Έφραγμα στο 93′ για Πανμοβριακό, «χρυσός» βαθμός για τον αξιόμαχο Αχαϊό Σαραβαλίου

Πανμοβριακός Ριόλου-Αχαϊός Σαραβαλίου 1-1 (50′ Αγγελής / 93′ Γκλαβάς)

Αποβολή : 67’ Α. Κ. Σωτηρόπουλος

Διαιτητής : Οικονόμου (Γεωργακόπουλος-Παπαδιονυσίου)

«Έφραγμα» στο 93’ λεπτό υπέστη σήμερα ο Πανμοβριακός απέναντι στον  «μαχητικό» και καλά στημένο στον αγωνιστικό χώρο Αχαϊό Σαραβαλίου, αφού η ομάδα του Θ. Παπουτσή «γκέλαρε» χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς, σε αντίθεση με αυτή του Σ. Παναγόπουλου που πήρε μια σπουδαία ισοπαλία μέσα σε μια έδρα που δύσκολα άλλες ομάδες θα περάσουν με θετικό πρόσημο.

Μόλις στο 9’ λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν στην κεφαλιά προς τα πίσω στο Α.Κ. Σωτηρόπουλου, ο Νιφορόπουλος κατάφερε να «τσιμπήσει» την μπάλα και να βρεθεί απέναντι από τον Λέσι, στέλνοντας όμως την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρο του Αχαϊού.

Στο 18’ λεπτό ο Σπανός έπιασε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Λέσι να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ στο 21’ λεπτό το νέο καλό σουτ του Νιφορόπουλου, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο πορτιέρο των φιλοξενουμένων.

Στο 25’ λεπτό ήταν η σειρά του Αχαϊού να χάσει μια πολύ καλή ευκαιρία, αφού ο Τσαούσογλου βρήκε από αριστερά τον Πρίφτη, ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή και επιχείρησε ένα σούτ που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ζήγκου.

Στο 36’ λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν «απίστευτη» ευκαιρία με τον Ανδρέα Σπανό, όταν σε σέντρα από τα δεξιά δεν κατάφερε σχεδόν σε κενή εστία και με εξουδετερωμένο τον Λέσι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Με την έναρξη του β’ μέρους, το καλό σουτ του Δελδήμου πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Λέσι, ενώ στο 48’ λεπτό το εξαιρετικό φάουλ του Νιφορόπουλου, «έγλυψε» το δεξί κάθετο δοκάρι του πορτιέρο του Αχαϊού.

Στο 50’ λεπτό η ομάδα του Θανάση Παπουτσή τα κατάφερε και άνοιξε το σκορ, όταν σε κάθετη μπαλιά του Σπανού στον Αγγελή, ο τελευταίος με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Μάλιστα στο 51’ λεπτό οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν διπλασίασε τα τέρματα τους, αν το μακρινό καλό φάουλ του Νιφορόπουλου δεν πέρναγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λέσι.

Ο Αχαϊός απάντησε στο 53’ λεπτό με καλή ευκαιρία του Πρίφτη που από τα δεξιά σούταρε ελάχιστα άουτ, με την ομάδα του Σοφοκλή Παναγόπουλου να μένει με 10 ποδοσφαιριστές στο 67’ λεπτό, μετά την αποβολή του Α.Κ. Σωτηρόπουλου με 2η κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα.

Στο 73’ λεπτό ήταν η σειρά του Γκέκα να σουτάρει λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Αχαϊού, ενώ στο διάστημα 85-90 οι γηπεδούχοι είχαν πολύ καλές ευκαιρίες να τελειώσουν το παιχνίδι, εκμεταλλεύομενοι και την αριθμητική υπεροχή που είχαν.

Αρχικά στο 85’ λεπτό ο Σπανός δεν μπόρεσε από τα δεξιά να νικήσει σε τετ α τετ τον Λέσι που έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 88’ λεπτό ο πορτιέρο του Αχαϊού εξουδετέρωσε νέο τετ α τετ του Φωτόπουλου και κράτησε όρθια την ομάδα του.

Στο 91’ λεπτό το σούτ του Χριστόπουλου έφυγε λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Λέσι, με τους γηπεδούχους να πληρώνουν τις χαμένες ευκαιρίες στο 93’ λεπτό, όταν σε αντεπίθεση του Αχαϊού, ο Πρίφτης κυνήγησε και κέρδισε την μπάλα μέσα από τα χέρια του Ζήγκου, αυτή πήγε στον Γκλαβά όπου με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για το τελικό 1-1.

Οι γηπεδούχοι απώλεσαν όπως είπαμε δύο βαθμούς σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαν να το είχαν «τελειώσει», όμως οι φιλοξενούμενοι έδειξαν μαχητικότητα, ψυχή και έβγαλαν αντίδραση ακόμα και όταν αγωνίστηκαν για 23 λεπτά με ποδοσφαιριστή λιγότερο, παίρνοντας έναν σπουδαίο βαθμό μέσα σε μια από τις δυσκολότερες έδρες της κατηγορίας.

ΠΑΝΜΟΒΡΙΑΚΟΣ (Θ. Παπουτσής-Αγγ. Κωνσταντινόπουλος): Ζήγκος, Δελδήμος (52’ Φωτόπουλος), Σοφιανός, Τζίμας, Νιφορόπουλος, Κοκκίνης, Σπανός, Αγγελής (87’ Χριστόπουλος), Παπαγεωργακόπουλος, Λιάκος (80’ Καούρης), Γκέγκα.

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ (Σ. Παναγόπουλος): Λέσι, Νικολόπουλος, Ηλ. Σωτηρόπουλος (86’ Χαϊκάλης), Τσαούσογλου, Παντελής (78’ Καφεντζής), Α. Κ. Σωτηρόπουλος, Σακελλαρίου, Α. Ζ. Σωτηρόπουλος (92’ Γεραρδής), Πρίφτι, Μπαζάρογλου (58’ Νάνος), Γκλαβάς.