«Τρελές» προϋποθέσεις ζητάει από τους ερασιτέχνες παράγοντες

Ο κ.Αυγενάκης ξεκίνησε το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» στην αντίστοιχη πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (δείτε εδώ τις προϋποθέσεις).

Να σημειώσουμε ότι φυσικά και πρέπει να υπάρχει ένα μητρώο σωματείων για πολλούς λόγους. Βέβαια να σημειώσουμε ότι οι Ομοσπονδίες (και ειδικότερα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) κάθε χρόνο ενημερώνει τη ΓΓΑ για τη δύναμη των σωματείων που έχει. Η ΓΓΑ είτε από αμέλεια είτε επειδή τα έχασε(!) (δείτε εδώ σχετικά), ζητάει την online καταχώρηση αυτή τη φορά των στοιχείων από τα ίδια τα σωματεία.

Ο κ.Αυγενάκης είπε ότι η σωστή καταχώρηση των στοιχείων θα είναι προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση αυτών αλλά και για άλλα οικονομικά και νομικά θέματα.

Αυτά που ζητάει όμως από τους ερασιτέχνες παράγοντες είναι μάλλον ανέφικτα. Και κυρίως είναι αδύνατο να γίνουν από την πλειονότητα των σωματείων. Από τη στιγμή της δημοσίευσης της προϋποθέσεων, έχουμε δεχθεί μηνύματα ότι είναι αδύνατη η συλλογή όλων αυτών από έναν ερασιτέχνη παράγοντα.

Κ.Αυγενάκη αν θέλετε να βοηθήσετε τα ερασιτεχνικά σωματεία είστε καλοδεχούμενος. Βάλτε όμως προϋποθέσεις που μπορούν να υλοποιηθούν και όχι «ένα κάρο» έγγραφα και ενέργειες που για να γίνουν θέλουν τουλάχιστον 12 μήνες και απίστευτα χρήματα.

Αν πάλι δεν θέλετε να βοηθήστε, αφήστε τον ερασιτέχνη παράγοντα να τα βγάλει πέρα μόνος του όπως άλλωστε έκανε και όλα τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: Insport.gr