Και επίσημα στη Β΄ Εθνική οι γυναίκες της Νίκης Τραγανού

του Βύρωνα Ξυπολιά

Την άνοδο και επίσημα στη Β΄ Εθνική πανηγυρίζει εδώ και λίγες μέρες η γυναικεία ομάδα της Νίκης Τραγανού.

Να αναφέρουμε ότι η ομάδα της Ηλείας ιδρύθηκε την σεζόν 2017-18 και μετά από παρουσία τριών χρόνων στα γήπεδα την φετινή σεζόν κατάφερε να βρίσκεται στην 1η θέση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής του 4ου ομίλου με 24 βαθμούς σε 8 αγωνιστικές.

Το πρωτάθλημα διεκόπη λίγες μέρες πριν την 9η αγωνιστική εκεί που η Νίκη Τραγανού θα ταξίδευε στο Αίγιο για να αντιμετωπίσει τους Λύκους Αιγιάλειας με σκοπό την νίκη όπου θα εξασφάλιζε και μαθηματικά την άνοδο.

Επίσης η ομάδα από την Ηλεία έπαιζε και για την ισοπαλία καθώς ήταν αυτή που βρισκόταν στην 1η θέση και στο +3 από τις Λύκαινες Αιγιάλειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 8 αγωνιστικές η Nίκη είχε ισάριθμες νίκες, αφού σε κάθε παιχνίδι έπαιζε ωραίο και δημιουργικό ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να έρχονται και οι νίκες.

Οι πρωταθλήτριες είχαν την καλύτερη επίθεση του ομίλου με 51 τέρματα, αλλά και την καλύτερη άμυνα καθώςδέχθηκαν μόλις 2 τέρματα. Στον πάγκο από την ίδρυση της βρίσκεται ο νεαρός και ελπιδοφόρος Γιώργος Γεωργιόπουλος ο οποίος αγωνίζεται και στην ανδρική ομάδα της Νίκης Τραγανού.

Από πλευράς σκοραρίσματος η 16χρόνη Γεωργία Δεσπολλάρη “μάτωσε” τα αντίπαλα δίχτυα, καθώς κατάφερε να σημειώσει 24 τέρματα βρισκόμενη στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ του ομίλου αλλά και της Γ Εθνικής.

Η καλύτερη στιγμή της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα θεωρείται η μεγάλη εντός έδρας νίκη κόντρα στις Λύκαινες Αιγιαλείας με σκορ 2-1 την 4η αγωνιστική. Οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού αλλά τα κορίτσια του Γεωργιόπουλου έβγαλαν τρομερά ψυχικά αποθέματα και κατάφεραν να πανηγυρίσουν την νίκη με 2-1.

Αναλυτικά όλες οι σκόρερ της ομάδας την φετινή σεζόν: Γεωργία Δεσπολλάρη 24, Μαρία Φεφλέ 7, Ελένη Κουκουβού 5, Ζωή Μπουσδούκου 4, Μαρία Τραγουστή 2, Κατερίνα Γεωργοπούλου 2, Ιωάννα Κωστοπούλου 2, Αθανασία Χρυσανθακόπουλου 2, Ιωάννα Τσουρούλη 1, Τζέλα Μπουσάι 1.

Στο www.patragoal.gr μίλησε ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Γεωργιόπουλος, καθώς και η έμπειρη παίκτρια Ελένη Κουκουβού με θητεία σε Ίκαρο Πετρωτού και Πανηλειακό.

«Η φετινή πορεία της ομάδας θεωρείται συναρπαστική, καθώς καταφέραμε να βρεθούμε στην 1η θέση και να πανηγυρίσουμε την άνοδο για την Β΄ Εθνική.

Στην ομάδα της Νίκης Τραγανού επικρατεί ένα οικογενειακό κλίμα, καθώς όλοι είμαστε μια οικογένεια εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα η ομάδα να αποδίδει εξαιρετικά στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Στόχος της ομάδας για την επομένη σεζόν είναι να δουλέψουμε μέσα στις προπονήσεις και να καταφέρουμε να βγάλουμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο, καθώς θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας που θα αγωνιστεί στη Β ΄ Εθνική.

Επίσης το φετινό πρωτάθλημα δεν το θεωρώ και τόσο ανταγωνιστικό, καθώς υπήρχαν πολλές νεοσύστατες ομάδες που όπως ήταν λογικό προσπαθούσαν να βρουν μέσα από τα παιχνίδια της ποδοσφαιρική τους ταυτότητα. Τέλος θέλω να δώσω και συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες του ομίλου για την συμμετοχή του στο φετινό πρωτάθλημα.

Επίσης προσωπικό μου όνειρο είναι να δω ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Άρης να επισκεφτούν το Τραγανό για να αντιμετωπίσουν την ομάδα μας».

Από την πλευρά της η Ελένη Κουκουβού δήλωσε στο www.patragoal.gr:

«Για την φετινή πορεία της ομάδας μιλούν και οι αριθμοί, όταν διεκόπη το πρωτάθλημα ήμασταν στην πρώτη θέση έχοντας μόνο νίκες. Προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, επιθετικά και χωρίς σκοπιμότητες.

Βασικό και δυνατό μας σημείο πιστεύω πως ήταν η ομοιογένεια που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα κορίτσια του χωριού που είναι καιρό στην ομάδα και στον προπονητή και στην διοίκηση που ότι κάνουν το κάνουν από αγνή αγάπη.

Το φετινό πρωτάθλημα δεν το θεωρώ και πολύ δυνατό, καθώς υπήρχαν πολλές νεοσύστατες ομάδες με αποτέλεσμα σε ορισμένα παιχνίδια να μην μπορούν να φανούν ανταγωνιστικές όσο θα έπρεπε. Βέβαια κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος αν δεν παίξεις συγκεντρωμένα και πειθαρχημένα.

Τέλος η αντίπαλος μας στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος Λύκοι Αιγιάλειας ήταν μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα που ηττήθηκε μόνο από εμάς.

Όσο αφορά την νίκη κόντρα στις Λύκαινες ήταν μια μεγάλη νίκη για εμάς, διότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ αλλά η ομάδα ανέκαμψε γρήγορα και καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Η ομάδα ήθελε να διεξαχθεί ο αγώνας για την 9η αγωνιστική κόντρα στις Λύκαινες επειδή πιστεύαμε στις δυνατότητες μας και θέλαμε να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα μόνο με νίκες».

Αναλυτικά η βαθμολογία της Γ Εθνικής του 4ου ομίλου:

Νίκη Τραγανού 24 (51-2)

Λύκοι Αιγιάλειας 21 (41-4)

Άρης Τρίπολης 12 (33-6)

ΑΕ Καλαβρύτων 9 (12-27)

Ακαδημία Δόξα 98′ 6 (5-29)

Αυτόνομη Π.Ο. 0 (0-62)

Αναλυτικά και τα αποτελέσματα της ομάδας την φετινή σεζόν:

1η αγωνιστική Νίκη Τραγανού – Άρης Τρίπολης 6-1

2η αγωνιστική Αυτόνομη Π.Ο. – Νίκη Τραγανού 0-10

3η αγωνιστική Ακαδημία Δόξα 98′ – Νίκη Τραγανού 0-8

4η αγωνιστική Νίκη Τραγανού – Λύκοι Αιγιάλειας 2-1

5η αγωνιστική ΑΕ Καλαβρύτων – Νίκη Τραγανού 0-4

6η αγωνιστική Άρης Τρίπολης – Νίκη Τραγανού 0-6

7η αγωνιστική Νίκη Τραγανού – Αυτόνομη Π.Ο. 8-0

8η αγωνιστική Νίκη Τραγανού – Ακαδημία Δόξα 98′ 7-0