Κοινή πρόταση των σωματείων για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος;

Ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κηρύσσει πανδημία.

Ο φόβος για την έξαρση του ιού κυριαρχεί παντού κάτι που δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και τον αθλητισμό καθώς η μια μετά την άλλη αναβάλλονται όλες οι μεγάλες διοργανώσεις, αλλά και τα τοπικά πρωταθλήματα.

Από τις αναβολές δεν θα μπορούσε να γλιτώσει και το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Στoν όμιλο της Κρήτης βρισκόμαστε στα μέσα της διεξαγωγής των πλέι-οφ και των πλέι άουτ. Η διακοπή , αν και είναι απόλυτα σωστή κατά γενική ομολογία , προκάλεσε και αρκετά προβλήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του prismasport.gr υπάρχουν συζητήσεις για κοινή πρόταση όλων των ομάδων για να μην υπάρχει επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ο λόγος είναι ότι το γεγονός η Γ΄ Εθνική είναι ένα ημ-ιερασιτεχνικό πρωτάθλημα και οι παράγοντες των ομάδων θα αναγκαστούν να πληρώνουν τα έξοδα με άγνωστό για τους ίδιους χρονικό ορίζοντα.

Στην πρόταση αυτή που είναι σε διαβούλευση θα προταθεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να στεφθεί πρόωρα η Επισκοπή πρωταθλήτρια και λόγο των ειδικών συνθηκών που επικρατούν να μην υποβιβαστεί κανένα σωματείο και το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με μια ομάδα παραπάνω.

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με σκοπό να έχουν μια κοινή γραμμή που επίσημα θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.