Εκπληκτική Δόξα, “πάτησε” Αχαϊκή και….κορυφή (photos)

Δόξα Παραλίας-Αχαϊκή 2-1 (19′ Σταυριανόπουλος, 72′ Λαζανάς / 9′ Θ. Φραγκούλιας)

Αποβολή : 44΄ Ν. Φραγκούλιας

Διαιτητής : Χρονάς (Βασιλόπουλος-Ζούλης)

Η Δόξα Παραλίας ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής του α’ ομίλου απέναντι στην Αχαϊκή, την οποία κέρδισε με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή, γκρεμίζοντας την από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα όπου πλέον πέρασε και παίρνοντας αυτή την θέση της εκεί.

Μόλις στο 6’ λεπτό η Αχαϊκή έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, όταν το σουτ του Γεωργόπουλου, μπλόκαρε ο Χιωτέλης.

Δύο λεπτά μετά και πάλι ο πορτιέρο των γηπεδούχων έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ του καλό σουτ του Μωραϊτη, για να φτάσουμε στο 9’ λεπτό όπου ο Θανάσης Φραγκούλιας με «ασύλληπτο» σούτ άνοιξε το σκορ για τα «καναρίνια», κάνοντας το 0-1.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν απάντηση δέκα λεπτά μετά, όταν ο Μπινιέρης εκτέλεσε το φάουλ και ο Σταυριανόπουλος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 36’ λεπτό ο Χιωτέλης μπλόκαρε την κεφαλιά του Θ. Φραγκούλια, ενώ στο 44’ λεπτό είχαμε την αποβολή του Νίκου Φραγκούλια, η οποία ουσιαστικά ήρθε να αλλάξει τις ισσοροπίες του αγώνα.

Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή, στο 60’ λεπτό είχαν καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Σταυριανόπουλου να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Καραμανλή, για να φτάσουμε στο 73’ λεπτό όπου μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ , ο Λαζανάς έγραψε το 2-1, δίνοντας την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του, η οποία πλέον απολαμβάνει μόνη της την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Δ. Ξηνταρόπουλος-Χ. Γερολυμάτος): Χιωτέλης, Δημακόπουλος, Καραπατάκης, Λαζανάς, Τσίτσαρης, Νικολόπουλος, Σπυρόπουλος (93΄ Βγενόπουλος), Ανδρικόπουλος, Μπινιέρης (80΄ Πυρρής), Ντεμάι (91΄ Καρύδης), Σταυριανόπουλος (67΄ Χριστόπουλος).

ΑΧΑΪΚΗ (Αλ. Γαβριλόπουλος): Καραμανλής, Ν. Φραγκούλιας, Πετρόπουλος, Μωραΐτης (46΄ Παπαστεργίου), Παρασκευόπουλος, Γερασιμόπουλος (75΄ Δημητρακόπουλος), Α. Φραγκούλιας, Γεωργόπουλος, Πυρρής, Δ. Φραγκούλιας (81΄ Ζέλος), Μπακάλης.

Η διοίκηση της Δόξας Παραλίας τίμησε την Αχαϊκή για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της και για την προσφορά της στο ποδόσφαιρο. Την βράβευση έκανε η Χρυσάνθη Μπαρμπέρη, μέλος του ΔΣ της Δόξας (Φώτο)