“Μοιρασιά” στην Αγυιά, έβγαλε αντίδραση η Παναχαϊκή

Σε ένα άκρως δυνατό φιλικό προετοιμασίας λίγες μέρες πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων και για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της στην Αγυιά, η Παναχαϊκή αναδείχτηκε ισόπαλη με 2-2 απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, που αναμένεται να βρει και αντίπαλο στο νέο πρωτάθλημα. 

Οι “κοκκινόμαυροι” του Zvezdan Milosevic ίσως στο πιο απαιτητικό επί Ελληνικού εδάφους φιλικό, παρουσιάστηκαν για ακόμα μία φορά αρκετά καλοί, δείχνοντας μάλιστα και χαρακτήρα όταν βρέθηκαν στο πρώτο 15λεπτο του παιχνιδιού με δύο γκολ πίσω στο σκορ. 

Στο ανανεωμένο χορτάρι του γηπέδου της Παναχαϊκής στην Αγυιά, οι ποδοσφαιριστές της “βασίλισσας” βρέθηκαν από νωρίς να κυνηγούν το σκορ. Μόλις στο 5′ οι φιλοξενούμενοι του Νίκου Παπαδόπουλου, άνοιξαν το σκορ με τον Blazic ο οποίος με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Σούλη. 

Λίγα λεπτά αργότερα η Παναχαϊκή έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Στο 11′ ο Coll με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια άδειασε όλη την άμυνα του Απόλλωνα σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ακριβώς στην επόμενη φάση σε κόντρα επίθεση, ο Απόλλων πέτυχε και το δεύτερο γκολ του με τον Markovski για το 0-2. 

Από εκείνο το σημείο του παιχνιδιού και μετά, η Παναχαϊκή πήρε τα ηνία. Στο 22′ ο Σιατραβάνης δοκίμασε το σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά ο Αναγνωστόπουλος μπλόκαρε. Στο 27′ υπήρξε ακόμα μία καλή στιγμή για την Παναχαϊκή. Ο Coll δέχτηκε τη σέντρα από τον Σταμόπουλο και με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Τελικά, η μείωση του σκορ ήρθε στο 33′. Ο Coll από τα αριστερά σέντραρε για τον Σιατραβάνη που κινήθηκε εντός περιοχής και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-2. Ο ίδιος παίκτης με εκτέλεση φάουλ στο 40′ δοκίμασε την ετοιμότητα του Αναγνωστόπουλου που αντέδρασε σωστά. 

Στο δεύτερο μέρος, η Παναχαϊκή συνέχισε με επιθετική διάθεση. Στο 47′ ο Κυνηγόπουλος από κοντά έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια. Ωστόσο ώσπου να φτάσει η μπάλα σε αυτόν, άλλαξαν εντυπωσιακά και με μεγάλη ταχύτητα την μπάλα οι Μωραΐτης, Coll και Σιατραβάνης έξω από την περιοχή. Στο 54′ ο Σιατραβάνης και πάλι με κοντινή κεφαλιά δεν κατάφερε να σκοράρει. Η ισοφάριση ήρθε στο 70′.

Ο Σιατραβάνης με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, βρήκε το κεφάλι του Κυνηγόπουλου ο οποίος έφερε την ισορροπία στο ματς με το 2-2 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του φιλικού. Στη συνέχεια προέκυψαν και άλλες ευκαιρίες για την Παναχαϊκή για να πάρει τη νίκη, αλλά αυτή δεν ήρθε. Μία από αυτές τις ευκαιρίες, ήταν στο 77′ όταν ο Orlandic μέσα από την περιοχή σούταρε και έδιωξε με δυσκολία ο Αναγνωστόπουλος. 

Πλέον, οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής επικεντρώνονται στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ιωνικό στη Νίκαια, που προηγείται χρονικά από την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2. 

Συνθέσεις:

Παναχαϊκή (Ζβέζνταν Μιλόσεβιτς):  Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Κοτσώνης (81′ Ιντζόγλου), Παπατόλιος (81′ Ρουγκάλας), Κυνηγόπουλος (71′ Μασούρας), Σιατραβάνης, Ymeraj (65′ Λινάρδος), Coll, Μωραΐτης (68′ Orlandic).

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Παπαδόπουλος): Αναγνωστόπουλος, Κυριακίδης (60′ Γκίνο), Κύργιας, Ζησόπουλος (75′ Βαφέας), Χουχούμης (60′ Βιτλής), Μπλάζιτς (75′ Αγρόδημος), Λαγός (60′ Πατράλης), Μπεντινέλι, Παυλίδης (60′ Βάρκας), Μπαστιάνος (75′ Βουό), Μαρκόφκσι (60′ Ιριτιέρ).