Η στιγμή της χρονιάς: Ντεμπούτο για τον 15χρονο πρόσφυγα Φράνσις Κολόμπο!

Στο 78 λεπτό του αγώνα Θύελλας Καμαρίου - Αιολικού για τον 7ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής ο 15χρονος Φράνσις Καλόμπο μπαίνει ως αλλαγή, κάνοντας το ντεμπούτο του με την φανέλα του Αιολικού, γράφοντας ιστορία ενώ παράλληλα βοήθησε  την ομάδα του να επικρατήσει με 1-2.

Ο 15χρονος μετανάστης από το Κονγκό, που η μοίρα τον έφερε στη Λέσβο αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη, που βρέθηκε από τη βάρκα με την οποία πέρασε το Αιγαίο στο Hot Spot της Μόριας, που ξεπερνούσε τις δυσκολίες της καθημερινότητας εκεί, μέσω του ποδοσφαίρου και της Cosmos FC, της ομάδας των μεταναστών του Κέντρου Υποδοχής, που πήρε άσυλο και έβγαλε επίσημο δελτίο, ζει πλέον και επίσημα το όνειρο του στον Αιολικό!

Μετά τη λήξη, ο Φράνσις Καλόμπο δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Ειλικρινά αισθάνομαι πολύ όμορφα. Σήμερα έκανα την πρώτη μου συμμετοχή με τη μεγάλη ομάδα του Αιολικού στο πρωτάθλημα και χαίρομαι που καταφέραμε να κερδίσουμε και συνδυάστηκε έτσι το ντεμπούτο μου με τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας, που μου δίνουν αυτήν την ευκαιρία να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα, να παίξω ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Νιώθω πολύ ξεχωριστά που ο προπονητής μου με επέλεξε να αγωνιστώ σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Τον ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές του, όπως και τους συμπαίκτες μου, που από την πρώτη στιγμή με βοήθησαν να ενσωματωθώ στην ομάδα και συνεχίζουν να το κάνουν για να γίνομαι καλύτερος. Υπόσχομαι σε όλους στον Αιολικό να ανταποδώσω αυτήν την εμπιστοσύνη μέσα και έξω από το γήπεδο.»

Ο προπονητής του Αιολικού, Απόστολος Στύλος σε συνέντευξη του παλαιότερα είχε δηλώσει:«Συνεργαζόμαστε πέντε μήνες, σας μιλάω για ένα τρομερό παιδί. Διψάει για δουλειά, για να καταλάβετε, μέχρι να βγει το δελτίο του έκανε προπόνηση και με τον Αιολικό και με την Cosmos, δηλαδή και δυο φορές τη μέρα. Είναι αθλητής υψηλών επιδόσεων! Βρίσκεται πια σε μια ημιεπαγγελματική κατηγορία κι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι κάνει πράγματα που δεν είναι αναμενόμενα για την ηλικία του. Η συναρμογή του, το επίπεδο αντίληψής του είναι αντίστοιχο μεγαλύτερου σε ηλικία ανθρώπου.

Μιλώντας μαζί του για ποδόσφαιρο και ζητώντας του πράγματα, καταλαβαίνει πολλά περισσότερα από παιδιά 14 ετών. Αντιλαμβάνεται αμέσως τί του ζητάω, χωρίς μάλιστα να καταλαβαίνει τι γλώσσα και κάνει ακριβώς αυτό που θέλω! Είναι ξεχωριστή περίπτωση».

Πηγή: Sportlesvos