Οι αποφάσεις της επόμενης μέρας

Το αν θα ολοκληρωθoύν ή όχι τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και  της Γ’ Εθνικής δεν το γνωρίζει κανένας, καθώς ουσιαστικά θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η UEFA έχει παρατείνει την αγωνιστική σεζόν έως τα τέλη Ιουνίου και προτίθεται να την επεκτείνει έως τα τέλη Ιουλίου, εάν υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Ο πρόεδρος διοργανώσεων της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου δήλωσε πως αν δεν αρθούν οι περιορισμοί μετά το Πάσχα, τότε δύσκολα θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όπου συμμετέχουν Διαγόρας Βραχνεΐκων και Θύελλα Πατρών.

Το τι θα γίνει βέβαια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεν το γνωρίζει κανείς, με την UEFA να αναμένεται αυτή τη βδομάδα να δώσει μια κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν όλες οι ομοσπονδίες για τη μοίρα των εγχώριων πρωταθλημάτων, επαγγελματικές και μη.

Στο ερασιτεχνικό ακούς διάφορες απόψεις και είναι απολύτως φυσιολογικό. Παράγοντες ομάδων που είναι αδιάφορες βαθμολογικά δεν θέλουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Ομάδες που είναι στις τελευταίες θέσεις ζητούν αναδιάρθρωση κατηγοριών, ώστε να «σωθούν».

Ομάδες που οι παράγοντες τους «χάλασαν» χρήματα, θέλουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Με βάση τους στόχους ο καθένας λέει την άποψή του και καλά κάνει, δημοκρατία έχουμε άλλωστε.

 Βέβαια οι αποφάσεις θα παρθούν από την ομοσπονδία που ίσως δώσει το δικαίωμα για αλλαγή προκήρυξης στις ενώσεις. Αναμονή, αφού τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα από τη μπάλα…