Βαθμός «χρυσάφι» από τον ψυχωμένο Αχαϊό (Photos)

Παραλία : Παναγιώτης Παναγιώτου

Δόξα Παραλίας-Αχαϊός Σαραβαλίου 1-1 (34’ πέν. Σπυρόπουλος / 14′ Παντελής)

Αποβολή : 86’ Σπυρόπουλος

Χαμένο πέναλτι : 86’ Σπυρόπουλος (απέκρουσε ο Λέσι)

Διαιτητής : Σαφαρίκας (Πρέζας-Χαμουζάς)

«Γκέλα» για την Δόξα Παραλίας στον αγώνα απέναντι στον «μαχητικό» και εξαιρετικό Αχαϊό Σαραβαλίου, ο οποίος είχε την ευκαιρία να πάρει ακόμα και το παιχνίδι και πραγματοποίησε μια 2η σερί σπουδαία εμφάνιση μετά το 1-1 της προηγούμενης αγωνιστικής μέσα στον Ριόλο.

Το παιχνίδι έγινε σε βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχόπτωσης των προηγούμενων ημερών, με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να προηγηθούν στο 14’ λεπτό με τον Παντελή να πλασάρει, την μπάλα να «σκάει» μπροστά στον Χιωτέλη και να το ξεγελάει, καταλήγοντας στα δίχτυα για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 32’ λεπτό με το πλασέ του Σταυριανόπουλου που έδιωξε σωτήρια ο Λέσι, ενώ δύο λεπτά μετά κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Ηλία Σωτηρόπουλου, με τον Σπυρόπουλο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Στο 44’ το καλό σουτ του Ντεμάϊ έδιωξε σωτήρια ο Λέσι, ενώ το ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες στο 1-1.

Στο β’ μέρος οι δύο ομάδες έψαξαν την νίκη, με την Δόξα να έχει την πρωτοβουλία αλλά τον Αχαϊό να είναι ιδιαίτερα απειλητικός και να χάνει δύο πολύ καλές ευκαιρίες να προηγηθεί στο σκορ.

Στο 65’ λεπτό ο Πρίφτης με ωραία ενέργεια βρέθηκε τετ α τετ απέναντι από τον Χιωτέλη, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ και αποσώβησε ένα σίγουρο τέρμα.

Στο 75’ λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα καλή στιγμή με το φάουλ του Σακελλαρίου που εξουδετέρωσε εντυπωσιακά στο αριστερό του «γάμα» ο Χιωτέλης, με τους γηπεδούχους να απαντάνε στις κλασσικές ευκαιρίες όταν στο 82’ ο Σταυριανόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον Λέσι, πέρασε τον πορτιέρο του Αχαϊού και πλάσαρε στην κενή εστία, αλλά ο Νικολόπουλος ως «απο μηχανής Θεός» βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε κόρνερ.

Στο 86’ λεπτό η Δόξα Παραλίας κατάφερε να κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Σπυρόπουλου από τον Λέσι, με τον πορτιέρο του Αχαϊού όμως να αποκρούει σωτήρια την κακή εκτέλεση του Σπυρόπουλου, ο οποίος στην συνέχεια και στην προσπάθεια να σκοράρει έκανε επιθετικό φάουλ και αποβλήθηκε, σύμφωνα τον ρέφερι Σαφαρίκα.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με την ομάδα του Σαραβαλίου να παίρνει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα και την Δόξα Παραλίας να περιμένει το αυριανό παιχνίδι της Αχαϊκής για να δει αν θα συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή.

** Στα αξιοσήμειωτα είναι ότι στον πάγκο του Αχαιού κάθισε για 2η φορά στο φετινό πρωτάθλημα ως πρώτος προπονητής ο Κώστας Αγοράκης (είχε προηγηθεί το 2-2 με τον Δία), αφού ήταν τιμωρημένος ο Σοφοκλής Παναγόπουλος.

ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Χ. Γερολυμάτος-Δ. Ξηνταρόπουλος): Χιωτέλης, Δημακόπουλος, Καραπατάκης (74’ Βγενόπουλος), Πυρρής, Τσίτσαρης, Νικολόπουλος, Σπυρόπουλος, Ανδρικόπουλος, Μπινιέρης, Ντεμάι, Σταυριανόπουλος.

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ (Σ. Παναγόπουλος): Λέσι, Νικολόπουλος, Ηλ. Σωτηρόπουλος, Τσαούσογλου, Παντελής, Ανδριέλος (λ.τ. 40’ Νάνος), Σακελλαρίου (92’ Δημόπουλος), Α. Σωτηρόπουλος, Πρίφτι (87’ Μπακλέσης), Μπαζάρογλου (79’ Καφεντζής), Γκλαβάς.

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό του Νίκου Κολώνη για το patragoal