Πήρε το ντέρμπι των νεοφώτιστων η Α.Ε. Αιγείρας/Ακράτας, «φωνές» από Καλάβρυτα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωκάς

ΣΚΟΡΕΡ: 75΄ πεν. Ιωάννου

Η Α.Ε. Αιγείρας/Ακράτας, επικράτησε της Α.Ε. Καλαβρύτων με 1-0 στο ντέρμπι των νεοφώτιστων για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας.

Η Ακράτα, απείλησε αρχικά στο 17’ με τον Κλουκίνα να χάνει καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Παναγόπουλου να απειλήσει. Στο 28΄ ο Καλαμαράς επιχείρησε ένα δυνατό σουτ για τους Καλαβρυτινούς, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Μούτσα από καλή θέση στο 36΄ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Παπαδημητρόπουλο, ενώ 41ο λεπτό είχαμε την τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν το σουτ που επιχείρησε ο Ασπρούκος έδιωξε εντυπωσιακά ο Λεπενιώτης πάνω στη γραμμή.

Στην επανάληψη της αναμέτρησης, τα Καλάβρυτα μπήκαν πολύ δυνατά και με κύριους εκφραστές τους Ασπρούκο (49’, 64’) και Καλαμαρά (55’, 57’) απείλησαν σε τέσσερις κλασικές περιπτώσεις να ανοίξουν το σκορ.

Η ομάδα του Χρήστου Γκρέκα στο 69΄ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν σε σουτ του Σακελλαρόπουλου, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Και φτάνουμε στο 75ο λεπτό, στην φάση που σημάδεψε τον αγώνα με τον ρέφερι Φωκά να σφυρίζει πέναλτι σε εναέρια μονομαχία του Παπαγεωργίου με τον Καλέλη με τους φιλοξενούμενους να έχουν πολλά παράπονα γι΄ αυτήν την απόφαση του νεαρού ρέφερι που υπέδειξε μάλιστα με καθυστέρηση. Ο Ιωάννου ήταν εύστοχος από την “άσπρη βούλα” χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα της Αιγιάλειας.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στα εναπομείναντα λεπτά για την ισοφάριση, αλλά Ασπρούκος, Γκλαβάς και Τσαβαλάς δεν ήταν ουσιαστική στην τελική προσπάθεια με την ομάδα της ορεινής Αχαΐας να γνωρίζει μοιραία την ήττα.

Συνθέσεις:

Α.Ε.Αιγείρας/Ακράτας (Χ. Γκρέκας): Λεπενιώτης, Λέσι (30’ λ.τ. Παππάς), Παναγόπουλος, Τσούρας, Ιωάννου, Μαυρομμάτης (65’ Πρέζας), Καυγάς, Εξαρχος, Κλουκίνας (51’ Καλέλης), Σακελλαρόπουλος (86’ Κυρίκος), Μούτσα.

Α.Ε.Καλαβρύτων (Κ. Βλάχος-Ν. Παπαχριστόπουλος): Παπαδημητρόπουλος, Βρεττός, Σκιαδάς, Καραχάλιος, Παπαδόπουλος (79’ Γκλαβάς), Παπαγεωργίου, Στ. Τσαβαλάς, Δημητρόπουλος, Γιαννόπουλος (65’ Τζιαντομένικο), Καλαμαράς (73’ Ανδρεόπουλος), Ασπρούκος.