Αδίκησε τον εαυτό της η Παναχαϊκή

Με γκολ που δέχτηκε στο 42′ από τον Λεό, στην αρχή της φάσης οι «κοκκινόμαυροι» διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στον Κυνηγόπουλο, η Παναχαϊκή ηττήθηκε 1-0 στα Γιάννινα από τον πρωτοπόρο ΠΑΣ στην πρεμιέρα του β’ γύρου της Σούπερ Λιγκ 2.

Η Παναχαϊκή ήταν μαχητική, αλλά και ακίνδυνη και ουσιαστικά δεν απείλησε τους γηπεδούχους.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την υπεροχή αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ η Παναχαϊκή ήταν άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο και είχε ως πρώτο μέλημα να μην δεχτεί γκολ. Κάτι που το κατάφερε μέχρι το 42’ όταν σε ιδανική αντεπίθεση ο «Άγιαξ της Ηπείρου» πήρε το προβάδισμα και πήγε με το 1-0 στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση για να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ και να «καθαρίσουν» την υπόθεση, χάνοντας ευκαιρίες με τους Καρτάλη, Λεό, ενώ οι Πατρινοί βγήκαν μπροστά και έχασαν ευκαιρίες με τους Μωραΐτη και Κυνηγόπουλο για να «κλέψουν» τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι Γιαννιώτες μπήκαν με ορμή στο ματς και έπαιζαν με τη μπάλα κάτω, έχοντας ηρεμία και υπομονή στο παιχνίδι τους.Αυτό συνέβη στο 42’ όταν ο Κρίζμαν από την άμυνα πάσαρε στον Λεό εκείνος έφυγε από τα αριστερά στην αντεπίθεση και αφού έκανε τις απαραίτητες προσποιήσεις έφτασε μέχρι την περιοχή και με έναν «κεραυνό» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καπούταγλη για το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Παντελάκης, Σιόντης, Λιάσος (72’ Παμλίδης), Νικολιάς (56’ Καρτάλης), Νάουμετς, Λεό, Κρίζμαν.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Απόστολος Μακρίδης): Καπούταγλης, Πολίμος (58’ Πατάπης), Σταμόπουλος, Ρουγκάλας, Τσελεπίδης, Παπατόλιος (58’ Μουστακόπουλος), Ιντζόγλου, Μαυριάς (46’ Μυτίδης), Σιατραβάνης, Μωραΐτης, Κυνηγόπουλος.