Πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο γύρο ο Πήγασος Μπεγουλακίου

Εκπληκτική πορεία πραγματοποίησε στον δεύτερο γύρο ο Πήγασος Μπεγουλακίου, τερματίζοντας στη 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 30 βαθμούς. Οι “βυσσινί” έχοντας ένα δυνατό ρόστερ ξεκίνησαν απογοητευτικά την χρονιά, αφού η πρώτη νίκη της ομάδας προήλθε την 10η αγωνιστική κόντρα στην Δόξα Χαλανδρίτσας με 2-1.

Σε αυτές τις 10 αγωνιστικές η ομάδα του Πήγασου γνώρισε και δύο βαριές με Αχαϊκή και Ατρόμητο Πατρών με 6-1 και 8-0 αντίστοιχα. Στο τιμόνι της ομάδας αρχικά βρέθηκε ο Κώστας Σπαθής ο οποίος αποχώρησε την 7η αγωνιστική με αποτέλεσμα να τον διαδεχθεί ο Νίκος Δημητρόπουλος.

Χτίζοντας ένα σερί τριών νικών με αποτέλεσμα να αλλάξει όλο το κλίμα που επικρατούσε προς το καλύτερο και ο Πήγασος να αποδίδει ωραίο και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Για την ομάδα του Μπεγουλακίου την φετινή χρονιά παίχτης κλειδί μπορεί να θεωρηθεί ο Νάσος Καλογερόπουλος.

Ο 25χρόνος αγωνίστηκε στον χώρο της μεσαίας γραμμής και σε πολλά παιχνίδια με τις βαθιές του μπαλιές έκανε δύσκολη την ζωή των αντιπάλων αμυντικών και εύκολη την ζωή των συμπαικτών του. Βεβαίως ξεχώρισε και η μεγάλη εμπειρία του Νίκου Αποσκίτη καθώς ο έμπειρος στράικερ κατάφερε να σημειώσει 17 τέρματα και να ηγηθεί στην επίθεση του Πήγασου Μπεγουλακίου.

Σημαντικό ρόλο στην επίθεση έπαιξε και η εκρηκτικότητα στα άκρα που είχε η ομάδα του Πήγασου καθώς Γεωργούσης, Παπαδημητρακόπουλος και Ηρακλέους-Παλαιόλογος τα πήγαν εξαιρετικά. Σημαντική βοήθεια πρόσφερε ως 10αρι και ο έμπειρος Σωτήρης Μικελάτος, αφού σε πολλά παιχνίδια ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας.

Τέλος άριστα παίρνει και ο Γιώργος Αθανασόπουλος για την προσφορά του στην άμυνα καθώς ο “αρχηγός” ήταν βράχος και σημαντικός στα μετόπισθεν για τους “βυσσινί”. Εξαιρετική θεωρείται η επιθετική γραμμή της ομάδας αφού σημείωσε 38 τέρματα, ενώ θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα στην άμυνα, αφού δέχθηκε 45 τέρματα.

Οι Μπεγουλακιώτες είχαν απολογισμό 9 νίκες 3 ισοπαλίες και 10 ήττες, ενώ εντός έδρας η ομάδα είχε απολογισμό 7-2-2 ενώ εκτός έδρας 2-1-8. Από πλευράς σκοραρίσματος ξεχώρισε ο Νίκος Αποσκίτης καθώς κατάφερε να σημειώσει 17 τέρματα, ενώ τον ακολούθησαν οι Παπαδημητρακόπουλος (7), Ηρακλέους-Παλαιολογος,Γεωργούσης και Μικελάτος με 3 τέρματα αντίστοιχα, ο Καλογερόπουλος με 2 τέρματα και οι Γελάσιος, Μπαλάσης, Χρονόπουλος με 1 τέρμα αντίστοιχα.

Στο κύπελλο ερασιτεχνών η ομάδα του Πήγασου αποκλείστηκε στον 4ο γύρο του θεσμού από τον Παναιγιάλειο καθώς ηττήθηκε με σκορ 5-0, ενώ νωρίτερα είχε καταφέρει να αποκλείσει την Περιβόλα με σκορ 1-0. Η καλύτερη στιγμή της ομάδας θεωρείται η εντός έδρας νίκη κόντρα στην Αχαϊκή με σκορ 1-0 για την 15η αγωνιστική.

Επιμέλεια : Βύρωνας Ξυπολιάς