Αποχωρεί το Τσιλιβή από τη Γ΄ Εθνική

Πηγή: ioniansports.gr

Δεν κατεβαίνει ο ΑΟ Τσιλιβή τη νέα χρονιά στην Γ΄ Εθνική. Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο το πρωί.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Αλέκος Σπίνος. Αναδιάρθρωση του Δ.Σ. με στόχο η ομάδα να κατέβει στην Α΄ κατηγορία  της ΕΠΣ Ζακύνθου με δικούς της ποδοσφαιριστές και χαμηλό προϋπολογισμό. Συνεχίζουν άπαντες να βρίσκονται δίπλα στην ομάδα αλλά με αλλαγή πορείας και στόχων.

Τελικά οι φόβοι της ποδοσφαιρικής Ζακύνθου επιβεβαιώθηκαν… Ο ΑΟ Τσιλιβή είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την προσπάθεια της Γ΄ Εθνικής και να επιστρέψει ξανά στα τοπικά πρωταθλήματα. Μετά από μια ομολογουμένως πετυχημένη χρονιά όπου οι ¨κόκκινοι” του Πλάνου παρέμειναν στην κατηγορία (Γ΄ Εθνική), οι βλέψεις όλων είναι στραμμένες και πάλι στην Α΄ κατηγορία του τοπικού της ΕΠΣ Ζακύνθου.

Το πέρασμα του Κορωνοϊού ισοπέδωσε τα πάντα με τις τουριστικές περιοχές να έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό. Εις παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι η ομάδα είχε σαν οικονομικό πυλώνα τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό! Ετσι λοιπόν, φέτος όπου θα είναι μια δύσκολη χρονιά η ομάδα δεν θα μπορούσε να βρει οικονομικούς πόρους για να κατέβει και πάλι στις Εθνικές κατηγορίες. Με κλειστά μαγαζιά και με επιχειρηματίες σε απόγνωση, το διοικητικό συμβούλιο δεν θα μπορούσε να μαζέψει χρήματα για να χρηματοδοτηθεί η ομάδα στην Γ΄ Εθνική.

Έτσι λοιπόν η λύση της παραίτησης του δικαιώματος της Γ΄ Εθνικής και επιστροφή στο τοπικό πρωτάθλημα είναι μονόδρομος για την ομάδα του νησιού. Οι εξελίξεις σιγά σιγά δρομολογούνται έτσι ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση. Πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ομάδας Αλέκος Σπίνος ο οποίος όμως παραμένει μέλος στο διοικητικό συμβούλιο και θα βοηθήσει με τον δικό του τρόπο την ομάδα. Έτσι και αλλιώς η ομάδα του ΑΟ Τσιλιβή δεν ήταν ποτέ προεδροκεντρική, οι αποφάσεις παιρνόταν από όλους στο διοικητικό συμβούλιο και η παραίτηση του κου Σπίνου δεν φέρνει αναταράξεις στον ομάδα και στα νέα της πλάνα.

Το ερχόμενο Σάββατο το μεσημέρι θα γίνει στο κοινοτικό γραφείο του Πλάνου ο Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου, όπου θα επικυρωθεί η απόφαση για επιστροφή της ομάδας στο τοπικό πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα θα γίνει αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου με τα ίδια σχεδόν πρόσωπα αλλά σε διαφορετικές θέσεις. Συμφώνα με πληροφορίες επικρατέστερο όνομα για να αναλάβει την προεδρία είναι αυτό του Πέτρου Μάργαρη παλιού μέλους της ομάδας.

Ο ΑΟ Τσιλιβή γυρίζει σελίδα και επιστρέφει στα τοπικά με στόχο να αγωνιστούν όσο το περισσότερο διγενείς ποδοσφαιριστές και για αυτό αρκετοί παίκτες από την Ακαδημία του Αστέρα Πλάνου (ομάδα Β΄ κατηγορίας) θα ανέβουν στην μεγάλη ομάδα. Για την αποχώρηση του συλλόγου από την Γ΄ Εθνική κατηγορία έχουν ειδοποιηθεί τόσο ο προπονητής Πέτρος Τσούκλης όσο και οι ξένοι παίκτες που πλέον θα αναζητήσουν άλλους ποδοσφαιρικούς προορισμούς.

Ένα άλλο θέμα που ταλανίζει την ομάδα είναι το τι θα γίνει με την Επιτροπή Δεοντολογίας, εκεί όπου ο ΑΟ Τσιλιβή έχει βρεθεί πλεγμένος με 4 διαφορετικές υποθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ‘άνθρωποι της διοίκησης  από την στιγμή που η ομάδα έχει αποχωρήσει από την Γ΄ Εθνική δεν θα μπουν στην διαδικασία να κυνηγήσουν μια υπόθεση που επί της ουσίας δεν έχει να κερδηθεί τίποτα πλην του ηθικού κομματιού και του γοήτρου. Αν βγει αθωωτική απόφαση θα είναι καλό για τον Σύλλογο, αν βγει τιμωρία με αφαίρεση βαθμών ή και ακόμα υποβιβασμού ο ΑΟ Τσιλιβή δεν θα προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο.

Στην Γενική συνέλευση του Σαββάτου εκτός από την ανάδειξη του νέου διοικητικού σχήματος θα τεθούν οι στόχοι της νέας χρονιάς με πολύ σφικτό οικονομικό προϋπολογισμό που δεν θα υπερβαίνει τα οικονομικά μιας μικρομεσαίας ομάδας του τοπικού πρωταθλήματος.