Παναγιώτης Μωραΐτης: «Πάντα είχα το όνειρο και ήθελα να παίζω στο εξωτερικό»

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, Παναγιώτης Μωραΐτης αγωνίζεται στη Μπουντούσνοστ του Μαυροβουνίου και μιλά στο Sputnik για τη νέα σελίδα στην καριέρα του και τον κορονοϊό

Έπειτα από 3,5 χρόνια στην Πάτρα, φορώντας τη φανέλα της Παναχαϊκής πήρε τη μεγάλη απόφαση για να φύγει στη ξενιτιά και το Μαυροβούνιο.

Ο Παναγιώτης Μωραΐτης ήταν «καυτό» μεταγραφικό όνομα τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων, αφού υπήρχαν σενάρια που ήθελαν την ΑΕΚ, άλλες ομάδες της Super League και έναν σύλλογο της Πορτογαλίας να ενδιαφέρεται για την απόκτησήτου: «Δεν είχα πρόταση από την Πορτογαλία υπήρχε ένα ενδιαφέρον αλλά τελικά δεν προχώρησε. Οσον αφορά την Ελλάδα, υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδες αλλά όχι κάτι επίσημο 100%», είπε ο νεαρός φορ.

«Μου ταιριάζει το πρωτάθλημα του Μαυροβουνίου»

Ο 23χρονος επιθετικός, διεθνής με την Ελπίδων, από τον Ιανουάριο φοράει τη φανέλα της Μπουντούσνοστ Ποντγκόριτσα και μάλιστα έχει σκοράρει 5 γκολ σε τέσσερα παιχνίδια και είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της λίγκας:

«Έχω ξεκινήσει πολύ καλά στο πρωτάθλημα και είμαι χαρούμενος γι’αυτό. Μου ταιριάζει το πρωτάθλημα του Μαυροβουνίου. Είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα και έχουμε μια πολύ καλή καλοδουλεμένη ομάδα», αναφέρει στο Sputnik, με την Μπουντούσνοστ να οδηγεί την κούρσα του τίτλους έχοντας διαφορά ασφαλείας: «έχω συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι όλα είναι πολύ καλά στην ομάδα είμαστε 11 βαθμούς μπροστά και θέλουμε το νταμπλ».

Από την Ελλάδα, στο Μαυροβούνιο. Πώς να είναι άραγε η ζωή εκεί; Την απάντηση την δίνει ο ίδιος.

«Η ζωή εδώ είναι πολύ ωραία. Περνάω όμορφα. Βέβαια με αυτά που γίνονται με τον ιό δεν μπορώ πλέον να μάθω καλύτερα την πόλη και την χώρα αλλά ελπίζω να τελειώσουν όλα γρήγορα και να έχω την ευκαιρία»

Ενώ πάνω από 110 χώρες είχαν πληγεί από τον νέο κορονοϊό, με τον ΠΟΥ να χαρακτηρίζει την ασθένεια πανδημία, υπήρχε μια χώρα στην γηραιά ήπειρο, όπου πριν ένα 24ωρο δεν είχε ούτε ένα κρούσμα και αυτό ήταν το Μαυροβούνιο.

«Στο Μαυροβούνιο προσέχουν για να έχουν»

O Παναγιώτης Μωραΐτης βλέποντας τα κρούσματα να ανεβαίνουν διαρκώς παγκοσμίως, στο Μαυροβούνιο ήταν το απόλυτο μηδέν και υπήρχε λόγος:

«Εδώ, στο Μαυροβούνιο, τα πράγματα είναι πολύ οργανωμένα. Το κράτος έχει πάρει αυστηρά μέτρα και έχουν κλείσει τα πάντα. Δεν κυκλοφορεί κόσμος έξω και υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών. Προσέχουν για να έχουν».

«Μένουμε σπίτι και όλα θα πάνε καλά»

Ο πρώην άσος της Παναχαϊκής βρίσκεται στο Μαυροβούνιο μαζί με τη σύντροφό του και στην Ελλάδα παραμένει η οικογένειά του και τους συμβουλεύει:

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους τους ανθρώπους στην Ελλάδα, καθώς και στην οικογένεια μου πρώτα, που βρίσκεται εκεί είναι να μείνουν σπίτι και όλα θα πάνε καλά».

Ο ποδοσφαιριστής, Παναγιώτης Μωραΐτης που αγωνίζεται στη Μπουντούτσνοστ

«Πάντα είχα το όνειρο και ήθελα να παίζω στο εξωτερικό»

Ο Αγρινιώτης ποδοσφαιριστής δεν πρόλαβε να παίξει στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς πήγε κατευθείαν στο εξωτερικό που ήταν και το μεγάλο του όνειρο: «Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι κάθε μέρα και να γίνομαι καλύτερος. Εννοείται πως θα ήθελα να αγωνιστώ στην Super League, αφού δεν είχα την ευκαιρία να παίξω νωρίτερα και πόσο μάλλον σε κάποια από τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Όμως, πάντα είχα το όνειρο και ήθελα να παίζω στο εξωτερικό».

«Αν δεν ονειρεύεσαι τον εαυτό σου να αγωνίζεται για την πατρίδα σου, τότε δεν αγαπάς αυτό που κάνεις»

O Παναγιώτης Μωραΐτης έχει περάσει από τις μικρές Εθνικές ομάδες και κάποια στιγμή θέλει να φορέσει και τη γαλανόλευκη της Ανδρών: «Η Εθνική Ελλάδος είναι όνειρο κάθε Έλληνα επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Αν δεν ονειρεύεσαι τον εαυτό σου να αγωνίζεται για την πατρίδα σου, τότε δεν αγαπάς αυτό που κάνεις και ελπίζω κάποια μέρα να έχω την ευκαιρία και την τιμή να παίξω για την Εθνική Ανδρών».

Ο Έλληνας Χάαλαντ…

Με πέντε γκολ σε τέσσερα ματς στο Μαυροβούνιο ο Μωραΐτης παρουσιάζεται ως ο «Έλληνας Χάαλαντ», αλλά έχει άλλο ποδοσφαιρικό είδωλο: «Έχω ξεκινήσει καλά, βοηθάω την ομάδα μου τόσο με την παρουσία μου όσο και με τα γκολ μου και εδώ ο κόσμος με συμπαθεί και με πιστεύει, γι’αυτό και όλα αυτά τα περί Χάαλαντ. Μου αρέσουν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, αλλά πάντα από μικρός ξεχώριζα τον Μάριο Μπαλοτέλι, εντός των γραμμών, και όπου και να παίζει θα τον παρακολουθώ γιατί πραγματικά είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης».