«Διπλάρα» τίτλου για το Άνω Καστρίτσι

Στον δεύτερο όμιλο της Β΄ Κατηγορίας, το Άνω Καστρίτσι νίκησε με 3-0 τον Απόλλωνα Εγλυκάδας στο ενωσιακό γήπεδο “Ανδρέας Κάνιστρας”, με ηγέτη τον Γιώργο Γκοτσόπουλο, που σκόραρε εις διπλούν.

Έτσι έπιασε την Αναγέννηση Ψαθοπύργου στην κορυφή, αφού η ομάδα του Βασίλη Φίλιππα δεν ξεπέρασε το εμπόδιο της Αργυράς (1-1). Την προσεχή αγωνιστική οι δύο ομάδες «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» με φόντο την κορυφή.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι το Καστρίτσι έψαξε το γκολ από το πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Απόλλωνα που είχε την φλύαρη υπεροχή και την κατοχή της μπάλας.

Παρολ΄ αυτά τις δύο μεγάλες φάσεις στο πρώτο μέρος τις είχε η ομάδα του Βασίλη Μπαλατή με τον Θανάση Μπούρδο να μην μπορεί να νικήσει με σουτ μέσα από την περιοχή τον Παλαιοθόδωρο ύστερα από λάθος της άμυνας στο 28΄ και στο 39΄ο ίδιος παίκτης πραγματοποίησε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Καραβότα και κατέληξε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Καστρίτσι μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 52ο λεπτό με τον Γιώργο Γκοτσόπουλο που τελείωσε υποδειγματικά μέσα από την περιοχή. Δύο λεπτά αργότερα η Εγλυκάδα έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Φιορεντίν Γιάχο, ύστερα από εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, καθώς σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μάριος Καμηνιώτης με ωραία προσπάθεια και σουτ έκανε το 0-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, φτάνοντας τα 19 γκολ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε το 93ο λεπτό ο Γιώργος Γκοτσόπουλος ο οποίος από δημιουργός στο προηγούμενο ματς, πήρε ρόλο εκτελεστή.

Να σημειωθεί πως ο νεαρός τεχνικός Βασίλης Μπαλατής δεν ήταν στον πάγκο καθώς βρισκόταν στην Αθήνα για να παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ΑΕΚ.

Συνθέσεις:

Απόλλων Εγλυκάδας (Γ. Τσίκας): Παλαιοθόδωρος, Παντελής,  Δημητρακόπουλος, Καραβότας (67΄ Μαγνησαλής), Γιαννόπουλος, Λεβέντης, Σκουμής, Γιάχο (60΄ Κ. Κερπινιώτης), Μανιάτης (63΄ Πύργας), Στασινόπουλος (71΄ Αναγνώστου), Σκόνδρας.

Άνω Καστρίτσι (Β. Μπαλατής): Κατσίκης, Κωστακόπουλος, Γεωργίου, Ηρειώτης, Αρκαντίνης (77΄ Σταθόπουλος), Κυριακόπουλος (79΄ Κονταξής), Γκοτσόπουλος, Μπαλατής, Καμηνιώτης, Μπαγιώργος (85΄ Ζέρβας), Μπούρδος (68΄ Χαϊράνι).