Άγγελος Δημητρίου: «Στη Θύελλα Πατρών υπάρχει αρκετό ταλέντο και θέληση»

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής της Θύελλας Πατρών, Άγγελος Δημητρίου μίλησε στο www.patragoal.gr για την απόφασή του να επιστρέψει στην Αχαΐα για λογαριασμό της Θύελλας, για το φετινό πρωτάθλημα, για το πέρασμά του από την Παναχαϊκή, ενώ έστειλε το μήνυμά του, σχετικά με τις δύσκολες μέρες που διανύουμε λόγω του κορονοϊού.

Πως πήρες την απόφαση να επιστρέψεις και πάλι στην Αχαΐα;

«Φεύγοντας από τον Τηλυκράτη Λευκάδας, τους ανθρώπους τους οποίους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την απόλυτη στήριξη που έδειξαν την προηγούμενη, αλλά και στην αρχή της σεζόν, είχα μια επικοινωνία με τους κύριους Τάκη, Δημήτρη Θανόπουλο και Κώστα Κωνσταντινίδη. Μου μίλησαν για τον τρόπο λειτουργίας, το πλάνο που είχαν, όχι μόνο για την τωρινή σεζόν, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Συζητήσαμε, ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις και ήρθαμε σε συμφωνία. Αν όλα πάνε κατ΄ ευχή, θα δούμε κάποιες ωραίες αλλαγές να συμβαίνουν στο ιστορικό σωματείο της Θύελλας και κατ΄ επέκταση στο Αχαϊκό ποδόσφαιρο».

Η Θύελλα Πατρών πραγματοποιεί μία αλλοπρόσαλλη σεζόν. Ποια είναι η δική σου γνώμη για την ως τώρα πορεία της ομάδας σου;

«Γνωρίζαμε από την αρχή ότι δεν θα είναι εύκολο το έργο μας, δεδομένου ότι είμαστε μια νεανική ομάδα, μη έχοντας απαραίτητες παραστάσεις για την κατηγορία. Πλην αυτών, υπάρχει αρκετό ταλέντο και θέληση. Αν ήμασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι, θα ήμασταν πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα και με λιγότερο άγχος, έτσι ώστε να καταφέρουμε να εκπληρώσουμε το στόχο μας που είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια η οποία βέβαια κάνει τη διαφορά και αυτό έχει να κάνει και με την εμπειρία. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι έχουμε κάνει μικρά, σημαντικά βήματα στην εξέλιξη, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά».

O Άγγελος Δημητρίου στο φετινό ματς κόντρα στον Πανηλειακό

Όσον αφορά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, στο κατά πόσον θα είναι έτοιμες οι ομάδες να ξανά μπουν στο χορτάρι;

«Αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία όλων μας. Βιώνουμε ένα πρωτόγνωρο γεγονός για την εποχή μας και πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό, πράγμα που δεν κρίνουμε εμείς, να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα, γιατί όπως βλέπουμε κάθε μέρα λαμβάνονται και καινούρια μέτρα για την προφύλαξη όλων μας. Ωστόσο σε μια υποθετική επανέναρξη, θα χρειαστεί μια περίοδος μίνι προετοιμασίας η οποία σίγουρα δεν αρκεί για να φτάσουν οι ομάδες στο επιθυμητό επίπεδο που ήταν πριν την διακοπή».

Για το πέρασμά σου από την Παναχαϊκή;

«Η Παναχαϊκή είναι ομάδα ορόσημο για μένα, γεγονός το οποίο συνιστά σημαντικό σταθμό για τη σταδιοδρομία μου. Ήταν μια άκρως δύσκολη, ανταγωνιστική και επιτυχημένη χρονιά που στεφτήκαμε πρωταθλητές και η ομάδα προβιβάστηκε στην παραπάνω κατηγορία.

Μου σώθηκε η ευκαιρία να συνυπάρξω με μερικούς από τους κορυφαίους Έλληνες, όπως οι Κώστας Κατσουράνης, Κώστας Χαλκιάς και Γιώργος Φωτάκης.

Επίσης τη χρονιά εκείνη λειτουργούσαμε σε επαγγελματικά πρότυπα σε όλα τα επίπεδα, που σημαίνει ότι βελτιώθηκα, τόσο σαν ποδοσφαιριστής, ενώ άλλαξε και η νοοτροπία μου για το ποδόσφαιρο. Νομίζω κάθε Αχαιός και όχι μόνο θα ήθελε να είναι μέλος της και να αγωνιστεί με τα κοκκινόμαυρα».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους συμπαίκτες σου, αλλά και γενικότερα σε όλον τον κόσμο σχετικά με τις δύσκολες μέρες που διανύουμε λόγω του κορονοϊού;

«Θα ήθελα πάνω απ’ όλα να ευχηθώ υγεία τόσο σωματική όσο και ψυχική. Χρειάζεται ψυχραιμία και να ακολουθούμε πιστά τις οποίες οδηγίες από τους αρμόδιους, γνωρίζουν καλύτερα.  Ελπίζω η πανδημία να περάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όσο πιο ανώδυνα γίνεται και να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε».