Άρχισε το πρωτάθλημα παρουσία θεατών!

Την ώρα που ο κορονοϊός θερίζει ολόκληρο τον πλανήτη, την ώρα που άπαντες συμβουλεύουν ότι θα πρέπει να μένουμε_σπίτι, την ώρα που σε όλες τις ευρωπαϊκές αθλητικές δραστηριότητες έχει μπει λουκέτο, στη Λευκορωσία άρχισε κανονικά το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα για τη νέα σεζόν και μάλιστα παρουσία θεατών στις εξέδρες!

Η σέντρα έγινε την Πέμπτη 19/3 με το ματς Energetyk-BGU – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και συνεχίστηκε την Παρασκευή 20/3 με άλλα δύο ματς.

Πρόκειται για το μοναδικό πρωτάθλημα που παίζεται αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Ευρώπη και μάλιστα δίχως περιορισμούς και κλειστές πόρτες. Ενδεικτική πάντως της αντιμετώπισης του κορονοϊού σε ολόκληρη τη χώρα είναι η τοποθέτηση-συμβουλή του προέδρου της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, για το πώς θα νικήσουν οι Λευκορώσοι τον Covid-19: «Κάντε μία σάουνα, πιείτε βότκα, εργαστείτε σκληρά και ο οργανισμός σας θα σκοτώσει τον ιό».

Από την πλευρά του, μετά την κατακραυγή που υπήρξε, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας Βλάντιμιρ Μπαζάνοφ, είπε: «Για ποιο λόγο δεν πρέπει να το αρχίσουμε; Υπάρχει έκτακτη κατάσταση στη χώρα μας; Δεν υπάρχει κρίσιμη κατάσταση, οπότε αποφασίσαμε να αρχίσουμε το πρωτάθλημα εγκαίρως. Πολλά ματς στην Ευρώπη διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, όμως πάρα πολλοί οπαδού συγκεντρώνονται έξω από το στάδιο. Έτσι δεν υπάρχει νόημα να αγωνίζεσαι δίχως κόσμο. Για όνομα του θεού. Δεν υπάρχει πανικός. Η κατάσταση στη χώρα δεν είναι τέτοια που θα πρέπει να σταματήσουμε τα πάντα».

Σημειωτέον ότι στη Λευκορωσία, επί του παρόντος, υπάρχουν μόλις 69 επιβεβαιωμένα κρούσματα.