Γιώργος Βασιλειάδης: «Η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει κανονικά»

Αποφασισμένος να πατάξει την παράγκα εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε την Τρίτη (12/3) ότι «η κυβέρνηση δεν ήρθε για να αλλάξει χέρια στα κλειδιά της παράγκας αλλά για να την γκρεμίσει».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει κανονικά, γι' αυτό και οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν τον σχετικό προγραμματισμό, ενώ αποκάλυψε ότι με την ΟΥΕΦΑ συζητά σχέδιο ώστε η αστυνομία να φύγει από τα γήπεδα, με τους σεκιούριτι να αποκτούν αυξημένες αρμοδιότητες.

«Η αναδιάρθρωση του πρωταθλημάτων έχει "κλειδώσει" από το καλοκαίρι και προβλέπεται τόσο στις προκηρύξεις της Σούπερ Λίγκας και της FootballLeague, όσο και στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι ομάδες με την ΕΡΤ. Σε ό,τι έχει να κάνει με την τροπολογία που αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να ψηφιστεί, αυτή έρχεται απλά για να ρυθμίσει το νέο τοπίο και νομοθετικά. Πρέπει να καταστεί σαφές αυτό, η τροπολογία δεν αποτελεί προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση, αλλά την τελική ενέργεια για να συμβαδίζουν τα νέα δεδομένα με το νόμο. Θα πρέπει να γίνει ακόμη σαφές ότι στην τροπολογία δεν ορίζεται αριθμός ομάδων, αλλά η δομή των πρωταθλημάτων. Ως εκ τούτου οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θα πρέπει να προχωρήσουν με τον προγραμματισμό της νέας σεζόν και όσοι επιθυμούν να μην αλλάξει τίποτα, να πάψουν να προπαγανδίζουν θεωρίες συνομωσίας, καθώς η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει όπως έχει προβλεφθεί εξ αρχής».