Την ένταξη των ερασιτεχνικών ομάδων στα μέτρα στήριξης ζήτησε ο Γραμμένος!

Την ένταξη των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών ομάδων στα μέτρα στήριξης που σχεδιάζονται για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία ζήτησε χθες, Τρίτη (19/5) ο Βαγγέλης Γραμμένος από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έστειλε σχετική επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, ενημερώνοντάς τον ότι τα εν λόγω ποδοσφαιρικά σωματεία ανέρχονται σε 2.599, σύμφωνα με τις ενημερώσεις των ΕΠΣ προς την Ομοσπονδία.

Ο πολιτικός προϊστάμενος των σπορ ευχαρίστησε την ΕΠΟ για την έγγραφη ενημέρωση και έκανε γνωστό ότι από το πρωί της Τρίτης τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας και όλων των αθλημάτων, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, για τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων» στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η πλατφόρμα βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ (www.gga.gov.gr/mitroo).

Σύμφωνα με τον Λ. Αυγενάκη, τα μέτρα στήριξης θα ενεργοποιηθούν αφού προηγουμένως ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τα κατατεθέντα δικαιολογητικά από κάθε ερασιτεχνικό σωματείο, ενώ οι υπηρεσίες παραμένουν στη διάθεση των διοικήσεων των ερασιτεχνικών σωματείων για αιτήματα λήψης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης από την ΓΓΑ, ώστε στη συνέχεια να μπορούν να εγγραφούν και επίσημα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

«Βάζουμε τάξη στο ερασιτεχνικό σωματειακό αθλητικό τοπίο και η συμβολή όλων είναι απαραίτητη», ήταν ένα χαρακτηριστικό σχόλιο του υφυπουργού Αθλητισμού.