Μια Ομάδα, Ένας Τόπος, Πολλές Ιστορίες! – Η παρουσίαση εμφανίσεων και εμβλήματος της Α.Ε. Καλαβρύτων

Την παρουσίαση της νέας εμφάνισης της ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών, και γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, του νέου επετειακού σήματος της ομάδας, αλλά και των χορηγών που στηρίζουν την ομάδα, πραγματοποίησε χθες βράδυ στο φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Kalavrita Canyon Hotel & Spa, η Α.Ε.Καλαβρύτων

Όπως τονίστηκε από την συντονίστρια της εκδήλωσης Γιώτα Μιχαλοπούλου. “Το λογότυπο και η εμφάνιση μια ομάδας, αποτελούν ένα από τα βασικότερα, αν όχι το βασικότερο, μέρος της εικόνας που θα σχηματίσει η ομάδα και που θα προβάλει προς τα έξω. Προς τα μέλη της, προς τους υποστηρικτές της, προς το κοινό της. Αποτελούν τη σφραγίδα, το στίγμα και την ταυτότητά της.

Κατανοώντας την ανάγκη αυτή, η Αθλητική Ένωση Καλαβρύτων, προχώρησε, αφενός στην ανανέωση της εμφάνισής της και αφετέρου στον σχεδιασμό ενός λογοτύπου, που θα αντικαταστήσει το προηγούμενό, χρησιμοποιώντας όμως στοιχεία από το παρελθόν, προσθέτοντας χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν τον τόπο μας και την ιστορία του.

Το νέο έμβλημα δημιουργήθηκε κυρίως γιατί πλησιάζουμε στα 200 χρόνια από την έναρξη της εθνικής παλιγγενεσίας, θέλοντας έτσι να δώσουμε ένα ακόμα σημειολογικό χαρακτήρα

Και οι δύο αυτές ενέργειες μαρτυρούν τον αέρα ανανέωσης και αναβάθμισης της συνολική εικόνα της, όπως αυτή προέκυψε κατά την προηγούμενη αθλητική περίοδο και που απορρέει, κατά κύριο λόγω, από δύο ιστορικά γεγονότα, που θα σηματοδοτούν πλέον την πορεία της στο μέλλον.

Το πρώτο γεγονός είναι η άνοδος, για πρώτη φορά στην ιστορία της Α.Ε.Κ., της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου, με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, από την Β’ κατηγορία, στην Α΄, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει την αφρόκρεμα του Αχαϊκού ποδοσφαίρου.

Το δεύτερο γεγονός και ίσως πιο ιδιαίτερο, αφορά την νεοιδρυθείσα γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία, μετά από εντατική προετοιμασία δύο ετών, πήρε έγκριση συμμετοχής για το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, από τη διοργανώτρια αρχή, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (Ε.Π.Ο.).

Στόχος της Αθλητικής Ένωσης Καλαβρύτων, πάντοτε με γνώμονα το ήθος, το ευ αγωνίζεσθε, αλλά και την αισθητική, είναι η δημιουργικότητα, η πρόοδος, οι νέες και φρέσκες ιδέες, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου αθλητισμού και του φίλαθλου κοινού της.

To νέο έμβλημα

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Θεοδόσης Παναγόπουλος που έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της ομάδας από την ίδρυση της το 1954 έως και σήμερα και στην συνέχεια παρουσιάστηκε το νέο έμβλημα της ομάδας, που σχεδιάστηκε από τον συμπατριώτη μας γραφίστα Σπήλιο Πίστα σε συνεργασία με την διοίκηση.

Όπως τονίστηκε το νέο έμβλημα κάνει αναφορά στο παρελθόν (οι κάθετες ρίγες ήταν το πρώτο έμβλημα της λαύρας, όπως και η φλόγα στο εξελίξιμο έμβλημα) και δυο ακόμα χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στην ιστορία των Καλαβρύτων.

Το νέο έμβλημα έγινε με αφορμή των επικείμενων 200 χρόνων από την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.