Όταν ο Πατραϊκός έκανε την έκπληξη στο Κύπελλο Ελλάδας

INTIME photo agency

Τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο έστω και σύντομη έχει ο Πατραϊκός, ο οποίος πριν μερικά χρόνια κατάφερε να αποκλείσει τη Χαλκηδόνα της Α΄ Εθνικής για το Κύπελλο Ελλάδας.

H ομάδα του Γιώργου Παράσχου βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στον επαναληπτικό του κυπέλλου με τον Πατραϊκό και… κρατούσε την πρόκριση για τον προημιτελικό γύρο, καθώς στο πρώτο παιχνίδι της Πάτρας είχε ηττηθεί με 1-0. Μάλιστα, στο τελευταίο δεκάλεπτο η Χαλκηδόνα έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει και τρίτο γκολ.

Δεν τα κατάφερε. Και όχι μόνον αυτό, αλλά στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πατραϊκός κατόρθωσε να πετύχει γκολ στην πρώτη και τελευταία αξιόλογη επιθετική του προσπάθεια. Η Χαλκηδόνα άνοιξε το σκορ στο 15΄, όταν ο Ζαχαρόπουλος ανετράπη από τον Σακελλαρόπουλο.

Ένα τέταρτο αργότερα, σουτ του σκόρερ έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πατραϊκού, αλλά στο 32΄ κατάφερε να πετύχει με σουτ ένα ακόμη γκολ για τη Χαλκηδόνα. Στο 93΄ ο Αργυρόπουλος πέτυχε το «χρυσό» γκολ για τον Πατραϊκό, μειώνοντας σε 2-1.

Συνθέσεις:

ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Κόης, Κατεμής, Γελαδάρης (86΄ Κόγιογλου), Σίμος, Δήμος, Νιόπλιας (65΄ Κορακάκης), Ζαχαρόπουλος, Αλ Τζλάχερ, Μανουσάκης (65΄ Μακρής), Παππάς, Μικές.

ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ: Σακελλαρόπουλος, Δημητρόπουλος, Κόλτσης, Ντικουμέ, Φούφουλας, Γεωργόπουλος, Γκίμπρο, Γραβάνης (70΄ Ντισά), Αργυρόπουλος, Ψύλλας (32΄ Μίχος), Μουντάλα (46΄ Μαχαίρας). 

INTIME photo agency Στους “8” ακολούθησαν δύο ήττες από τον μετέπειτα Κυπελλούχο Παναθηναϊκό (1-0, 2-1). Δημήτρης Αργυρόπουλος κόντρα στον Ρουμάνο Λουτσιάν Σανμαρτεάν

Σε μπελάδες έβαλε ο Πατραϊκός την Χαλκηδόνα

Η ομάδα της Αχαΐας, νίκησε με 1-0 στα “Προσφυγικά” και πήρε το πάνω χέρι για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Το γκολ της νίκης ήρθε στο 88′ από τον Γραβάνη, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο δεύτερο μέρος.

Οι γηπεδούχοι, αγνόησαν το γεγονός ότι η Χαλκηδόνα αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία και αγωνίστηκαν σε όλο το παιχνίδι ως ίσοι προς ίσοι. Μάλιστα πριν ανοίξουν το σκορ, είχαν ευκαιρίες να πετύχουν νωρίτερα κάποιο τέρμα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 38′ με τον Φούφουλα να βρίσκει το δοκάρι του Κόη. Δοκάρι πάντως είχε και η Χαλκηδόνα με τον Μακρή στο 21′.

Οι συνθέσεις

Πατραϊκός: Αθανασόπουλος, Φούφουλας, Μίχος, Γεωργόπουλος, Κόλτσης, Μαχαίρας, Γκίμπρο, Δημητρόπουλος, Ντικουμέ, Γκάτσης (82` Γραβάνης), Κατσιαρός (75` Σπανός).

Χαλκηδόνα: Κόης, Κόγιογλου, Μικές, Νασιόπουλος, Γκόγκας, Μακρής, Αλ Τζάχερ (82` Νιόπλιας), Σίμος (71 Κατεμής), Κοζανίδης, Άντερσον, Ντρενόβα (46` Τιούτιος).