diem aris

Παναχαϊκή: «Θα καταθέσουμε έφεση κατά τη απόφασης»

Θέση με αφορμή την απόρριψη του φακέλου της πήρε με ανακοίνωση της, η Παναχαϊκή η οποία θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης δικαιώνοντας το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.patragoal.gr! 

Οι «κοκκινόμαυροι» με ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα, Τετάρτη (26/6) κάνουν λόγο για διαδικαστικό θέμα,το οποίο έχει να κάνει με την μη προσκόμηση ενός εγγράφου, ενώ παράληλα σε αυτή κάνουν γνωστό ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 με αφορμή την δημοσιοποίηση της απόρριψης του φακέλου αδειοδότησης, ενημερώνει πως η απόρριψη οφείλεται σε καθαρά διαδικαστικό θέμα το οποίο δεν είναι ικανό να στερήσει από την ομάδα μας την επί ίσοις όροις συμμετοχή της στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League 2. 

Το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ, ούτε τις νομικές που είναι πλήρως διευθετημένες παρά αφορά ένα απλό πιστοποιητικό έγγραφο το οποίο δεν προσκομίστηκε. 

Σας παραθέτουμε αυτούσιο το συγκεκριμένο κομμάτι της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής αδειοδοτήσεων: 

"Η αιτούσα, με επιμέλεια, έχει οργανώσει τις διάφορες δραστηριότητες της ομάδας της, χωρίς να παρατηρούνται οποιεσδήποτε ελλείψεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στο ποδοσφαιρικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, συμμορφωθείσα απόλυτα και με τις νομικές της υποχρεώσεις. 

Επίσης, η αιτούσα ανταποκρίθηκε πλήρως και στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ανεξόφλητες ή μη διακανονισμένες προς άλλες Π.Α.Ε. και προς εργαζομένους της, όπως επίσης, έχει αποπληρώσει και, κατά περίπτωση, διακανονίσει τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, όπως προκύπτουν, όλα αυτά, από τα προσκομισθέντα στη Διεύθυνση Αδειοδότησης αποδεικτικά έγγραφα στοιχεία. 

Ωστόσο, η αιτούσα δεν πληροί τα διοικητικά κριτήρια και συγκεκριμένα, το υποχρεωτικό κριτήριο του άρθρου 37 του Κανονισμού (Βοηθός επικεφαλής προπονητή της πρώτης ομάδας)". 

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης.»

Μεγάλο «αγκάθι» η προσφυγή

Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα στην Παναχαϊκή. Ένα από αυτά είναι του Ιβάν Κόβασετς, του οποίου η προσφυγή θα εκδικαστεί τη προσεχή Δευτέρα (1/7).

Αν δικαιωθεί, το κόστος θα είναι μεγάλο, καθώς, εκτός των 17.000 ευρώ που του οφείλονται, διεκδικεί και τα 57.000 ευρώ του συμβολαίου του για τη νέα σεζόν.

Η ΠΑΕ αναζητά λύση, ενώ το ίδιο προσπαθεί και για τον Χοσέ Μοντιέλ. Παρότι έχει πληρωθεί, δεν έχει λύσει το συμβόλαιό του, το οποίοι οι Πατρινοί θέλουν να ξεφορτωθούν, αφού ανέρχεται στα 65.000 ευρώ.

Ακόμη μια ομάδα που δεν κατεβαίνει στο πρωτάθλημα

Ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το νέο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ο Αλέξανδρος Κιλκίς

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου:

Ο Αλμπέρ Καμύ (Γάλλος συγγραφέας, Νομπελίστας και στα νιάτα του τερματοφύλακας) είχε πει: «όλα όσα ξέρω για την ηθική και την αίσθηση του καθήκοντος τα έχω μάθει από το ποδόσφαιρο». Όταν στις αρχές του 2000 έκανε τα πρώτα της βήματα η ακαδημία ποδοσφαίρου Αλέξανδρος, στόχος μας ήταν η εκμάθηση του αθλήματος μέσα από σύγχρονες μεθόδους προπόνησης με καταρτισμένους προπονητές και η καλλιέργεια της αθλητικής συνείδησης. Οι γονείς του Κιλκίς έκτοτε μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο παιδικό ποδόσφαιρο για να γνωρίσουν τον αθλητισμό μέσα από το παιχνίδι, να κοινωνικοποιηθούν, να θέτουν στόχους, να γνωρίσουν την αξία της ομαδικότητας, να συμμετέχουν και να προσπαθούν.

Στην πορεία οι στόχοι μας μεγάλωσαν και πέρα από τα παιδικά τμήματα της ακαδημίας, δημιουργήθηκαν οι «ΕΛΠΙΔΕΣ» με σημαντικές συμμετοχές στο τοπικό πρωτάθλημα, ενώ η ανδρική μας ομάδα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ» πέτυχε να αγωνιστεί στην Γ’ ΕΘΝΙΚΗ κατά την περίοδο 2018-2019 και μετά από μία σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων να τερματίσει στην 8η θέση του πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας την παραμονή της πολύ νωρίς στην ίδια κατηγορία και για την επόμενη χρονιά. Παράλληλα ο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» κατέκτησε για πρώτη φορά και το τοπικό Κύπελλο Κιλκίς. 

Ωστόσο, το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει μορφή. Οι επαγγελματικές κατηγορίες γίνονται πλέον τρεις, καθώς από τη νέα σεζόν θα υπάρχουν πια η Super League 1, η Super League 2 και η Football League. Όσον αφορά τη Γ' ΕΘΝΙΚΗ θα πρόκειται πλέον για την τέταρτη κατά σειρά κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από την αναδιάρθρωση αυτή οι πιο αδικημένοι, είναι οι σύλλογοι που θα τερματίσουν στις τελευταίες τέσσερις θέσεις του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής, αφού κατ’ ουσία θα πέσουν δύο κατηγορίες, ενώ οι 12 της Γ’ εθνικής ουσιαστικά δεν θα προβιβαστούν.

Παρεμπιπτόντως, ούτε ο τρόπος διεξαγωγής της τρίτης κατηγορίας έχει ξεκαθαρίσει. Με τη δημιουργία μιας τέταρτης κατηγορίας, η παλιά Γ’ Εθνική απαξιώθηκε και έγινε ουραγός των επαγγελματικών ομάδων, καθώς ως προθάλαμος των επαγγελματικών κατηγοριών έπρεπε για μας να απαιτείται η συμμετοχή πέντε ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών και άλλων τόσων στην αποστολή της κάθε ομάδας. Τα Αθλητικά Σωματεία που καλούνται να συμμετέχουν, θα συνεισφέρουν τελικά μόνο οικονομικά στην ΕΠΟ (διαιτησίες, μετακινήσεις κ.λ.π.), χωρίς να υπάρχει πλέον κανένα κίνητρο για την συμμετοχή τους στο εν λόγω πρωτάθλημα (ανάδειξη ταλέντων).

Στα πλαίσια αυτά, και ενώ έχουμε πετύχει πολλά περισσότερα απ’ όσα είχαμε ονειρευτεί όταν ξεκινούσαμε την Ακαδημία μας, δυστυχώς ήρθε η ώρα να προσδιοριστεί από εμάς η διαφορετικότητα της φιλοσοφίας των ομάδων-υποδομών μας, με αυτή της ΕΠΟ (Ανδρικές Ομάδες).

Η απόφαση να αποσύρουμε τις ομάδες του «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» και των «ΕΛΠΙΔΩΝ» από τα γήπεδα, τη στιγμή που έχουν επιτευχθεί όλοι οι στόχοι που θέσαμε, μας προβλημάτισε και σίγουρα δεν λήφθηκε χωρίς αντιρρήσεις και διαφωνίες. Ωστόσο, από τη νέα χρονιά η Ακαδημία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» θα στραφεί αποκλειστικά σε αυτό που θεωρεί την ουσία του ποδοσφαίρου: 

Α. Στην εκμάθηση του αθλήματος με την καλλιέργεια των αρχών του «ευ αγωνίζεσθαι».

Β. Στην συμμετοχή μας στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μακεδονίας και της ΕΠΣ Κιλκίς με τις ομάδες Κ17-Κ16-Κ14-Κ12-Κ10-Κ8.

Γ. Στην επένδυση- συμπλήρωση με νέους χώρους άθλησης του σύγχρονου Αθλητικού μας Κέντρου.

Δ. Στην κατασκευή ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου για τις ανάγκες των τμημάτων υποδομής του Κολυμβητικού Τμήματος του Αλέξανδρου Κιλκίς.

Ε. Στην συνέχιση της συνεργασίας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ως η πολυπληθέστερη και η πιο οργανωμένη Ακαδημία του δικτύου της.

Από την πορεία μας στην Γ’ Εθνική κρατάμε την αγάπη του κόσμου του Κιλκίς που μας στήριξε και μας χειροκρότησε στα γήπεδα, ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν ενεργά, παίκτες, προπονητές, βοηθούς και παράγοντες και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε παρόντες σε όλους τους αγώνες εντός και εκτός γηπέδων για την ανάδειξη του τοπικού ποδοσφαίρου. Ο βασικός στόχος της ακαδημίας μας, παραμένει να γίνουν τα παιδιά μας πρώτα καλύτεροι άνθρωποι με ηθικές αρχές και στέρεα την αίσθηση του καθήκοντος και μετά καλύτεροι παίκτες. Ευχαριστούμε τέλος τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια και υποσχόμαστε να είμαστε διαρκώς δίπλα τους.

Διαδικαστικό το θέμα της αδειοδότησης

Η Παναχαϊκή δεν αδειοδοτήθηκε σε πρώτο βαθμό από την αρμόδια επιτροπή, ωστόσο αυτό δεν οφείλεται σε κάποιο σοβαρό λόγο και δεν υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία. 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η έλλειψη που υπήρχε στο φάκελο, αφορά παράλειψη από το περασμένο καλοκαίρι της τότε διοίκησης, η οποία ωστόσο δεν είναι ικανή να αφήσει την Παναχαϊκή χωρίς αδειοδότηση καθώς ο φάκελος της με εξαίρεση αυτή την περίπτωση θεωρείται πλήρης.

Η ΠΑΕ έχει κάνει ήδη ότι προβλέπεται και θα αδειοδοτηθεί κανονικά καθώς έχει ρυθμίσει το ζήτημα που προέκυψε και δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα μετά την ένσταση που θα κάνει κατά της πρώτης απόφασης.

Σάκης Καλογερόπουλος: «Ήρθα να βοηθήσω και όχι για να στήνω παιχνίδια»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96,3 παραχώρησε ο νέος ισχυρός άντρας των Αχαιών, ο οποίος τόνισε πως ήρθε στον σύλλογο για να τον βοηθήσει.

Αναλυτικά:

«Επειδή το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί  για μένα προσωπικά και για τους συνεργάτες μου διάφορα, για το λόγο που ήρθα στην Παναχαική, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον κόσμο της Πάτρας και ιδιαίτερα τους φιλάθλους της ομάδας μας, ότι ήρθα για να βοηθήσω και όχι για να «στήνω» παιχνίδια. 

Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με Αλβανούς και εταιρείες. Οι συνεργάτες μου είναι αποκλειστικά και μόνο Σουηδοί. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε σιγά-σιγά να συμπληρώσουμε το ρόστερ και κοιτάμε με προσοχή Ελληνες και ξένους παίκτες. 

Μέχρι τον Αύγουστο θα έχουμε όλους τους παίκτες με τους οποίους θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Φυσικά στα φιλικά παιχνίδια που έχουμε κλείσει, θα δοκιμαστούν και κάποιοι ποδοσφαιριστές, ώστε να έχουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τους στόχους που έχει η ομάδα. 

Αύριο θα γίνουν γνωστές οι νέες φανέλες για τη νέα περίοδο, όπως επίσης αύριο η ΠΑΕ θα εγκατασταθεί στα νέα γραφεία. 

Προσωπικά δεν έχω πει ημερομηνίες για τις μεταγραφές, δεν είπα ποτέ πως ο Λουκάο είναι έτοιμος για την ομάδα της Παναχαϊκής, αλλά έχω δείξει ενδιαφέρον λόγο του ότι είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και τέλος, όταν κλείνουμε κάποιον παίκτη και υπογράφει, αυτό θα γίνεται γνωστό μέσω του site της ΠΑΕ».

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να μην δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να μην δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής ο ιστορικός σύλλογος.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

«Επιτείνεται το αδιέξοδο στον Κιλκισιακό και με βάση τα τωρινά δεδομένα, το ενδεχόμενο για τον ιστορικό σύλλογο να μη δηλώσει συμμετοχή στη Γ΄ εθνική, γίνεται όλο και πιο ορατό. Οι μέρες περνούν βασανιστικά, οι δύο προσπάθειες για γενική συνέλευση απέβησαν άκαρπες και η έλλειψη ενδιαφέροντος για τη συγκρότηση διοίκησης κρατά την ομάδα εγκλωβισμένη. Η απερχόμενη διοίκηση έγκαιρα είχε ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να συνεχίσει, ήδη με τη λήξη του πρωταθλήματος, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία αντίδραση.

Από την άλλη μεριά, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως όσοι αρκούνταν εδώ και καιρό σε κριτική από… απόσταση, δεν μπήκαν στον κόπο να εμφανιστούν, δοθείσης της ευκαιρίας, και αδιαφόρησαν, σε αντίθεση με όσα διατείνονταν κατά καιρούς από τα… καφενεία. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται με πικρία από τους ανθρώπους της απερχόμενης διοίκησης, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως για ορισμένους η αγάπη προς τον Κιλκισιακό είναι μόνο στα λόγια.

Ο σύλλογος δεν έχει χρέη, με τη μεθοδική δουλειά των προηγούμενων χρόνων διαθέτει σύγχρονο προπονητήριο και ακαδημία, εντούτοις οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον μαρασμό, καθώς οι παράγοντες, επιχειρηματίες και φορείς της περιοχής σφυρίζουν… αδιάφορα. Τα χρονικά περιθώρια μειώνονται ασφυκτικά, με δεδομένο πως στις αρχές Ιουλίου θα πρέπει να δηλωθεί συμμετοχή στη Γ΄ εθνική, με τις εξελίξεις να παραμένουν απρόβλεπτες και την αγωνία να μεγαλώνει..»

Τέσσερις ομάδες ερίζουν για την απόκτηση του Αντώνη Κασπίρη

Ο Αντώνης Κασπίρης έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των δυνατών ομάδων στην Αχαΐα.

Ο Κασπίρης που ξεχώρισε με την φανέλα της Αναγέννησης Πατρών στο φετινό πρωτάθλημα σημειώνοντας 11 γκολ στην κανονική διάρκεια και 6 γκολ στα πλέι άουτ και όπως είναι λογικό έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών ομάδων, αφού μαζί με τον Γιάννη Σκεπετάρη της Θύελλας Πατρών ήταν αυτοί που ξεχώρισαν στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει δεχθεί «κρούση» από Αχαϊκή, Κεραυνό Αγίου Βασιλείου, Θύελλα Πατρών και Διαγόρα Βραχνεΐκων.  Σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε την νέα ποδοσφαιρική του στέγη, αφού πέρυσι ήταν η χρονιά του…

Αναβολή για την επόμενη Δευτέρα (1/7) πήρε η προσφυγή για τον Κόβατσετς

Για την επόμενη Δευτέρα (1/7) αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής του Ιβάν Κόβατσετς κατά της ΠΑΕ Παναχαϊκή και αντίστροφα.

Ο νομικός εκπρόσωπος της Πατρινής ΠΑΕ πήρε αναβολή, ωστόσο δεν αποκλείεται οι δύο πλευρές να λύσουν στο φινάλε εξωδικαστικά τις διαφορές τους.

Στην σχολή UEFA C ο Γιώργος Ντάσιος

Στην σχολή UEFA C που αυτή την περίοδο διεξάγεται στην Άρτα, βρίσκεται ο ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής Γιώργος Ντάσιος.

Ο έμπειρος αμυντικός παρακολουθεί την πρώτη ιεραρχικά σχολή προπονητών, ενώ μαζί του βρίσκονται και άλλοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όπως ο πρώην "κοκκινόμαυρος" Λεωνίδας Κυβελίδης.

πηγή φωτογραφίας: artagoal.gr

Ο Marko Jovanovic είναι ο συνεργάτης του Zvesdan Milocevic

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Marko Jovanovic, ο οποίος θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του προπονητή της ομάδας μας Zvezdan Milosevic.

Ο Marko Jovanovic είναι Σέρβος γεννηθείς στις 23/3/1987 και στο παρελθόν έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στην Metalac της Σερβίας, στην Kukesi, στην Partizani και στην Luftetari ομάδες του Αλβανικού πρωταθλήματος. 

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS