Χαρές και πανηγύρια για την άνοδο στο Φείδων Άργους

του Βύρωνα Ξυπολιά

Η εκτελεστική επιτροπή της Ε.Π.Ο. στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 25/5 έκανε δεκτή την πρόταση της Επιτροπής Γυναικείου ποδοσφαίρου για διακοπή και αναδιάρθρωση όλων των γυναικείων πρωταθλημάτων με αποτέλεσμα η νέα αγωνιστική περίοδο 2020-21 να βρει τον Φείδων Άργους στα σαλόνια της Α΄Εθνικής.

Η ομάδα του Δημήτρη Τότσικα την φετινή χρονιά στην Β εθνική (2ος όμιλος) τερμάτισε στην 2η θέση και στο -2 από τις Καρυάτιδες Σπάρτης. Αξίζει να αναφερθεί πως πριν την διακοπή λόγω της πανδημίας η ομάδα του Φείδων θα αντιμετώπιζε εκτός έδρας τις Καρυάτιδες και σε περίπτωση νίκης θα βρισκόταν στην 1η θέση και θα ήταν πολύ κοντά για την άνοδο στην Α΄ Εθνική αφού στην συνέχεια επέμεναν 3 αγωνιστικές και η ομάδα είχε βατό πρόγραμμα.

Επίσης άλλο θετικό στοιχείο του συλλόγου την φετινή χρονιά είναι πως σε 10 αναμετρήσεις η ομάδα μέτρησε 8 νίκες 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Η ομάδα του Φείδων την φετινή χρονιά είχε και την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος αφού κατάφερε να σημειώσει 34 τέρματα ενώ η αμυντική της γραμμή ήταν πολύ καλή αφού δέχτηκε μόλις 9 τέρματα (2η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος).

Η καλύτερη στιγμή της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα θεωρείται η εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Άρη Κορίνθου με σκορ 3-5 για την 3η αγωνιστική μία νίκη που ήρθε με ολική ανατροπή αφού η ομάδα του Φείδων κατάφερε να επιστρέψει από το εις βάρος της 2-0.

Επιθετικά η ομάδα στηρίχθηκε και πήρε πολλά από το δίδυμο Μαρίνη-Καραγιάννη αφού οι δύο παίχτριες μαζί κατάφεραν να σημειώσουν 19 τέρματα και να βοηθήσουν σε μεγάλο ποσοστό την ομάδα στην επίτευξη και δημιουργία των τερμάτων.

Στο www.patragoal.gr μίλησε αναλυτικά ο προπονητής Δημήτρης Τότσικας, καθώς και η αθλήτρια Θεοδοσία Οικονόμου.

«Φέτος ο Φείδων συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής για τρίτη φορά στην ιστορία του. Η ομάδα στηρίζεται σε γηγενείς παίκτριες,12-23 ετών, και πρωταρχικός της στόχος είναι η εξέλιξη των ταλαντούχων κοριτσιών της περιοχής μας. Ξέραμε ότι θα παρουσιαστούμε πιο ανταγωνιστικοί από ό,τι την περσινή χρονιά, αλλά δεν είχαμε ως αυτοσκοπό την άνοδο.

Στόχος ήταν η γρήγορη παραμονή και να θέσουμε τις βάσεις ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη για πρωταθλητισμό. Από την πρώτη φετινή αγωνιστική ωστόσο η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει και μάλιστα είχε συνεχώς ανοδική πορεία. Τα κορίτσια έδειξαν ψυχή και κατάφεραν να πετύχουν την άνοδο, και μάλιστα με ένα σπουδαίο ρεκόρ 8 νικών, 1 ισοπαλίας και 1 ήττας, σε έναν αμφίρροπο όμιλο.

Το κλίμα σίγουρα είναι ευχάριστο, καθώς η επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου μας γεμίζει με χαρά και ικανοποίηση. Ωστόσο. επειδή στο παρελθόν τα κορίτσια μας έχουν βιώσει για τα καλά τι σημαίνει Α’ Εθνική και γνωρίζουν τι θυσίες απαιτεί, προσπαθούμε να είμαστε όλοι συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη συνέχεια και ανυπομονούμε να ζήσουμε άλλη μια σπουδαία εμπειρία στο άθλημα που αγαπάμε.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα, ο Φείδων από την αρχή της ίδρυσής του είναι μια οικογένεια με ομοιογένεια και κοινές αξίες. Κάπως έτσι σκοπεύουμε να πορευτούμε και στο εξής, δίνοντας την ευκαιρία στα κορίτσια του συλλόγου να αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο. Ασφαλώς θα γίνουν κάποιες προσθήκες, αλλά το σημαντικότερο είναι να δουλέψουμε σωστά και χωρίς απρόοπτα στην προετοιμασία, που θα είναι πολύ κρίσιμη για όλες τις ομάδες».

Η Θεοδοσία Οικονόμου από την πλευρά της δήλωσε:

«Την φετινή χρονιά η πορεία της ομάδας ήταν εξαιρετική καθώς μέσα από τις προπονήσεις καταφέραμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής. Η ομάδα δούλεψε εξαιρετικά στις προπονήσεις και μέσα από κάθε παιχνίδι γινόμασταν όλο και δυνατότερος.

Η Α΄ Εθνική είναι μία δύσκολη κατηγορία. Είναι η δεύτερη φορά που η ομάδα του Φείδων θα συμμετέχει στην Α  Εθνική .Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες από κάθε αγώνα.

Το φετινό πρωτάθλημα το περίμενα ποιο ανταγωνιστικό αλλά εμείς σαν ομάδα προσπαθούσαμε πριν από κάθε παιχνίδι να κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία μέσα από τις προπονήσεις για να καταφέρουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια».

Αναλυτικά οι σκόρερ της ομάδας την φετινή χρονιά:

Γεωργία Μαρίνη 12

Ειρήνη Καραγιάννη 7

Στέλλα Κατσικάρη 6

Μαρίνα Λουλεμέ 4

Βασιλική Λουκά 2

Έστερ Λέκκα 1

Βάσια Τριανταφύλλου 1

Νικολέτα Πατάτση 1

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ομάδας την φετινή χρονιά:

1η αγωνιστική Φείδων Άργους – Ατρόμητος Ζαρουχλεΐκων 2-1

2η αγωνιστική Δόξα Πηγαδακίων – Φείδων Άργους 0-3

3η αγωνιστική Άρης Κορίνθου – Φείδων Άργους 3-5

4η αγωνιστική Φείδων Άργους – Καρυάτιδες Σπάρτης 0-1

5η αγωνιστική Αμαζόνες Κορινθίας – Φείδων Άργους 0-4

6η αγωνιστική Φείδων Άργους – Ίκαρος Πετρωτού 4-1

7η αγωνιστική Φείδων Άργους – Εθνικός Καλαμάτας 8-1

8η αγωνιστική Ατρόμητος Ζαρουχλεΐκων – Φείδων Άργους 0-0

9η αγωνιστική Φείδων Άργους – Δόξα Πηγαδακίων 4-1

10η αγωνιστική Φείδων – Άρης Κορίνθου 4-1