Σκέψεις αναβολής όλων των εθνικών πρωταθλημάτων

Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει ντόμινο αλυσιδωτών αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Ευρώπη, με πολλές χώρες να προχωράνε σε αναβολές αγώνων όλων των αθλημάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sportime.gr, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αναβολής όλων των αγώνων των εθνικών πρωταθλημάτων για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Σε όλα τα αθλήματα, ανεξαρτήτου ηλικίας και κρισιμότητας, όπως π.χ. το ματς του Ολυμπιακού με τη Γουλβς την Πέμπτη (12/3) για το Europa League.

Υπάρχουν μάλιστα, συζητήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς για να παρθεί μία κοινή απόφαση, η οποία και θα αλλάξει τα έως τώρα δεδομένα στον εν γένει χώρο του αθλητισμού.

Όσον αφορά το χώρο του ποδοσφαίρου, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φαίνεται να βρίσκεται σε αλλαγή της αρχικής της απόφασης και αντί για διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών να ανακοινώσει αναβολή στα πάντα!

Μία σκέψη των αρμοδίων της ΕΠΟ, η οποία βρίσκει σύμφωνη την κυβέρνηση. Και προφανώς σε μία τέτοια περίπτωση, το προσεχές Σαββατοκύριακο δεν πρόκειται να διεξαχθεί κανένας αγώνας.

Τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο (βλέπε Super League 1, Super League 2, Football League), όσο και σε ερασιτεχνικό (Γ΄εθνική και τοπικά πρωταθλήματα κάθε ποδοσφαιρικής Ένωσης).

Είναι πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες ώρες ν’ ανακοινωθεί η απόφαση, η οποία να περιλαμβάνει προσωρινή αναβολή σε κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα.