Νάπολη Πατρών : Να μείνουν οι εγκαταστάσεις των Μεσογειακών στην Πάτρα

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πέρασαν οι ΙΙ Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες της Πάτρας και η σημασία του απολογισμού και των κινήσεων μετά την ολοκλήρωση τους, κρίνονται ακόμη πιο κομβικοί και από τους ίδιους τους αγώνες.

Η Πάτρα έκανε μια καλή αρχή, απέκτησε τεράστια εμπειρία από την υλοποίηση των Παράκτιων και στηριζόμενη στην σημαντικότερη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην χώρα μετά τους Ολυμπιακούς του 2004, μπορεί να αλλάξει εντελώς το προφίλ της και να αποκτήσει μια νέα ταυτότητα που μπορεί να την οδηγήσει σε νέο μέλλον.

Παίρνοντας σαν δεδομένο ότι η Πάτρα… ικανοποίησε σαν πόλη τους επισκέπτες (αθλητές, φιλάθλους κ.ο.κ), η δυναμική του να μπει στον Ευρωπαϊκό χάρτη σαν μια πόλη αμιγώς για «beach soccer» και με το παράδειγμα του Ναζαρέ τον καλύτερο οδηγό (σ.σ. που μέσα σε 3 χρόνια οδηγήθηκε σε τεράστια ανάπτυξη και αποτελεί την «καρδιά» του ποδοσφαίρου άμμου φιλοξενώντας όλες τις σημαντικές διοργανώσεις), της δίνει μια χρυσή ευκαιρία.

Για μια πόλη με το υψηλότερο ποσοστό ανεργία της χώρας, η δυνατότητα της ανάπτυξης ενός αθλήματος σαν το «beach soccer», θα επιφέρει τεράστια έσοδα. Από την διαχείριση του αθλητικού τουρισμού που θα κατακλύζει την Πάτρα, εργασιακή απασχόληση για τους κατοίκους της περιοχής και την ευκαιρία του… επιχειρείν, ανοίγοντας νέες ευκαιρίες σε μια περιοχή που βλέπει τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη. Επίσης, ο κόσμος της πόλης που θα θέλει να έρθει σε επαφή με αυτά τα αθλήματα και να γνωριστεί, θα έχει τις κατάλληλες υποδομές για να το πράξει κάτω από τις καλύτερες συνθήκες.

Τίποτα από αυτά που αναφέρουμε δεν είναι αδύνατο. Το αντίθετο μάλιστα. Το ζούμε 3 χρόνια με την συμμετοχή μας στο «Euro Winners Cup» και είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι αντίστοιχο. Όμως για αυτό χρειάζεται έστω και τώρα να παλέψουμε και να μείνουν οι υποδομές στην πόλη.

Να πραγματοποιηθεί η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΥΙΑΣ και να δημιουργηθούν όλα όσα είχαν από την αρχή προγραμματιστεί. Με γνώμονα το καλό της πόλης και χωρίς καμία επιβάρυνση για το περιβάλλον, η ΑΓΥΙΑ μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να γίνει ο… οδηγός που θα αλλάξει την εικόνα της Πάτρας. Εμείς θα είμαστε δίπλα σε όποιον προσπαθήσει να επιτευχθεί ο στόχος και να κάνουμε την πόλη μας ακόμη καλύτερη.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΥΙΑΣ!

Να μείνουν οι υποδομές στην ΠΑΤΡΑ!

Α.Π.Σ. ΝΑΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ

«Φτάσε όπου δεν μπορείς»