Ο πιθανός όμιλος των ομάδων της Αχαΐας

Οι δηλώσεις συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική ολοκληρώθηκαν και αν φυσικά δεν γίνουν και φέτος αλχημείες από την Ε.Π.Ο., ο όμιλος με τις ομάδες της Αχαΐας θα είναι όμιλος 6 νομών και 14 ομάδων συνολικά. 

Από την Ηλεία θα είναι ο Πανηλειακός, ο ΠΑΟ Βάρδας και ο Ολυμπιακός Ζαχάρως, από την Αχαΐα η Θύελλα Πατρών και ο Διαγόρας Βραχνεΐκων, από τη Μεσσηνία ο Α.Ο. Διαβολιτσίου και η Καλαμάτα, από την Αρκαδία η ΑΕΚ Τρίπολης και ο Παναρκαδικός, από τη Λακωνία ο Πανγυθεατικός, ο Αστέρας Βλαχιώτη και η  Σπάρτη και από τη Ζάκυνθο ο Α.Ο. Τσιλιβή και ο ΑΠΣ Ζάκυνθος.

Από κει και πέρα, αναφορικά με την Πελοπόννησο, από την Αργολίδα θα πάρουν μέρος στη Γ΄ Εθνική το Ναύπλιο 2017, ο Παναργειακός και η Ένωση Ερμιονίδας και από την Κορινθία η Κόρινθος 2006. Αυτές οι τέσσερις ομάδες, το πιθανότερο είναι να πάνε σε όμιλο με ομάδες της Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα, όπως και η Νίκη Βόλου, ο Νέστος Χρυσούπολης και ο Αιολικός, περιμένουν την αρμόδια Επιτροπή της Ε.Π.Ο.  να αποφασίσει ποιες θα είναι οι δύο που θα καλύψουν τις θέσεις που είναι κενές στη Football League.

Ο καταρτισμός των Ομίλων, οπότε και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τους 8 Ομίλους της Γ΄ Εθνικής, αναμένεται να γίνει στα τέλη Αυγούστου και η κλήρωση του πρωταθλήματος το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου.