Οι Σουπερλιγκάτοι του ερασιτεχνικού (αφιέρωμα)

Η ποιότητα και η εμπειρία που διαθέτουν τα φετινά πρωταθλήματα δεν αμφισβητείται. Άλλωστε ούτε λίγο ούτε πολύ,  υπάρχουν ομάδες που έχουν στις τάξεις τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Α΄ Εθνική.

Μάλιστα είναι η αρχή ενός σπουδαίου αφιερώματος και θα υπάρχει συνέχεια με δεύτερο μέρος. Το patragoal.gr τους… μάζεψε και σας τους παρουσιάζει.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΚΕΣ (ΖΑΒΛΑΝΙ) 

Ο Χρήστος Μικές είναι γεννημένος στις 23 Σεπτεμβρίου 1971 και ήδη βρίσκεται στο 49ο έτος της ηλικίας του, συνεχίζοντας να προσφέρει ενεργά τις υπηρεσίες του στο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στην ομάδα του Zαβλανίου.

Τα λόγια για τον Μικέ είναι περιττά, αφού η ποδοσφαιρική του καριέρα μιλάει από μόνη της. Ξεκίνησε από την ομάδα του Ζαβλανίου, πριν κάνει το μεγάλο βήμα το 1989 για την Παναχαϊκή, με την οποία αγωνίστηκε στις επαγγελματικές κατηγορίες έως το 1996.

Έπειτα επόμενος σταθμός της καριέρας του αποτέλεσε η Καλαμάτα, με την οποία είχε 164 συμμετοχές και 8 τέρματα, ενώ το 2000 άφησε την Μεσσηνιακή πόλη και μετακόμισε στην Αθήνα για λογαριασμό του Ιωνικού. Εκεί αγωνίστηκε έως το 2003 έχοντας 91 συμμετοχές και 1 γκολ και επόμενος σταθμός στην καριέρα του αποτέλεσε η Χαλκηδόνα, με την οποία είχε 68 συμμετοχές και 2 γκολ.

Το 2005 πήγε για έναν χρόνο στον Ατρόμητο Αθηνών, έχοντας 40 συμμετοχές και 10 γκολ, ενώ την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε με τα χρώματα της Βέροιας, έχοντας 22 συμμετοχές.

Κάπου εκεί έκλεισε η επαγγελματική του καριέρα, επιστρέφοντας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και παίζοντας για τρία χρόνια από το 2007 έως το 2010 στον Αχιλλέα Καμαρών

Έπειτα πήγε στην ομάδα της Νίκης Προαστίου, ενώ το 2012 μετακόμισε στον Δαβουρλή. Τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στον Απόλλων Συνοικισμού, τον οποίο και οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α’ Κατηγορία, ενώ εδώ και λίγους μήνες επέστρεψε στο Ζαβλάνι.

NIKOΣ ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ (ΠΗΓΑΣΟΣ ΜΠΕΓΟΥΛΑΚΙΟΥ)

Περίοδος 2002-2003 και ο Νίκος Αποσκίτης κάνει ντεμπούτο στην Α΄ Εθνική με την φανέλα της Παναχαϊκής. Ο νεαρός άσος αγωνίστηκε στην ήττα των «κοκκινόμαυρων» από τον ΠΑΟΚ με 4-0, όντας ένας από τους νεότερους ποδοσφαιριστές  που αγωνίστηκαν στην Α΄ Εθνική σε ηλικία 16 ετών, 10 μηνών και 2 ημερών.

Το πρώτο του γκολ το σημείωσε στο Χαρίλαου κόντρα στον Άρη Θεσσαλονίκης σε αντεπίθεση και το τελευταίο του με ανάποδο ψαλίδι με τη Νίκη Βόλου σε επίπεδο Β΄ Εθνικής.

Ο Αποσκίτης γεννήθηκε στην Πάτρα, στις 20 Φεβρουαρίου 1986 και είναι διεθνής με τις εθνικές ομάδες Παίδων, Νέων και Ελπίδων. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής ξεκίνησε από τους Πετεινούς κι έπαιξε με την ομάδα της Παναχαϊκής στην Α΄ και στην Β΄ Εθνική.

Από κει τον απέκτησε ο Ιωνικός, ακολούθησε η Ρόδος, ο Αστέρας Ρεθύμνου, ο Παναιγιάλειος, ο Εθνικός Σαγεΐκων, ο Τριταιϊκός, η Αχαϊκή, έχοντας γεμάτες σεζόν σε Β΄, Γ΄ και Δ΄ Εθνική. Τα τελευταία χρόνια παίζει στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα σε Ατρόμητο Πατρών (Κυπελλούχος), Διαγόρα Βραχνείκων (πρωταθλητής), Αετό Πατρών ενώ από φέτος το καλοκαίρι αγωνίζεται στον Πήγασο Μπεγουλακίου.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΦΟΥΛΑΣ (ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ)

Ο Κώστας Φούφουλας από τον περασμένο Ιανουάριο αγωνίζεται στον ιστορικό Άρη Πατρών.  Ο Ντίνος γεννήθηκε στις 28/10/1984 και έπαιξε στην Α΄ Εθνική φορώντας την φανέλα της Κέρκυρας, αλλά και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης μετέπειτα. Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην ομάδα της γειτονιάς, τον Άρη Πατρών.

Ακολούθησε ο Πατραϊκός, η Παναχαϊκή, το πέρασμα από την Σούπερ Λιγκ. Η συνέχεια λίγο πολύ είναι γνωστή. Ολυμπιακός Βόλου, Ηλιούπολη, η μεγάλη επιστροφή στην Παναχαϊκή, Πανόπουλο, Ατρόμητος Αχαΐας και Αχαϊκή. Στην Α’ Εθνική μετράει 45 συνολικά συμμετοχές, ενώ έχει καταγράψει πάνω από 100 στην δεύτερη κατηγορία, έχοντας πετύχει και τέσσερα γκολ, ενώ έχει συμμετοχή στην Εθνική Ελπίδων.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ήταν στην Θύελλα Πατρών με την οποία κέρδισε το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας, ενώ έπαιξε και στη Γ΄ Εθνική, ενώ είχε ένα σύντομο πέρασμα ως παίκτης-προπονητής από το Μέγα Δικέφαλο. Μπαλαδόρος με πολλά προσόντα και απ΄ τους αδικημένους του χώρου. Πραγματική πολυτέλεια για το ερασιτεχνικό πλέον.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΝΑΣ (ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ)

0 34χρονος μεσοεπιθετικός είναι ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των Αιγιωτών φιλάθλων.

Ο Βασίλης Μπούνας γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής στις 20 Νοεμβρίου 1985 και ήρθε στο Αίγιο και τον Παναιγιάλειο σε ηλικία 21 ετών, προερχόμενος από τον Ατρόμητο Αθηνών. Στον Παναιγιάλειο αγωνίζεται συνολικά 8,5 χρόνια έχοντας μετρήσει τρεις ανόδους από τη Δ΄ εθνική στην Γ΄ Εθνική, μία από τη Γ΄ στη Β΄ Εθνική (Football League), ένα σούπερ καπ Αχαΐας και δυο κύπελλα Αχαΐας.

Τη χρονιά που έγινε η συγχώνευση Χαλκηδόνας – Ατρόμητου Περιστερίου υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ατρόμητο Αθηνών στην Α΄ Εθνική. Βέβαια παρότι αγωνιζόταν στην ομάδα Νέων και συμμετείχε σε αρκετές αποστολές της ανδρικής ομάδας, ποτέ δεν έπαιξε σε επίσημο αγώνα. Ακολούθησε μια πλούσια καριέρα σε ομάδες εθνικών κατηγοριών, όπως ο Παναργειακός για ένα εξάμηνο στη Γ΄ εθνική, ο Αστέρας Βλαχιώτη, ο ΠΑΟ Βάρδας, Κορωπί, Θήβα, Αχιλλέας Καμαρών, Παναιτωλικός.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΑΤΣΟΣ (ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ)

Ένα όνομα, μια ιστορία. Παρότι έχει πατήσει τα 39, είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά.  Παναιγιάλειος το έκανε δικό του τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο με σκοπό να τον ενισχύσει στα μπαράζ ανόδου. Ο παίκτης του Παναιγιαλείου από το 2003 μέχρι το 2007 για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές αγωνίστηκε με το Αιγάλεω στην Α΄ Εθνική, σημειώνοντας 4 γκολ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως με της ομάδας της Αττικής αγωνίστηκε στο Κύπελλο UEFA.

Με τον υποβιβασμό και την παρακμή του Αιγάλεω είναι πια 29 ετών, ο coach Χατζάρας τον έχει μάθει να παίζει και εξτρέμ και συνεχίζει ένα μακρύ οδοιπορικό στην Β’ κυρίως και λιγότερο στην Γ’ Εθνική.

Αλλάζει ομάδα κάθε έξι μήνες, μέχρι που το 2010 βρίσκεται στα Χανιά. Εκεί κάνει εκπληκτική σεζόν, αλλά δεν μένει στη ομάδα και ακολουθεί μια διετία κακών επιλογών με Ηρακλή Ψαχνών, Τρίκαλα, Κασσιώπη. Eίχε προηγηθεί το πέρασμά του από τη Βέροια, από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στην Μεσσηνία για λογαριασμό της Καλαμάτας και στον Τσικλητήρα Πύλου, έχοντας συμπαίκτες τους Πατρινούς. Τελευταίος του σταθμός πριν τον Παναιγιάλειο ήταν ο Γιούχτας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ (Α.Ε. ΠΑΤΡΑ 2005)

Ο Γιάννης Βουρλούμης τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα αγωνίζεται στην Α.Ε. Πάτρα 2005, ενώ παράλληλα έχει αναλάβει προπονητής και των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.

Ελάχιστοι από τους νεότερους γνωρίζουν ότι ο Βουρλούμης έπαιξε στην Α΄ Εθνική με την Παναχαϊκή τη σεζόν 2002-2003 με προπονητή τότε τον Ιταλό Βιντσέντζο Γκουερίνι και εν συνεχεία του Ηλία Αρμόδωρο, Θοδωρή Πατρώνη

και Δημήτρης Γκένα.  Ντεμπούτο έκανε κόντρα στον Ακράτητο (3-0 εκτός έδρας), πραγματοποιώντας συνολικά 9 συμμετοχές, έχοντας συμπαίκτες τότε τους Κώστα Βετούλα και Νίκο Αποσκίτη.

Με την Παναχαϊκή αγωνίστηκε και στη Β΄ Εθνική, ενώ ακολούθησε η Αχαϊκή, το Ζαβλάνι,  η Δόξα Νέας Μανωλάδας, ο Εθνικός Σαγεΐκων σε Δ΄- Γ΄ Εθνική. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο με την φανέλα της Πάτρα 2005, έχοντας περάσει επίσης από Ψηλαλώνια και Ατρόμητο Πατρών.

Επιμέλεια: Αποστόλης Νικολόπουλος