Η Θύελλα Πατρών υπέταξε τον ΟΦΗ για το Κύπελλο Ελλάδας

Ο διεθνής Καμερουνέζος Σίριλ Μάνγκαν απέναντι στο Μανώλη Ρουμπάκη -ΙNTIME photo agency

Γυρίζουμε αρκετά χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στις 15/12/2004. Η μεγάλη έκπληξη της 1ης αγωνιστικής του 2ου γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας έγινε στην Πάτρα.

H ιστορική Θύελλα Πατρών επικράτησε 2-1 του ΟΦΗ και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στη φάση των «16» του θεσμού.

Η Πατρινή ομάδα, αγωνιζόταν στην Γ΄ Εθνική, μπήκε μ’ ενθουσιασμό στο παιχνίδι και κατάφερε ν’ αλλάξει τις ισορροπίες. O τραυματισμός του Κολιτσιδάκη, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Αναστασιάδη, φάνηκε να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα των Κρητικών.

O Αλεξανδρόπουλος έκανε το 1-0 για τη Θύελλα στο 25ο λεπτό, η οποία θα μπορούσε να μεγαλώσει τον δείκτη του σκορ, αλλά οι παίκτες της σημάδεψαν δύο φορές τα δοκάρια του Σηφάκη. Αντίθετα, ο ΟΦΗ ισοφάρισε σε 1-1 με πέναλτι του Ντεγιάνοφ (38΄), που κέρδισε ο ίδιος ύστερα από μαρκάρισμα του Διονυσίου.

INTIME photo agency

H Θύελλα δεν πτοήθηκε, κράτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά δικαιώθηκε με σκόρερ και πάλι τον Αλεξανδρόπουλο (82΄). Μία από τους μεγάλες νίκες στην ιστορία του συλλόγου στο θεσμό του Κυπέλλου.

Συνθέσεις:

ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ: Σπαθής, Ζέρης (82΄ Νικολόπουλος), Ανδρεόπουλος, Μουστάκης, Ντιονισίεφ, Δριμάλας (59΄ Φλίγκος), Μπακομήτρος, Κωνσταντινίδης, Κοντογόνης (46΄ Λιόσης), Μάνγκαν, Αλεξανδρόπουλος.

ΟΦΗ: Σηφάκης, Κωνσταντάκης, Ρουμπάκης, Κολιτσιδάκης (20΄ Αναστασιάδης), Αρβανίτης, Σταυρακάκης, Κουτσουρές (86΄ Ολιβέιρα), Ντεγιάνοφ (79΄ Δέντσας), Τομάς, Τριανταφύλλου, Καζαντζής.

Δεν άντεξε στην Κρήτη

Εύκολο απόγευμα είχε η ομάδα του ΟΦΗ στο δεύτερο ματς, καθώς το τελικό 5-1 δεν άφησε περιθώρια στη Θύελλα Πατρών να καταφέρει να κάνει κάτι περισσότερο εκτός από το να σημειώσει το γκολ της τιμής στο 90ο λεπτό.

Μπορεί οι Κρητικοί να πήγαιναν επιφυλακτικά, καθώς στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Πάτρα, ηττήθηκαν με σκορ 2-1. Η ομάδα του Γιάννη Χατζινικολάου μπήκαν δυνατά στο γήπεδο και στο 6ο μόλις λεπτό, ο Ντεγιάνοφ έκανε την πάσα στον Μπελεβώνη, που με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για τον ΟΦΗ.

INTIME photo agency

Στο 40ο λεπτό, η υπεροχή του ΟΦΗ καρποφόρησε, καθώς ο Νουαφόρ σημείωσε το 2-0, που σαφώς έδινε την πρόκριση στην ομάδα του. ενώ έξι λεπτά αργότερα, ο Τριανταφύλλου με δεξί σουτ έκανε το 4-0.

Το 5-0 σημείωσε ο Ντεγιάνοφ στο 84`, με δυνατό σουτ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Το γκολ της τιμής για τη Θύελλα Πατρών πέτυχε ο Δασκαλόπουλος στο 90ο λεπτό με πέναλτι.