Έζησε το όνειρο και πιθανότατα «κρεμάει» τα γάντια του

Παρελθόν από τον Διαγόρα αποτελεί και επίσημα ο πολύπειρος τερματοφύλακας Κώστας Αγοράκης, ο οποίος κλήθηκε να βοηθήσει την ομάδα των Βραχνεϊκων στον β’ γύρο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και το έκανε με μεγάλη επιτυχία και βγάζοντας «ασπροπρόσωπους» τους ανθρώπους της διοίκησης για την επιλογή που έκαναν.

Ο Αγοράκης έζησε το όνειρο του, αφού σύμφωνα με το soccerbase έγινε ο 1ος ιστορικά μεγαλύτερος Αχαϊός ποδοσφαιριστής που έκανε ντεμπούτο σε πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, πετυχαίνοντας το στα 43 του χρόνια. Μάλιστα σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία του soccerbase, είναι ο 4ος ιστορικά σε όλη την Ελλάδα, αν και πιθανότατα είναι και πάλι ο 1ος που «ντεμπουτάρισε» σε αυτή την ηλικία, καθώς οι τρείς που προηγούνται ήταν τερματοφύλακες που έπαιζαν και πριν στην Γ’ Εθνική.

Πέρα όμως από τα ρεκόρ και τις διακρίσεις, αυτό που μετράει ήταν το γεγονός ότι ο πολύπειρος πορτιέρο απέδειξε ότι αν δουλεύεις και έχεις ποδοσφαιρικό εγωϊσμό, πετυχαίνεις τα πάντα ανεξαρτήτου ηλικίας.

Στα Βραχνεϊκα άπαντες στάζουν «μέλι» για την συμπεριφορά του και την αγωνιστική αυταπάρνηση που έδειξε. Μάλιστα οι σκέψεις των ανθρώπων της ομάδας ήταν να μείνει σε αυτήν από κάποιο πόστο, αλλά η φύση της δουλειάς του Αγοράκη (εργάζεται στην Πολεμική Αεροπορία) σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις της οικογένειας του, δεν του επέτρεψαν να είναι και την νέα χρονιά στον Διαγόρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και να ακολουθήσει το βαρύ και δύσκολο καθημερινό πρόγραμμα.

Πλέον ο πολύπειρος πορτιέρο σκέφτεται σοβαρά να βάλει τέλος στην καριέρα του, χωρίς ωστόσο να έχει αποφασίσει ακόμα.

Ως καλός μας φίλος, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα γυρίσει την νέα χρονιά στο ερασιτεχνικό δίπλα σε προπονητή Α’ Κατηγορίας ως συνεργάτης και προπονητής στους τερματοφύλακες, αφού ήδη του έχει γίνει μια καλή πρόταση και πιθανότατα δεν θα την απορρίψει.

Αν ισχύει αυτό, ακόμα ένας από τους τελευταίους καλούς πορτιέρο της Αχαϊας, κρεμάει τα γάντια του.

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ευχαρίστησε τους πάντες στον Διαγόρα, γράφοντας τα εξής :

«Έφτασε λοιπόν η ώρα να σας πω και επίσημα το αντίο και να σας ευχαριστήσω για το τετράμηνο που πέρασα μαζί σας. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για μένα και είχα την τιμή και την ευκαιρία να αγωνιστώ δίπλα σε πραγματικά εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και χαρακτήρες. Δεν θα μπορούσα έτσι και αλλιώς αγωνιστικά να συνεχίσω στην ομάδα (οι λόγοι είναι ευνόητοι) ούτε καν σε κάποιο άλλο πόστο, αφού η φύση της δουλειάς μου και οι υποχρεώσεις της οικογένειας μου, δεν θα μου επέτρεπαν να ακολουθήσω το δύσκολο και βαρύ πρόγραμμα της ομάδας. Ήδη και αυτό που έκανα, ήταν πραγματικά υπέρβαση !!

Ευχαριστώ τον κ. Χρήστο Λούβαρη που με έφερε στην ομάδα, όπως και τους κ. Περικλή Παπαδόπουλο, Γιώργο Κυριακόπουλο, Παναγιώτη Γεωργόπουλο, Παναγιώτη Χαλκιόπουλο και φυσικά όποιον ήταν στην διοίκηση και κοντά στην ομάδα (συγνώμη αν έχω ξεχάσει κάποιον).

Ξεχωριστό ευχαριστώ σε Φίλλιπα Σχοινά, Παναγιώτη Λάγκη, Αντώνη Σπαθή και Θανάση Βομπίρη για όσα μου έμαθαν ακόμα και στα 43 !!

Επίσης στον Μάκη Μπαρούνη που ξαναβρεθήκαμε σε μια ωραία οικογένεια.

Σας εύχομαι όλους να έχετε υγεια και να κάνετε αυτό που αγαπάτε, δουλεύοντας και φθάνοντας όσο πιο ψηλά μπορείτε.»