Σε καλό κλίμα η συζήτηση με την Ερασιτεχνική * Οι προτάσεις της ΠΑΕ

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (25/5) συνάντηση ανάμεσα στην πλευρά της ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 και της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής. Η συζήτηση έγινε με θετικούς οιωνούς και υπήρξε ένας άκρως εποικοδομητικός διάλογος. 

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 μέσω του προέδρου της Γιώργου Μπάρλου κινήθηκε σε τέσσερις βασικούς άξονες, έτσι ώστε σε αυτό το πλαίσιο να συνεχισθεί η συνεργασία των δύο πλευρών πάνω σε υγιείς βάσεις.

Αναλυτικά τα τέσσερα στάδια και οι προτάσεις της ΠΑΕ:

1. Αξία μισθωμάτων: Με πνεύμα απόλυτης συνεννόησης και σύμπνοιας, η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 και η Ερασιτεχνική, αποφάσισαν να περικοπεί ένα ποσό από την συνολική αξία των μισθωμάτων τα οποία αφορούσαν την χρήση του γηπέδου έως τις 30/6/2020.

Οι οικονομικές συνθήκες και οι διαφοροποιήσεις που προέκυψαν λόγω του κορονοϊού αποτέλεσαν βασικό παράγοντα προς αυτή την κατεύθυνση. Η Ερασιτεχνική κατανόησε πλήρως πως από τη στιγμή που η ΠΑΕ δεν έχει καμία εισροή εσόδων λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, ήταν ανέφικτο να συνεχισθεί η μέχρι πρότινος συμφωνία.

Ωστόσο κρίσιμο σημείο για την λήψη της παρούσας απόφασης, αποτέλεσε και η βούληση του προέδρου της ΠΑΕ Γιώργου Μπάρλου να αποπληρώσει και ουσιαστικά να προπληρώσει την Παρασκευή (29/5) το ποσό που απαιτείται μέχρι τις 30/6. Επομένως, η ΠΑΕ μετά από αυτή τη συμφωνία θα έχει εξοφλήσει ολοσχερώς τις συμβατικές της υποχρεώσεις προς την Ερασιτεχνική.

2. Χρήση γηπέδου: Αναφορικά με την χρήση του γηπέδου, η ΠΑΕ πρότεινε την χρησιμοποίηση του για τρεις μέρες την εβδομάδα, κάτι που αντιστοιχεί σε δύο προπονήσεις και τα εντός έδρας παιχνίδια. Φυσικά, όλα αυτά με μειωμένο μίσθωμα, αντίστοιχο των νέων δεδομένων.

3. Τεχνικές βελτιώσεις γηπέδου: Παράλληλα, στην προσπάθεια της έτσι ώστε να περικόψει τα μηνιαία πάγια έξοδα που προέκυπταν από την καθημερινή χρήση του γηπέδου η ΠΑΕ δια του προέδρου της Γιώργου Μπάρλου, πρότεινε ένα μειωμένο μίσθωμα το οποίο θα είναι win-win.

Μέσω αυτού του μισθώματος η τεχνική εταιρεία Barlos Ergon θα προτείνει με σχετική τεχνική μελέτη που θα προσκομισθεί στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής να αποκαταστήσει και να ανακατασκευάσει ένα μεγάλο μέρος τεχνικών και κατασκευαστικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν αυτή την ιστορική εγκατάσταση της ομάδας μας, με απώτερο σκοπό την άψογη λειτουργία της.

4. Ακαδημίες: Η συμφωνία που θα προκύψει αναφορικά με το δεύτερο και το τρίτο σκέλος, εμπεριέχει και τις ακαδημίες και επί της ουσίας θα επισφραγίζει την μελλοντική σχέση της ΠΑΕ και της Ερασιτεχνικής. Πρόθεση του προέδρου της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής κ. Παναγιώτη Σεμιτέκολου, είναι να διαπραγματευτεί η ΠΑΕ με τον κ. Τσαρτόλια, έτσι ώστε να του προσκομισθεί στη συνέχεια η απόφαση που θα ληφθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η θέση της ΠΑΕ είναι συγκεκριμένη και ξεκάθαρη και για το λόγο αυτό θα προγραμματιστεί μία τελευταία διαπραγμάτευση με τον κ. Τσαρτόλια προκειμένου να αντιληφθεί ότι τον κύριο λόγο για την συνέχιση της λειτουργίας των ακαδημιών έχει μόνο η ΠΑΕ.

Η θέση της Ερασιτεχνικής είναι ουδέτερη, κάτι που φυσικά αντιλαμβανόμαστε από τη στιγμή που ο κ. Τσαρτόλιας καταβάλλει μισθώματα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο όλα θα ξεκαθαρίσουν με μία νέα επαφή που θα ορισθεί. Για την ΠΑΕ η έκβαση της υπόθεσης που αφορά τις ακαδημίες αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την περαιτέρω συνεργασία με την Ερασιτεχνική.