diem aris

Μεγάλο «αγκάθι» η προσφυγή

Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα στην Παναχαϊκή. Ένα από αυτά είναι του Ιβάν Κόβασετς, του οποίου η προσφυγή θα εκδικαστεί τη προσεχή Δευτέρα (1/7).

Αν δικαιωθεί, το κόστος θα είναι μεγάλο, καθώς, εκτός των 17.000 ευρώ που του οφείλονται, διεκδικεί και τα 57.000 ευρώ του συμβολαίου του για τη νέα σεζόν.

Η ΠΑΕ αναζητά λύση, ενώ το ίδιο προσπαθεί και για τον Χοσέ Μοντιέλ. Παρότι έχει πληρωθεί, δεν έχει λύσει το συμβόλαιό του, το οποίοι οι Πατρινοί θέλουν να ξεφορτωθούν, αφού ανέρχεται στα 65.000 ευρώ.

Διαδικαστικό το θέμα της αδειοδότησης

Η Παναχαϊκή δεν αδειοδοτήθηκε σε πρώτο βαθμό από την αρμόδια επιτροπή, ωστόσο αυτό δεν οφείλεται σε κάποιο σοβαρό λόγο και δεν υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία. 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η έλλειψη που υπήρχε στο φάκελο, αφορά παράλειψη από το περασμένο καλοκαίρι της τότε διοίκησης, η οποία ωστόσο δεν είναι ικανή να αφήσει την Παναχαϊκή χωρίς αδειοδότηση καθώς ο φάκελος της με εξαίρεση αυτή την περίπτωση θεωρείται πλήρης.

Η ΠΑΕ έχει κάνει ήδη ότι προβλέπεται και θα αδειοδοτηθεί κανονικά καθώς έχει ρυθμίσει το ζήτημα που προέκυψε και δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα μετά την ένσταση που θα κάνει κατά της πρώτης απόφασης.

Σάκης Καλογερόπουλος: «Ήρθα να βοηθήσω και όχι για να στήνω παιχνίδια»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96,3 παραχώρησε ο νέος ισχυρός άντρας των Αχαιών, ο οποίος τόνισε πως ήρθε στον σύλλογο για να τον βοηθήσει.

Αναλυτικά:

«Επειδή το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί  για μένα προσωπικά και για τους συνεργάτες μου διάφορα, για το λόγο που ήρθα στην Παναχαική, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον κόσμο της Πάτρας και ιδιαίτερα τους φιλάθλους της ομάδας μας, ότι ήρθα για να βοηθήσω και όχι για να «στήνω» παιχνίδια. 

Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με Αλβανούς και εταιρείες. Οι συνεργάτες μου είναι αποκλειστικά και μόνο Σουηδοί. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε σιγά-σιγά να συμπληρώσουμε το ρόστερ και κοιτάμε με προσοχή Ελληνες και ξένους παίκτες. 

Μέχρι τον Αύγουστο θα έχουμε όλους τους παίκτες με τους οποίους θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Φυσικά στα φιλικά παιχνίδια που έχουμε κλείσει, θα δοκιμαστούν και κάποιοι ποδοσφαιριστές, ώστε να έχουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τους στόχους που έχει η ομάδα. 

Αύριο θα γίνουν γνωστές οι νέες φανέλες για τη νέα περίοδο, όπως επίσης αύριο η ΠΑΕ θα εγκατασταθεί στα νέα γραφεία. 

Προσωπικά δεν έχω πει ημερομηνίες για τις μεταγραφές, δεν είπα ποτέ πως ο Λουκάο είναι έτοιμος για την ομάδα της Παναχαϊκής, αλλά έχω δείξει ενδιαφέρον λόγο του ότι είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και τέλος, όταν κλείνουμε κάποιον παίκτη και υπογράφει, αυτό θα γίνεται γνωστό μέσω του site της ΠΑΕ».

Play off, play out και προς 15/9 η έναρξη του πρωταθλήματος

ΔΣ με σημαντικές εξελίξεις και υπό το βλέμμα του εμπειρογνώμονα της FIFA, Πετρ Φούσεκ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα γραφεία της υπό σύσταση Super League 2. 

Τα βασικά θέματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν δύο: Το format διεξαγωγής του πρωταθλήματος και αποφασίστηκε να διεξαχθεί με δύο φάσεις, την κανονική περίοδο και τα play off/play out με διπλούς αγώνες, αλλά και το σοβαρό ζήτημα των τηλεοπτικών που «πονοκεφαλιάζει» αρκετές ΠΑΕ. Στις 15 Σεπτεμβρίου το πιθανότερο να γίνει η σέντρα στο πρωτάθλημα. 

Τα τηλεοπτικά 
Αρχικά, στο ΔΣ της Λίγκας και έπειτα από ομόφωνη απόφαση των 12 ομάδων ζητήθηκε έως την Τετάρτη (26/06) να γίνει κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής πολιτικής, Νίκο Παππά, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Ιωάννη Δρόσο, προκειμένου να υπογραφεί άμεσα το συμβόλαιο παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων της SL2, όπως έχει οριστεί στο σχέδιο της αναδιάρθρωσης και διατυπώθηκε στα προσύμφωνα που έχει υπογράψει η ΕΡΤ Α.Ε. 

Συστάθηκε επιτροπή, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Διοργανώτριας Αρχής, Λεωνίδα Λεουτσάκο, αλλά και τους κ.κ. Χριστοβασίλη, Μονεμβασιώτη, Κολοκυθά, Οταμπασίδη, Αμανατίδη και Λυχναρά, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην συνάντηση. 

Έπειτα από επιμονή του προέδρου της Λίγκας, Λεωνίδα Λεουτσάκου, στο ΔΣ. παρευρέθη ο εμπειρογνώμονας της FIFA, Πετρ Φούσεκ, ο οποίος δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει κι άλλες συνεδριάσεις. Μίλησε για το ρόλο του, ευχαρίστησε τον πρόεδρο που επέμεινε για αυτή την άμεση επαφή του με τους παράγοντες της SL2 και στη συνέχεια ενημέρωσε για το ρόλο FIFA και UEFA. 

Άκουσε τους εκπροσώπους των ομάδων που του ζήτησαν να συνδράμει ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος της τηλεοπτικής στέγης που αντιμετωπίζουν οι 12 ομάδες και τους αφορά άμεσα διότι θα αποτελεί τη βασική πηγή εσόδων. 

Ο κύριος Φούσεκ επεσήμανε ότι το θέμα συζητείται συνεχώς με και με τον πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμό, Γιώργο Βασιλειάδη και δεσμεύτηκε ότι θα επιλυθεί άμεσα. Τόνισε ότι το ορθότερο είναι το πλάνο να έχει βάθος τριετίας ή πενταετίας, ώστε να μην βρίσκονται οι ομάδες μετέωρες λίγο πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων τους. Ο κύριος Φούσεκ άκουσε τις επισημάνσεις των ομάδων και τις παρατηρήσεις αυτών. 

«Πάντα μαθαίνω και κάτι παραπάνω στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαι ευγνώμων που με κάλεσε ο κος Λεουτσάκος και θα χαρώ να είμαι παρών και σε επόμενα συμβούλια για να λύνουμε άμεσα προβλήματα που προκύπτουν», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Play off, play out και προς 15/09 
Το πρωτάθλημα της Super League 2 θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις, κανονική περίοδο και play off/play out με διπλούς αγώνες. 

Μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου, οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως και 6 θα συμμετέχουν στα play off, και οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7 έως και 12 στα play out διατηρώντας (και στις δυο περιπτώσεις) το σύνολο των βαθμών που κατέκτησαν κατά την κανονική περίοδο. Θα διεξαχθούν σε δέκα (10) αγωνιστικές ημέρες, δηλαδή σε δύο (2) γύρους των πέντε (5) αγωνιστικών ημερών. 

Πιθανή ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος η 15η Σεπτεμβρίου.

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου οι εκλογές στον Παναιγιάλειο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου η Γενική Συνέλευση των μελών του Παναιγιαλείου Γυμναστικού Συλλόγου (Ερασιτέχνης), η οποία εξελίχθηκε σε έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο, που περιείχε κρίσεις, επικρίσεις αλλά και ενδιαφέρουσες προτάσεις για το μέλλον τού συλλόγου. 

Αρχικά το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΠΓΣ Δημήτρης Μπαλαφούτης, που προέβη σε έναν σύντομο διοικητικό και οικονομικό απολογισμό των πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ., που εγκρίθηκαν ομόφωνα από το σώμα. 

Στη συνέχεια, τα μέλη τής Γενικής Συνέλευσης όρισαν την Εφορευτική Επιτροπή, την οποία θα αποτελούν οι Κώστας Τηλιγάδης, Θανάσης Σταθακόπουλος και Δημήτρης Ντερντές, που θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον Παναιγιάλειο Γυμναστικό Σύλλογο, με τις εκλογές να ορίζονται, κατόπιν σχετικής πρότασης τού προεδρείου, για την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Ιουλίου. 

Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, επικοινωνώντας με το μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής Δημήτρη Ντερντέ (6947 371974). 

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου θα διεξαχθούν στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου, από τις 7μ.μ. έως τις 9μ.μ.

Στον αέρα, όπως αναμενόταν βρίσκεται το νέο πρωτάθλημα

Καζάνι που βράζει είναι η νεοσύστατη Σούπερ Λίγκα 2 καθώς από την στιγμή που υπάρχει μεγάλη στασιμότητα στο θέμα με την ΕΡΤ και την σύμβαση που έχει υπογραφεί από την υπάρχουσα κυβέρνηση. 

Οι ομάδες όπως αναμενόταν, ξεκαθάρισαν προς το προεδρείο του συνεταιρισμού ότι δεν είναι διατεθειμένες να μπουν στη διαδικασία να παίξουν, εφόσον δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα! Ούτως ή άλλως, όπως έχουμε σημειώσει, εφόσον οι ομάδες δε λάβουν την επιχορήγηση που έχει εξ αρχής τονιστεί ότι θα λάβουν, τότε επί της ουσίας ακυρώνεται η "βάση", η ύπαρξη αυτή καθαυτή της αναδιάρθρωσης!

Αυτά κι άλλα πολλά, λοιπόν, τονίστηκαν στο πλαίσιο της συνεδρίασης όπου το παρόν έδωσαν οι 12 ΠΑΕ που θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα, οι άνθρωποι των οποίων φαίνεται να περιμένουν πλέον, μην έχοντας άλλωστε κι άλλη επιλογή, να περάσουν οι εκλογές της 7ης Ιουλίου, να προκύψει η νέα κυβέρνηση και από κει και πέρα να ξεκαθαρίσει οριστικά το ζήτημα.

Το πραγματικά ενδιαφέρον ζήτημα θα είναι να μη δοθούν για τον οποιονδήποτε λόγο τα ποσά που έχει ψηφιστεί ήδη από τη Βουλή να δοθούν στην κάθε ΠΑΕ και τα οποία υπενθυμίζεται πως ανέρχονται κοντά στις 900.000 ευρώ... Αυτός βασικά είναι και ο λόγος που οι ομάδες, η μία μετά την άλλη, δεν προχωρούν σε κάποια κίνηση και ειδικότερα στο μεταγραφικό επίπεδο, περιμένοντας τα δεδομένα που θα προκύψουν για το νέο πρωτάθλημα.

Με βάση όλα τα παραπάνω, όπως τονίστηκε κιόλας την συνεδρίαση, αυτή τη στιγμή είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό πότε και πώς θα ξεκινήσει η νέα σεζόν, κάτι που αυτή τη στιγμή δείχνει αδύνατο να συμβεί στα μέσα του Σεπτέμβρη...

Αναβολή για την επόμενη Δευτέρα (1/7) πήρε η προσφυγή για τον Κόβατσετς

Για την επόμενη Δευτέρα (1/7) αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής του Ιβάν Κόβατσετς κατά της ΠΑΕ Παναχαϊκή και αντίστροφα.

Ο νομικός εκπρόσωπος της Πατρινής ΠΑΕ πήρε αναβολή, ωστόσο δεν αποκλείεται οι δύο πλευρές να λύσουν στο φινάλε εξωδικαστικά τις διαφορές τους.

Στην σχολή UEFA C ο Γιώργος Ντάσιος

Στην σχολή UEFA C που αυτή την περίοδο διεξάγεται στην Άρτα, βρίσκεται ο ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής Γιώργος Ντάσιος.

Ο έμπειρος αμυντικός παρακολουθεί την πρώτη ιεραρχικά σχολή προπονητών, ενώ μαζί του βρίσκονται και άλλοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όπως ο πρώην "κοκκινόμαυρος" Λεωνίδας Κυβελίδης.

πηγή φωτογραφίας: artagoal.gr

Ο Marko Jovanovic είναι ο συνεργάτης του Zvesdan Milocevic

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Marko Jovanovic, ο οποίος θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του προπονητή της ομάδας μας Zvezdan Milosevic.

Ο Marko Jovanovic είναι Σέρβος γεννηθείς στις 23/3/1987 και στο παρελθόν έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στην Metalac της Σερβίας, στην Kukesi, στην Partizani και στην Luftetari ομάδες του Αλβανικού πρωταθλήματος. 

Προς Λεβαδειακό ο Σπανός

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του liganews.gr, ο Δημήτρης Σπανός βρίσκεται πολύ κοντά στο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού.

Ο Αιγιώτης τεχνικός που πρόσφατα αποχώρησε από την Δόξα Δράμας, λόγω των σοβαρών διοικητικών προβλημάτων μετά την απόφαση του Γιάννη Μπύρου να φύγει από τον προεδρικό θώκο, φαίνεται πως συμφώνησε με την ομάδα της Βοιωτίας, έτσι ώστε να την καθοδηγήσει στο νεοσύστατο πρωτάθλημα της Super League 2.

Υπενθυμίζεται ότι για τον πάγκο του Λεβαδειακού είχε "παίξει" προ ημερών και το όνομα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS