Σάκης Καλογερόπουλος: «Δεν εγγυηθήκαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα»

Αισιόδοξος για την πορεία της Παναχαϊκής στη φετινή Σούπερ Λίγκα 2 εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ομάδας, Σάκης Καλογερόπουλος, στο περιθώριο της παρουσίασης του Απόστολου Μακρίδη.

Το “αφεντικό” των κοκκινόμαυρων είπε ότι από την αρχή της σεζόν ο στόχος ήταν η συμμετοχή στα πλέι οφ και όχι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στον νέο τεχνικό της ομάδας, ενώ διαβεβαίωσε πως όλα είναι εντάξει και στο θέμα της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ.

«Πιστεύουμε ότι είναι μια καλή επιλογή ο κ. Μακρίδης λόγω του βιογραφικού που είχε “χτίσει” στην Κύπρο, τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε διεθνές στις μικρότερες ηλικίες όπου υπήρχε υψηλό επίπεδο, άλλωστε ξέρουμε όλοι πως η Κύπρος είναι πιο ψηλά από την Ελλάδα στην κατάταξη της ΦΙΦΑ.

Έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή μας πως θα κάνει καλή δουλειά, για αρχή θα είναι η συνεργασία για έξι μήνες. Εγώ προσωπικά έχω νιώσει την πίεση επτά μήνες τώρα, ήμασταν σε μια δύσκολη θέση όλο αυτό τον καιρό διοικητικά. Είχαμε πει από την αρχή της χρονιάς ότι για φέτος στόχος μας είναι η εξάδα και τα πλέι οφ δεν εγγυηθήκαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα.

Πιστεύω ότι με βάση το γεγονός πως ο Απόλλωνας Σμύρνης που κάνει φέτος πρωταθλητισμό και έχει το τριπλό μπάτζετ από εμάς, δεν κάναμε κακό παιχνίδι την περασμένη αγωνιστική παρά την ήττα. Ο κ. Μπαξεβάνος παραιτήθηκε, τον ευχαριστήσαμε για όσα προσέφερε σε αυτό το χρονικό διάστημα, έκανε ό,τι μπορούσε αλλά θέλουμε αγωνιστικά κάτι παραπάνω από την ομάδα που δεν το βλέπαμε όσο ήταν εκείνος στην τεχνική ηγεσία.

Βρισκόμαστε εδώ όλοι μας, δουλεύουμε για την Παναχαϊκή και θέλουμε και ο κόσμος να επιστρέψει στο γήπεδο γιατί χωρίς εκείνον δεν υπάρχει η ομάδα, πόσο μάλλον για έναν ποδοσφαιριστή που όταν μπαίνει στο γήπεδο θέλει να βλέπει φιλάθλους και όταν δεν γίνεται αυτό, δεν βγάζει τον καλύτερό του εαυτό», ανέφερε αρχικά ο Σ. Καλογερόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Εγώ δεν έχω κρυφτεί ποτέ, από την αρχή της χρονιάς περιμέναμε να πάρουμε τις μετοχές με την έγκριση της ΕΕΑ, αλλά πέρασε ο χρόνος αρκετά και φτάσαμε ως εδώ, παρότι η αρχική σκέψη μας ήταν να κάνουμε μια μεγάλη συνέντευξη Τύπου τον Οκτώβριο μόλις διακόπηκε το πρωτάθλημα για δυο εβδομάδες. Πλέον, όλα έχουν τακτοποιηθεί σχετικά με τη μεταβίβαση των μετοχών, είμαστε σε καλό δρόμο και μιλάμε για ποσοστό 54%.

Αγωνιστικά είμαστε επίσης στον σωστό δρόμο, έχουμε άλλο ένα ματς πριν ολοκληρωθεί ο α’ γύρος, ενώ κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολη υπόθεση στην ανταγωνιστική αυτή νέα κατηγορία. Μερικές φορές κερδίζεις, μερικές φορές χάνεις, αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ωστόσο έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και χρειαζόμαστε διάρκεια.

Είχαμε κάνει επαφές με αρκετούς προπονητές, ζυγίσαμε τα υπέρ και τα κατά όλων των περιπτώσεων και πήγαμε στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς η αγωνιστική του φιλοσοφία ταιριάζει με τη δική μας. Όσο για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών θα κρατήσουμε εκείνους που θεωρούμε ότι προσέφεραν στην ομάδα μετά από αξιολόγηση και αφού κάνουμε επαφή μαζί τους και έχουμε και επικοινωνία και με τον προπονητή, ενώ θα κάνουμε και προσθήκες.

Έχουμε συζητήσει με ποδοσφαιριστές από τη Σούπερ Λιγκ και μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις, θέλουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο και να εξασφαλίσουμε την εξάδα με περίπου 3-4 κινήσεις, σίγουρα φορ και από εκεί και πέρα κοιτάμε εξτρέμ αλλά και στην άμυνα, ωστόσο δεν θα πάρουμε παίκτες για να πάρουμε.

Διοικητικά είμαι μόνος μου, αλλά έχω και συνεργάτες μου και συμβούλους που με βοηθούν σε ότι χρειαστώ. Έχω κάνει επαφές με τους παλιούς χορηγούς, ορισμένοι είναι θετικοί, άλλοι αρνητικοί, όμως, ελπίζω πως μετά από τη μάχη που έχω δώσει να με στηρίξουν. Πρέπει αυτή η πόλη να είναι ενωμένη για να οδηγήσουμε την Παναχαϊκή στη Σούπερ Λίγκα 1.

Με πειράζει πολύ που κρινόμαστε εμείς και οι παίκτες χωρίς ιδιαίτερο λόγο σε ορισμένα θέματα. Σίγουρα έχουμε κάνει λάθη, και το έχουμε αποδεχτεί, αλλά μας έχουν φορτώσει μόνο κακά. Χωρίς εμένα δεν θα υπήρχε η ομάδα εδώ, αλλά όταν είμαι εντελώς μόνος μου υπάρχουν πολλές δυσκολίες για να μπορέσουμε να την οδηγήσουμε ψηλά. Όταν στο γήπεδο υπάρχουν 300-400 άτομα, είναι σαν να μην υπάρχει κόσμος και είναι ντροπή. Η Παναχαϊκή είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό».