Ήρθε η ώρα για να αναγεννηθεί ο Παναιγιάλειος

Ο Παναιγιάλειος τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Αχαΐας, για μόλις δεύτερη φορά από την περίοδο 1959 -60 που θεσπίστηκε η Α΄ Εθνική. Σε όλη αυτή τη διαδρομή των 60 χρόνων έπαιξε στο τοπικό μόνο την περίοδο 1988-89, αλλά ανέκαμψε γρήγορα επιστρέφοντας στις Εθνικές κατηγορίες στο τέλος της ίδιας σεζόν.

Το σενάριο να παραμείνει στη Γ΄ Εθνική μέσω αναδιάρθρωσης είναι υπαρκτό, αλλά θα περάσει χρόνος για την οριστική απόφαση. Και ο χρόνος είναι χρήμα.

Σίγουρα για το πρεστίζ του συλλόγου θα ήταν μια θετική εξέλιξη, αλλά μήπως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανασύνταξη; Ο Παναιγιάλειος πρέπει να πορευτεί με πλάνο 5ετίας και να το εφαρμόσει, ειδάλλως δεν υπάρχει προοπτική (ακαδημίες, γηπεδικό). Το να παραμείνει στη Γ΄ Εθνική και να είναι σε ρόλο κομπάρσου, όπως ήταν φέτος δεν λέει τίποτα. Οι άνθρωποι που θα «τρέξουν» τον ιστορικό σύλλογο ως οφείλουν πρέπει να χτίσουν τον Παναιγιάλειο της επόμενης ημέρας.

Ο Παναιγιάλειος πρέπει να είναι περαστικός από το ερασιτεχνικό και να είναι έτοιμος όταν του δοθεί η ευκαιρία  να ανταποκριθεί στις ανάγκες των εθνικών κατηγοριών.