Σε αναβρασμό τα σωματεία, οριακά βγαίνει το πρόγραμμα

Τα όσα συμβαίνουν με τον κορονοϊό έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής μας.

Μέχρι τις 18 Μαρτίου τουλάχιστον όπως έχει ανακοινώσει η ΕΠΣ Αχαΐας δεν θα υπάρξουν αθλητικές συναντήσεις, ενώ κλειστές θα παραμείνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτό φυσικά προκαλεί σημαντικά ζητήματα λειτουργικότητας στους συλλόγους, οι οποίοι εξαρτώνται από τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Αν η διακοπή του πρωταθλήματος είναι μέχρι τότε έχει καλώς, αφού θα υπάρξουν τουλάχιστον 3-4 εμβόλιμες αγωνιστικές, ειδάλλως αν τραβήξει χρονικά όλη αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό, θα παίζουμε μπάλα και τον Ιούλιο!

Οριακά βγαίνει πλέον το πρόγραμμα

Μέχρι εδώ όλα καλά. Μπορεί κανείς να πει ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. Ωστόσο εκείνο που ανησυχεί την Επιτροπή Πρωταθλήματος, θα είναι να υπάρξει νέα αναβολή είτε σε ημερομηνία Πρωταθλήματος, ή Κυπέλλου.

Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως μπορεί να γίνει ξεκάθαρα αντιληπτό και από το πρόγραμμα που αναλύσαμε πιο πάνω, θα υπάρξουν προβλήματα εξεύρεσης ημερομηνιών, αλλά και άλλου είδους προβλήματα, όπως για παράδειγμα να χρειαστεί να πάμε καλοκαίρι με ό,τι σημαίνει αυτό σε επιβάρυνση των ομάδων, ή σε ασταμάτητα παιχνίδια κάθε τρεις μέρες.

Σε δύσκολη θέση είναι και οι ίδιοι οι ομάδες που επένδυσαν χρήματα και χρόνο για τη φετινή χρονιά. Κάποια σωματεία μάλιστα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και ήταν φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου είτε στην Α’, είτε στη Β’ – Γ΄ Κατηγορία.

Είναι βέβαιο ότι δεν θα δεχθούν εύκολα να τελειώσει τόσο άδοξα η φετινή σεζόν και περιμένουν να βρεθεί μια μέση λύση. Παρόλα αυτά πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, ανά βδομάδα, αφού πρόκειται για ένα «φαινόμενο» που έχει επηρεάσει τον παγκόσμιο αθλητισμό.