Η FIFPro προειδοποιεί για υπαρξιακή απειλή στο γυναικείο ποδόσφαιρο

Η ύπαρξη του γυναικείου ποδοσφαίρου κινδυνεύει λόγω του κορονοϊού: ο συναγερμός πυροδοτήθηκε από τη FIFPro, η οποία χαρακτήρισε την κρίση ως «υπαρξιακή απειλή» για τον κόσμο του αθλήματος στις γυναίκες.

Σε μια έκθεση που κυκλοφόρησε σήμερα (16/4), η FIFPro κάλεσε τους κυβερνητικούς φορείς και τους ενδιαφερόμενους να αναλάβουν δράση για την προστασία των γυναικών αθλητριών και «να χτίσουν ένα ισχυρότερο θεμέλιο».

«Η τρέχουσα κατάσταση είναι πιθανό να αποτελέσει σχεδόν υπαρξιακή απειλή, εάν δεν δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία της γυναικείας ποδοσφαιρικής βιομηχανίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Η FIFPro ανησυχεί ιδιαίτερα για την έλλειψη παγκόσμιων προτύπων, που αφήνουν τις αθλήτριες «σε κίνδυνο να χάσουν τα προς το ζην», υπογραμμίζεται στην έκθεση.

 «Λόγω των λιγότερο ενοποιημένων επαγγελματικών πρωταθλημάτων, των χαμηλών μισθών, του στενότερου εύρους ευκαιριών, των άνισων συμφωνιών χορηγίας και των χαμηλότερων εταιρικών επενδύσεων, η ευθραυστότητα του οικοσυστήματος του γυναικείου ποδοσφαίρου εκτίθεται από την τρέχουσα κατάσταση», επισημαίνεται.