύο νέων ομάδων που έρχονται στο προσκήνιο από την νέα χρονιά και σε χαλεπούς καιρούς  και αυτές είναι η Νεάπολη Πατρών και ο Αστέρας Λεοντίου.

tranio