Σωκράτης Οφρυδόπουλος: “Έχω εμπιστοσύνη στο Λουμπαρδέα”

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος μιλώντας στο liganews.gr αναφέρθηκε στην “νέα” (μετά τον κορωνοϊό) εποχή του ποδοσφαίρου, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ έκανε και ειδική αναφορά στην Παναχαϊκή. 

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έδωσε το “ΟΚ” για να επιστρέψουν οι ομάδες της Super League 2 στις προπονήσεις, ζήτησε ως απαραίτητη προϋπόθεση τον ορισμό υγειονομικού υπευθύνου από κάθε ομάδα και γραπτή εγγύηση πως θα τηρείται το ειδικό πρωτόκολλο.

Αναλυτικά όσα τόνισε ο προπονητής της Παναχαϊκής:

«Με τις υπάρχουσες συνθήκες και αφού έχει δοθεί το πράσινο “φως” από τη κυβέρνηση για επανέναρξη προπονήσεων στη Super League 2, τελικά, φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά εμπόδια ώστε να ξεκινήσουμε.

Μέσα από αυτή την κρίση το ποδόσφαιρο είναι ένα μέσο στο οποίο είναι εφικτή η άμεση ανάκαμψη και η γρήγορη άνοδος του προϊόντος ώστε να οδηγηθεί σε ακμή παρά σε κινδυνολογία και μετέπειτα κρίση.

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς ποδοσφαιρικούς παράγοντες της χώρας, αφού έχουμε το πράσινο φως από την επιστημονική ομάδα των ειδικών ιατρών, μπορούν να βρουν τη χρυσή τομή ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη στις αποφάσεις αλλά και να ικανοποιηθούν οι ΠΑΕ, που φυσικά έχουν περιέλθει σε δύσκολη θέση αυτό το διάστημα.

Με κλειστή όλων των ειδών τη διασκέδαση για το επόμενο διάστημα (σινεμά, θέατρα, συναυλίες κέντρα διασκέδασης) το ποδόσφαιρο είναι το μοναδικό προϊόν που μπορεί να ψυχαγωγήσει, διασκεδάσει, χαλαρώσει από τα καθημερινά προβλήματα τη συντριπτική πλειοψηφία, όχι των Ελλήνων αλλά όλων των πολιτών σε όλη την υφήλιο. Το ποδόσφαιρο έχει τεράστια δύναμη και επιρροή. Η Γερμανία ξεκινάει το Σάββατο.

Όλος ο πλανήτης θα βλέπει μόνο γερμανικό ποδόσφαιρο και θα είναι προς όφελος τους», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Πρώτα η υγεία και αφού τη διασφαλίσουμε ακούγοντας τους ειδικούς μια γρήγορη, δίκαιη και ξεκάθαρη λύση για όλους για να μη χάσουμε δύο σεζόν. Είμαστε σε πλεονεκτικότερη θέση από την Ιταλία, την Ισπανία, την Αγγλία ακόμα και από τη Γερμανία όσο αναφορά την επιδημιολογίκη κρίση.

Ίσως για πρώτη φορά το ποδόσφαιρο μας μπορεί να είναι πιο μπροστά από τα υπόλοιπα προηγμένα πρωταθλήματα».

Όσο αναφορά για την Παναχαϊκή, μας είπε:

«Στην Παναχαϊκή είμαστε σε μια κατάσταση αναμονής. Έχω συναντηθεί με τον τεχνικό διευθυντή για θέματα της ομάδας. Συζητήσαμε διεξοδικά για τους παίκτες της νέας σεζόν και τις επόμενες μέρες θα του παραδώσω και γραπτά την  έκθεσή μου. Αγαπάει την Παναχαϊκή, είναι εργατικός, έξυπνος, θα μελετήσει και θα κάνει το καλύτερο για την Παναχαϊκή. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κύριο Λουμπαρδέα και στη διοίκηση».