Αλέξανδρος Μπαμπούνης: «Το πέρασμά μου από την Παναχαϊκή ήταν ένα μεγάλο σχολείο»

Ο πατρινός τερματοφύλακας Αλέξανδρος Μπαμπούνης αγωνίστηκε φέτος για δεύτερη σερί χρονιά στην Γ΄ Εθνική με τα χρώματα του Πανγυθεατικού πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις, σε ένα «γεμάτο» πρωτάθλημα για τον ίδιο.

Πέρυσι βρέθηκε στο Διαγόρα Βραχνεΐκων όπου επίσης τα πήγε περίφημα, κατακτώντας το Σούπερ Κάπ με δικές τους αποκρούσεις στα πέναλτι.  Χρόνο με το χρόνο τα «ανεβαίνει» level και όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε στο www.patragoal.gr στόχος του είναι οι ανώτερες κατηγορίες.

Πώς βίωσες όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί;

«Ήταν δύσκολη περίοδος, ο εγκλεισμός διήρκησε πολύ και αυτό μας επηρέασε τόσο σωματικά λόγω περιορισμένης προπόνησης όσο και ψυχολογικά. Εύχομαι να περάσει γρήγορα και να επιστρέψουμε όλοι στα γήπεδα».

Η οικονομική ζημιά που έχει προκαλέσει η πανδημία, είναι λογικό να ακουμπά και το χώρο του ποδοσφαίρου. Πόσο δύσκολη φαντάζει η επόμενη ημέρα;

«Δυστυχώς η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη για όλη την οικονομία, αλλά και για το ποδόσφαιρο. Αυτή η κρίση θα δυσκολέψει πολύ τους παράγοντες και τους ποδοσφαιριστές όπου ζουν τις οικογένειες τους από το ποδόσφαιρο».

Γιατί πήρες την απόφαση να φύγεις εκτός νομού;

«Ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου και εκτός Πατρών για να είμαι έτοιμος να κάνω το επόμενο μεγάλο βήμα, αλλά και η πρόταση που είχα ήταν πολύ δελεαστική για να πω το όχι».

Πώς είδες φέτος μέχρι την διακοπή το επίπεδο του πρωταθλήματος του 7ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, στον οποίο συμμετέχει και ο Πανγυθεατικός με τις ομάδες της Αχαΐας και πως κρίνεις τους δύο Αχαιούς;

«Ήταν ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και σε πολύ καλό επίπεδο. Ο Πανγυθεατικός είναι ομάδα Γ΄ Εθνικής και πρέπει να μείνει στην κατηγορία. Όσον αφορά τις ομάδες της Πάτρας κατάφεραν να ανταπεξέλθουν αρκετά καλά πιστεύω για τις δυσκολίες του πρωταθλήματος».

Έχεις περάσει από Παναχαϊκή, έκανες δύο γεμάτες σεζόν στη Γ΄ Εθνική ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

«Το πέρασμά μου από την Παναχαϊκή ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα έμαθα πολλά από τους ανθρώπους που συνεργάστηκα. Τα δύο γεμάτα χρόνια στη Γ΄ Εθνική μου έδωσαν εμπειρίες και εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Όσο αφορά το μέλλον  με προσωπική δουλειά εντός κι εκτός γηπέδου και με την εμπειρία και την γνώση που έχω αποκτήσει, θέλω και πιστεύω ότι μπορώ να κάνω βήματα πάρα πάνω».

Tα κατορθώματά του: