Σπύρος Μπαξεβάνος: “Nα μπούμε στα πλέι οφ”

Mε τον Σπύρο Μπαξεβάνο στην τεχνική της ηγεσία πορεύεται πλέον η Παναχαϊκή και ο 46χρονος προπονητής παρουσιάστηκε επίσημα το μεσημέρι της Τρίτης (15/10).

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του, ο βασικός στόχος στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2 είναι η συμμετοχή στα πλέι οφ και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει.

“Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω την διοίκηση και τον πρόεδρο που μου έδωσε αυτήν την ευκαιρία. Όποιος δεχόταν μια τέτοια πρόταση και δεν ερχόταν σε μια τόσο ιστορική και μεγάλη ομάδα θα ήταν ανόητος.

Εγώ θέλω να μπω μέσα στο γήπεδο και να δείξω την δουλειά μέσα στις τέσσερις γραμμές . Το καλό είναι ότι πολλοί παίκτες είναι καιρό στην ομάδα οπότε έχουμε κάποια δείγματα ήδη. Υπάρχουν αρκετοί ταλαντούχοι παίκτες, και έκαναν και πέρυσι μια πάρα πολύ καλή πορεία”.

Αν έχει ρωτήσει για τα πράγματα στην Παναχαϊκή και για τους στόχους;

“Όπως είναι λογικό έχω όπως ο καθένας τους γνωστούς, και πιο συγκεκριμένα έχω τον καλό μου φίλο τον Δημήτρη τον Σπανό που μου είπε να έρθω με κλειστά μάτια εδώ. Η Παναχαϊκή είναι εδώ για να πρωταγωνιστήσει, και φυσικά θέλουμε αρχικά να είμαστε στους έξι πρώτους που θα παίξουν στα πλεϊ οφ“.

Για το πότε θα δούμε την δικιά του Παναχαϊκή;

“Από την πρώτη στιγμή θα την δείτε. Σίγουρα θα αλλάξω πράγματα και φυσικά θέλω αγωνιστική πειθαρχία. Το πιο σημαντικό είναι τα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο. Την φετινή ομάδα δεν την έχω δει, όμως σήμερα αύριο θα δω ακριβώς τους παίκτες.Μου αρέσει να προσπαθούμε να έχουμε την μπάλα με το μέρος μας, και φυσικά θα δώσω σε όλους τους παίκτες τις σωστές κατευθύνσεις.

Είναι δύσκολο σίγουρα, και θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα όταν θα υπάρχουν εμβόλιμες αγωνιστικές. Παρόλα αυτά έχω εικόνα για το τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά που είναι έτοιμα να παίξουν αυτήν την στιγμή. Φυσικά όμως θα δω και μέσα από τις προπονήσεις ακόμα περισσότερα πράγματα.

Δεν έχω συνεργαστεί με κάποιο από τα παιδιά στο ρόστερ. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, όμως σε γενικές γραμμές έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα. Έχοντας όπως είπα πάρει πολλές πληροφορίες από τον Δημήτρη τον Σπανό”.