Τάκης Παναγόπουλος: «Επιβεβλημένη η αναδιάρθρωση»

Τα μετά κορονοϊού προβλήματα με αρκετούς από τους παράγοντες, τους προπονητές και ποδοσφαιριστές που θα έχουν μείνει χωρίς δουλειά από το κλείσιμο κάποιων επιχειρήσεων, αναμένεται να αποτελέσουν αγκάθι για την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και ένα ακόμα πρόβλημα.

Ο γνωστός παράγοντας από τη Ζήρια, πρόεδρος του σωματείου Τάκης Παναγόπουλος μίλησε στο patragoal.gr θεωρώντας επιβεβλημένη την αναδιάρθρωση στα πρωταθλήματα.

Έχετε κάποια ενημέρωση από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος για την συνέχεια;

«Όχι δεν έχω καμία ενημέρωση. Αυτήν την περίοδο λόγω των γνωστών πρωτόγνωρων καταστάσεων για την χώρα μας και ολόκληρο τον κόσμο, το ποδόσφαιρο έχει εκ των πραγμάτων πάει στην άκρη. Προέχει η υγεία όλων. Ευτυχώς στην περιοχή μας τα πράγματα πάνε αρκετά καλά, όπως και στην χώρα μας. Χαίρομαι, γιατί όλες οι  αποφάσεις που πάρθηκαν για πρώτη και μόνη φορά στην χώρα μας προέταξαν  τον άνθρωπο και την υγεία του αγνοώντας συνέπειες και νούμερα. Εντυπωσιακό».

Ποια είναι η πρότασή σας για τα πρωταθλήματα ; Θα ήσασταν θετικός σε μια πιθανή αναδιάρθρωση;

«Ναι θεωρώ επιβεβλημένη μια αναδιάρθρωση. Η προηγούμενη αναδιάρθρωση είχε στόχο το χάϊδεμα των παραγόντων  και φυσικά ψηφοθηρικούς λόγους. Ελπίζω  σε μια μελετημένη μέσω ειλικρινούς  διαβούλευσης,  αλλαγή στο  Αχαϊκό ποδόσφαιρο που θα στοχεύει στην πρόοδο του,  μέσω μιας νέας δυναμικής με ενδυνάμωση της απήχησης του, στην νεολαία μας, με μεγαλύτερη  διείσδυση στις τοπικές κοινότητες και στην  προσέλκυση ή διατήρηση των  χορηγών. Βέβαια οι μεγάλες τομές στο ποδόσφαιρο μας ανήκουν στην αρμοδιότητα της ΕΠΟ, άρα προς το παρόν δεν είμαι αισιόδοξος».

Κύριε Παναγόπουλε ως επιχειρηματίας με κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, τα νέα δεδομένα πόσο έχουν επηρεάσει την επιχείρησή σας;

«Ζούμε ημέρες επιστημονικής φαντασίας. Βιώνουμε πράγματα που ακόμη και σε μια αίθουσα σινεμά, θα λέγαμε ότι είναι κάπως  υπερβολικά. Από αυτήν την ιστορία κάνεις δεν θα μείνει απ’ έξω και ατσαλάκωτος. Η ιστορία κάνει κύκλους. Ελπίζω να μην έχουμε  μια κάποια επανάληψη  του 1929. Η Ευρώπη θα βρεθεί σε τεράστια διλήμματα τον Σεπτέμβρη.

Ο ESM είναι ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει, όμως ακόμα και τα 400 δις ευρώ είναι λίγα γι΄ αυτόν τον αρμαγεδώνα. Η λύση θα είναι πολιτική και εύχομαι σε μια ενωμένη Ευρώπη.  Θα είναι μια νέα μέρα η επόμενη μέρα που κανείς μας δεν έχει ξαναζήσει και κατά συνέπεια εντελώς  απρόβλεπτη. Υγεία και υπομονή με αίσθημα ευθύνης από όλους».